Ћирилица Latinica
25.02.2023.
Култура

Нова књига поезије Миша Бакрача

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника „Неказано“ објавило је књигу поезије „Кад душа зажубори“ аутора Мирослава - Миша Бакрача, књижевника и почасног доживотног предсједника Удружења писаца „Чегар“ из Ниша и почасног члана Неказано. Ово је у његовом богатом књижевном ставралаштву, његова, двадесет трећа објављена књига. Суиздаваштво ове књиег потписује „Наиспринт“ Ниш. Осврте на ову јединствену збирку написали су књижевници Аћим Тодоровић, Војислав Ђорђевић, Душан Ђорђевић и Слободан Ристовић.

У име издавача а поводом објављене, Бакрачеве књиге Лабуд Н. Лончар, књижевник и предсједник Међународног удружења књижевних стваралаца „Неказано“ каже:

„Радујем се што је Бакрач одабрао баш наше удружење да будемо издавачи његове двадесет и треће књиге написане књиге. Са њим имамо веома добру и плодну сарадњу. Знам да, Мишо, има још доста тога спремљеног материјала и унапријед се радујем што ћемо увијек са радошћу испратити и објавити свако његово дјело. Ријеч је о веома часном човјеку, великом патриоти, њежном родитељу, дједу и неуморном ствараоцу. Многи ствараоци са задовољством чекају сваки његов позив за следећи број часописа „Сретања“ који он годинама реализује. Познате су његове монографије које веома стручно обрађује, и које су бројне. Један је од оснивача Удружења писаца „Чегар“ из Ниша акако сам каже у својој каријери му је највредније признање одлука Чегроваца да га прогласе за доживотног почасног предсједника. Рођен је у селу Горанско, Пивски крај. Пива и Црна Гора су његов непресушан мотив у поезији и стваралаштву уопште. Како и сам Бакрач каће: станујем у Нишу а живим у Пиви.“

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar