Ћирилица Latinica
12.03.2023.
Политика

Мандић у Васојевићима дочекан овацијама и тробојкама: Ђукановић је шеф организованог криминала!

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Многи ових дана зборе у стилу ''шта ово прича Мандић''. Што је омекшао, није више као што је накада био-са стиснутом песницом и да се јуриша напред. Ево да вам дам једноставн одговор:Ми више нисмо у оној позицији у којој смо били претходних 25 година. Ми смо данас већина у Црној Гори.

Као већина немамо обавезу да водимо само рачуна о нама који смо једна заједница, једна душа, једно тијело које је пропатило бранећи себе, бранећи своје светиње, бранећи свој начин живота, традицију Црне Горе.

Ово је синоћ казао лидер и председнички кандидат ДФ Андрија Мандић на конвенцији у Беранама пред великим бројем грађана који сви нису могли да уђу у салу Центра за кулутуру.

"Они који нису попут нас, наши су пријатељи, браћа. То што су у претходном периоду гласали за друге повучени причама и лажима које су се шириле о нама, кампањом или неком понудом, то је у овом тренутку мање важно. Желимо да се у овом тренутку помиримо са свим грађанима Црне Горе, јер је важно то у овом смутним временима, када бијесни рат у Европи...Ако се према ријечима мађарског предсједника Орбана опасност надвила над цијелим човјечанством, шта можемо да урадимо ми у малој Црној Гори - можемо да учинимо оно што се од нас очекује. Имамо велико историјско памћење и знамо да смо често сами себи били највећи непријатељи, док су велики све рјешавали за зеленим столом, ми смо једни другима затирали породице.

Са поруком да се више никада не смије ићи тим путем ми имамо прву обавезу да сачувано мир у Црној Гори. Да би сачували мир, ми као већина позивамо нашу браћу и кажемо им:Ми као већина нећемо доћи да вас газимо, да вас дискриминишемо, као што је то радио Мило Ђукановић и његов режим. Ми хоћемо из те позиције већине и снаге, јер смо моћнији, да вам пружимо руку и кажемо-ајмо браћо заједно да радимо на добро и наших и ваших породица, на добро цијеле Црне Горе. То је онај пут који је исправан, онај пут који је потребан и тиме показујемо да смо различити од њих, казао је Мандић који је истакао да ''ми као већина не желимо никога да уцјењујемо''.

"Најмање желимо да будемо заједно са онима који су криминалци, којима треба да се суди, који треба да се суоче са снагом државе, са професионалним тужилаштвом са независним судством, а знате да је велики број таквих у Црној Гори. Највећи број њих се налази у окружењу Мила Ђукановића а шеф читаве те приче је сам Мило Ђукановић! Он је креирао овај систем корупције! Он је креирао организовани криминал на овим просторима, категораичан је Мандић, који истиче да се данас послије 30 година таквог стања све урушило јер је народ схватио да тим путем не може више да се иде.


"То је схватила и Европа, а њему су пуна уста Европе и приче како ћемо ми заставити европски пут. Нама Европа не да да будемо део ЕУ управо из разолга што је Црна Гора обољела од корупције и нико не жели таквог болесника у својим редовима док га та грозница и болест не прођу. Ми смо лијек за Црну Гору и ми смо лијек за ЕУ интеграције. Црна Гора да буде ослобођена од корупције, организованог криминала, криминалци у Црној Гори приведени правди кроз ''антимафија законе'', одузета имовина црногорским криминалцима и стављена на располагање грађанима Црне Горе то су неки природни и нормални потези који морају да се одвијају у регуларној законској атмосфери, јасан је Мандић, који је нагласио да ће се као предсједник Црне Горе трудити и давати пуну подршку Влади која има у суштини и највећу моћ да отвори нове странице црногорске историје како би ова земља кренула напред.

Мандић је поново позвао Ђукановића на тв дуел ''један на један'' да причају о прошлости и будућности Црне Горе, да људи пажљиво размисле који је пут бољи, странпутица којом је државу водио Ђукановић и која се показала опасном јер су многи људи изгубили животе на том путу, а друштво обољело од корупције.

Видите да та опљачкана предузећа, када их преузму људи из ДФ живну, напоменуо је Мандић, истичући да је Ђукановић био продао ЕПЦГ Италијанима ''спашавајући губитника'', а спашавао је Прву банку и свога брата, јер је ЕПЦГ за кратко вријеме зарадила 60 милиона евра продајом струје и уштедјела грађанима стотине милиона евра, продајући им струју по минорним цијенама у односу на оне на свјетском тржишту...

ПРЕПОРОД

"Кадрови ДФ су препородили и многе општине гдје вршимо власт. Овде у Беранама треба да се покрене и Рудник угља. Постоје људи заинтересовани да поново покрену у њему производњу. У преговорима се са братском Србијом разговарало да се овде отвори погон наменске индустрије, да се отоври 300-400 радних мјеста. Има људи спремних да улажу у овај лијепи крај. Предсједник Општине Вуко Тодоровић имаће задатак да до краја мандата понуди посао сваком незапосленом, а биће ствар његове воље да ли ће прихватити посао. Исто важи за Никшић, Будву, категоричан је Мандић.

"Црна Гора има лијепу будућност. Ко год од припадника нове власти коју чинимо ми буде спреман да прихвати она правила која су важила у вријеме Мила Ђукановића да се ода корупцији, криминалу, да почне да краде, обећавам, бићу му први противник. Тражићу да се теже санкционише него ови лопови које смо били присиљени да гледамо 30 година. Црна Гора мора да пронађе саму себе. Основа тог њеног пута је помирење. Нећемо више да гледамо оне који су се преко ноћи обогатили. Јунаци нове Црне Горе биће они који имају снове поштених, праведних, оних које желе да се крећу напред" - казао је Мандић.

МИНИСТРИ

Ми не желимо да нестанемо као народ. Желимо да останемо овдје. Да понудимо људима који су отишли из Црне Горе да се врате, да имају свој бизнис, али не можемо да понудимо неким младим људима, да одмах буду министри као у Влади Здравка Кривокапића. То је било једном и никада више. То је било супротно демократским стандардима, то је било супротно свим принципима, јер ми који смо носили ту борбу природно је било да онда преузмемо кључне полуге власти и мијењамо Црну Гору нагласио је Мандић и запитао се: Мислите ли да је ДФ био у власти од почетка и коалиција За будућност Црне Горе да би се ствари овако развијале, да би сад објашњавали је ли требало ово или је треабало урадити оно...

Желим да се захвалим на подршци Социјалистичкој народној партији Црне Горе, казао је Мандић чије су ријечи пропрећамне бурним аплаузом.

"Ми смо са СНП политтички партнери. Жао нам је што се стицајем околности и различитих одлука које смо доносили у једном тренутку раздвојили, али, ево, поново се састављамо и хтио бих да у времену које је пред нама кроз формирање нове Владе Црне Горе такође обновимо наше партнерство и у Беранама, у овом граду гдје смо заједнички оборили ДПС", казао је Мандић, истичући да се не каје ни због једног поступка у прошлости.

ОДБИЛИ СМО МИЛА

"Жалим што сам некада у самоодбрани своје заједнице и у непристајању да служим режиму Мила Ђукановића био оштар. Мило Ђукановић је био опасан политичар. Тај човек је прво ишао силом-према Бошњацима (операција Лим), Албанцима (''Орлов лет''), потом јуриш на Србе. Ми смо као заједница издржали. Кад је видио да нисмо поклекли, онда је кренуо са понудама.

Новој српској демократији је нудио да уђемо у Владу. Сјели смо, размислили и казали - Нећемо тамо! То је једна мутна вода у којој се можемо испрљати. Ми смо чисти људи. Имали смо искуства ранијих политичара, од Новака Килибарде, до Дарка Пајовића. Ко је год ушао у ту мутну воду, чист није изашао. Остали смо, знајући да то мора да се смијени. Били смо упорни, храбри и на крају дочекали смјену режима Мила Ђукановића. Данас тражимо од свих љуи у Црној Гори да покажу више ширине, љубави, толеранције, казао је Мандић

Коментари
Mugi
Mugi: Samo mu vi dizite rep ali drugog kruga nece gledati
12.03.2023 10:23
Беранац
Беранац: више од 400 људи није могло да уђе у салу. Међу њима и ја. Ово ће бити велика побједа АМ. Људи не расипајте гласове на оне за које знате да не могу да уђу у други круг.
12.03.2023 10:25
Realno
Realno: Milatovic će biti novi preddjednik!
12.03.2023 10:48
Za Beranca
Za Beranca: Prebrojali ti 4oo ljudi Životati .
12.03.2023 13:32
Dzoni
Dzoni: NOVI PREDSEDNIK JE MANDA ❤️
14.03.2023 00:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar