Ћирилица Latinica
12.03.2023.
Политика

Ђукановић по старом: Мандић хоће Велику Србију и нестанак Црне Горе

Аутор: Редакција 13 Оставите коментар

Предсједнички кандидат ДПС Мило Ђукановић изјавио је на предизборној трибини у Колашину да се посљедње двије и по године политика коју су водили, како је навео, „ослободиоци“, свела на манипулације и обмане.

„Три су доминантне манипулације у њиховој политици. Прво да је Црна Гора спржена економија. Друго, да је Црна Гора антисрпска држава. И треће, да је Црна Гора земља криминала и корупције. Све три су заиста тешке измишљотине, које тешко да би неко ко је иоле добронамјеран и реалан могао приписати Црној Гори“, рекао је Ђукановић, као да се обраћао грађанима Дубаија, а не Колашина.

Црна Гора, како је навео, „није спржена економија током нашег управљања државом“.

„Црна Гора је била најдинамичнија економија на југоистоку Европе, и захваљујући томе постала најразвијенија економија нашег региона, што никада у својој историји нисмо били, сада јесмо захваљујући нашем домаћинском управљању Црном Гором и њеном економијом“, рекао је лидер ДПС-а.

Заборављајући терор који су трпијели припадници српског народа у својој држави, и то само због тога што су Срби, Ђукановић је изјавио Црна Гора једнако тако никада није била антисрпска, па није ни данас.

„Црна Гора је увијек била и остаће пријатељ Србије и српског народа. Црна Гора је непријатељ великосрпског национализма, зато што великосрпски национализам жели да поништи Црну Гору“, казао је Ђукановић.

Црна Гора је, како је рекао, „заиста далеко од епитета да је криминализована држава“.

„Они су претресли све што се могло претрести по архивама и заоставштини нашег веома дугог и заслуженог вршења власти у Црној Гори. И послије двије и по године посвећености томе, на данашњи дан не постоји ниједна оптужница против било којег нашег представника у извршној и законодавној власти“, казао је Ђукановић, индиректно потврдивши и сам да његов режим још није срушен.

Ђукановић је као највећу препреку наставку његове 30-годишње владавине препознао Андрију Мандића, предсједничког кандидата Демократског фронта.

„Присуствујемо једном умиљатом издању лидера Демократског фронта, који се представља као миритељ, човјек љубави, што бисмо сви са великим задовољством поздравили. Али, наравно, морамо се заиста озбиљно запитати, због оног што је политичко насљеђе лидера Демократског фронта, да ли то баш тако“, рекао је лидер ДПС-а, па наставио:

„Није било тако давно када је Црна Гора у његовом доживљају била државолика творевина која личи на уређену државу онолико колико човјеколики мајмун личи на мајмуна. Да се не враћамо дубље у прошлост, да се сјетимо само његове изјаве од прије годину дана, када је рекао да Срби преко границе Србије поздрављају пројекат српског света, а Срби у Црној Гори раде на његовом остварењу. Дакле, Срби у Црној Гори које предводи лидер Демократског фронта раде у интересу остварења Велике Србије“, сматра Ђукановић.

Пажљиво је све, како тврди, разумио.

„Они раде у корист нестанка Црне Горе. Нема Велике Србије која не анектира Црну Гору“, рекао је Ђукановић.

За крај је додао да га не занима Отворени Балкан, већ само Европска унија.

„Сада нам нуде као одличну солуцију да постанемо дио Опен Балкана. Дакле, то су све апсолутно неприхватљиве алтернативе нашем основном курсу – ми идемо ка Европској унији“, закључио је Ђукановић.

Коментари
Mugi
Mugi: Svaka mu je ko Njegoseva gazi Milasu te miseve.
12.03.2023 10:24
Dino
Dino: Dzaba ti je Milo. Dosta si nas varao..naravno neces vise
12.03.2023 11:39
😂
😂: A šta ti hoćeš Milooo Znamo evo 3o godina
12.03.2023 13:30
Dzoni
Dzoni: Manda kao I vecina crne gore zeli da te vidi u zatvoru za sva zla koja si ucinio crnoj gori I njenom narodu a to sto ti prdnjavis o velikoj srbiji to ne prolazi vise gotovi si kilo budjanovicu postoje SAMO 2 mogucnosti da uradis kada MANDA vide predsednik da uteknes ka...da ILI u zatvor MANDA POBJEDJUJE
12.03.2023 16:45
Božo
Božo: Neka nam živi MILO.Dobro zdravlje i dug život želimo.MLADI IZ DPSa
13.03.2023 04:35
Vesko
Vesko: CUTI MAFIJO,STO STE NAPRAVILI SAMO OD LUJE BAR I PORT0F ADRIA LEGLO SVERCA
13.03.2023 13:27
Božo
Božo: Za Veska, naša stranka na čelu sa dragim vodom napravili smo:Samostalnu državu,članica NATO saveza,trasirali put za EU.Oslobodili se od srba za sva vremena.
13.03.2023 14:22
Dino
Dino: Za Boža. Napravili std privatnu samostalnu drzavu. Nato .niste ni pitali narod.u evropu ulazitd eo 30 god🤣🤣🤣
13.03.2023 23:11
ZA BOŽA
ZA BOŽA: TOLIKO O VASOJ PRICI MEDJUNAC.TOLERANCIJA I POSTOVANJE,A SIRITE MRZNJU PREMA SRBIMA TAJ FILM VISE NECETE GLEDATI,VI STE SOVI6NISTICKA OLOS DRPS
14.03.2023 09:07
VJERNI GLASAC
VJERNI GLASAC: Boki ne spustaj se na nivo ovih baraba ne prilici ti. Zna se ko je KRALJ C G bio i ostao.Pozdrav BOKI.
14.03.2023 16:11
Za vjernog glasaca
Za vjernog glasaca : Da,da ,kralj sverca,korupcije,mafije,kralj vremena zlog
14.03.2023 16:26
Muftija
Muftija: Kralj je gol.Došlo vreme da se Plate računi
15.03.2023 14:54
Dzoni
Dzoni: GOTOVI STE JOS KOJI DAN I APSANA MANDA VAM JE SREDIO UDOBNE CELIJE HAHAHAHAHA NAPRIJED MANDA
15.03.2023 16:11
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar