Ћирилица Latinica
17.03.2023.
Политика

Мираш Дедеић из НВО "ЦПЦ": Хвала Јакову Милатовићу, нека га Бог поживи!

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Самозвани митрополит тзв. ЦПЦ Михаило Мираш Дедеић изразио је захвалност предсједничком кандидату Покрета Европа сад Јакову Милатовићу зато што је на јавној дебати на РТЦГ-у изјавио да поштује тзв. ЦПЦ.

Подсјетимо, Милатовић је, одговарајући на питање Драгиње Вуксановић Станковић, саопштио да поштује канонски непризнату Црногорску православну цркву на чијем челу се налази рашчињени свештеник Мираш Дедеић.

"Што се вјерских заједница тиче, поштујем сваку вјерску заједницу у Црној Гори укључујући и Црногорску православну цркву" – навео је Милатовић.

У осврту на Милатовићеву изјаву, Дедеић је поручио да је предсједнички кандидат Европе сад направио добар и важан корак према ЦПЦ-у, што показује да Милатовић зна да црногорске државе нема без аутокефалне црногорске цркве.

"То што је рекао господин Милатовић је тачно и тако треба да буде за црногорску цркву. Зна и он да ако нема црногорске цркве, нема ни црногорске државе. Сваки Црногорац мора да изјави да поштује црногорску цркву. Он је као човјек то рекао. Ако стварно тако мисли, нека га Бог поживи и хвала му – кратко је прокоментарисао Дедеић за подгорички портал 24Inform.me 

Поздрављајући Милатовићев потоњи став према ЦПЦ-у, Дедеић је додао да су многи млади политичари у Црној Гори, почели да увиђају значај ЦПЦ-а за државу Црну Гору.

"Навијам за сваку политичку партију која је за црногорску цркву и државу. То су млади људи, и можда они добро не знају тематику око црногорске цркве. Сигурно су у последње вријеме увидјели и научили неке ствари након потписивања Темељног уговора са српском црквом од стране Владе Црне Горе. То је уговор који се мора поништити у будућности" – поручио је Дедеић, изразивши наду да Милатовићево поштовање према ЦПЦ-у није исказано искључиво у предизборне сврхе.

Редакција портала 24Inform.me је у посједу снимка аудио разговора са лидером тзв. ЦПЦ Мирашем Дедеићем.

Коментари
Ja
Ja: Covjek evropskih svatanja svakog treba. Postovati a ne moras ga voljeti
18.03.2023 09:42
Imer pulja
Imer pulja: Samo da navlast dođu i guzici će svoju dati. (vlast je slast).
18.03.2023 09:48
Радоје
Радоје: Два смрада
18.03.2023 09:58
Kalimero
Kalimero: Becic ili Milatovic ostali na cekanje mladi su ima vremena za njih 😁😆🤣😂
18.03.2023 12:43
Crmnicanin
Crmnicanin : Sad ce da ga krene 😂😂samo nek se pazi da mu kakva tenda ne pane na glavu .
18.03.2023 16:04
Za Imera kokosku
Za Imera kokosku: Jesi li i ti pozadinac a kokoska djavoljane jedan pazi bulju
18.03.2023 21:29
Za Mirasa
Za Mirasa: Bravo, tako zborio pravi OTAC💓💓💓🏩🏩🏩CPC 🇲🇪
19.03.2023 14:11
Dzoni
Dzoni: On neka zivi a ti crko prije zore sotono
19.03.2023 22:57
Saucesce za Dzonija
Saucesce za Dzonija: Dzoni sta bi ovo sa Mandom pregazise ga i sad ti navijas za ovog pedercica brzo li zaboravi Mandu ko svaka vasa rabota.
20.03.2023 09:51
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar