Ћирилица Latinica
15.01.2023.
Колумне

Путуј, поносу српски!!!

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

ПИШЕ: Миленко Мишко Јовановић

 

Тешко и претешко ми је јуче било да прихватим сурову збиљу. Нисам имао снаге ни вијест да објавим да си нас напустио, све негдје вјерујући да је неко пронио непровјерену гласину. Све до једне уре...

Ништа се, истина, лакше не осјећам ни у овом тренутку, док покушавам да нађем адекватне ријечи којима бих се од Тебе опростио. Заправо, и не желим да се опраштам, јер ти живиш. И те како живиш! Такви надљуди не умиру. Не, није то утјешна "фраза", како би неповјерљиви могли да схвате. Уосталом, сви који су имали привилегију да те боље упознају - знају све. 

Напустио си овај пролазни и неправедни свијет, на коме си истрајавао достојанствено на принципима части, човјечности и родољубља, никада се ни на тренутак не премишљајући да ли је можда зарад тренутних, пролазних и само чулних уживања требало да одступиш од пута који ти је трасиран рођењем  и крштењем, а додатно унапређиван од стране Твог врлог, недавно уснулог оца, коме си, ево,  прерано потрчао у вјечни загрљај.

"Вјечна ти слава команданте, професоре, наставниче, учитељу историје..." Ово су само неке од опроштајних порука уз твоје фотографије које ти шаљу вјерни војници и поштоваоци твог лика и дјела.

Салутира ти последњи пут, команданте - и вољена Твоја Србија. И твој Опленац. И твоја Топола. И Твој Бар који си толико волио. Растужио си и вољену Републику Српску и Репулику Српску Крајину, српски Космет и све српске просторе и српске патриоте који су знали за Тебе и Твој допринос Отечеству. Расплакао си и српску Црну Гору. Онај њен бољи дио...

Твоја рубрика на "Барском порталу" остаће само Твоја. И кроз њу настављаш да живиш, јер си оставио свједочанство о истини, бритким пером се борећи против фалсификата којима се Твој српски народ напада са свих страна, са намјером да од њега у Црној Гори створе нешто што никада није постојало и што заудара неморалом, нечашћем, саздано на лажима и духовној биједи.

Путуј, Хаџи Драгиша! Путуј, Драшко мој драги! Путуј, поносу српски ! Путуј,  и срећно ти Царство Небеско!!!

 

П.С: А сада се усуђујем да објавим и вијест: Умро је Хаџи Драгиша - Драшко (Пеков) Шоћ. 

Саучешће се прима у градској капели у Бару данас 15.01.2023. године од 10 до 16 часова и 16.01.2023. године од 10 до 14:30 часова. Сахрана ће се обавити у понедјељак 16.јануара у 15 часова на гробљу Гвозден Бријег у Бару.

 

Коментари
MIKULIC PODNO RUMIJE
MIKULIC PODNO RUMIJE: Drasko ti i pokojni Peko biliste ljudi,ljudine nikad niko ne pamti daste izgovorili ili uvrijedili Muslimane Albance Crnogorce takvih je Srba u Baru malo bilo ostace da se prica o cuvenoj kuci Peka Soca ljudi kao vi ne umiru.Blago tome ko dovijeka zivi imao se rasta i roditi.Pokoj imao pocivaj u miru porodici saucesce za nenadoknadiv gubitak.
15.01.2023 13:10
Саша
Саша: Како ти души профо мој!!! Чувам најљепше успомене на тебе, чиста душо српска.
15.01.2023 14:11
Dusko
Dusko: Pokoj mu dusa
15.01.2023 14:18
Zzz
Zzz: Neka počiva u miru
15.01.2023 14:52
Valdete Aljosevic
Valdete Aljosevic: Neka pociva u miru
15.01.2023 15:13
Љубинко
Љубинко: Нека почива у миру 🙏 Породици искрено саучешће 🙏
15.01.2023 18:05
Dušica Pajović
Dušica Pajović: Poslednji pozdrav tebi Veliki Čoveku , prijatelju i kolega po peru i duši.Hvala za sve.Porodici iskreno saučešće. Velika Žal!
15.01.2023 20:07
Baranka
Baranka: POCIVAJ U RAJU VELIKI COVJECE ,A PORODICI ISKRENO SAUČEŠĊE.
15.01.2023 21:39
Nenad Savovici.
Nenad Savovici.: Pocivaj u miru moj brate. Ponosan sam na tebe. Koji si ostavio duboki korijen u baru. Ja, nemogu svatit date nema.ti zivis i vjecno ces zivjeti u mom srcu
21.01.2023 03:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar