Ћирилица Latinica
14.09.2023.
Црна Гора

Дамјановић: Попис почиње 1. новембра

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Коментаришући Информацију о припреми, организацији и спровођењу пописа становништва, домаћинстава и станова 2023. године, министар финансија у техничком мандату Александар Дамјановић казао је на данашњој сједници Владе да попис треба да започне за неких 45-46 дана, дакле 1.новембра Нада се да ће активност бити спроведена несметано, без обзира на политички контекст, садашњи или будући који, ако се све уради како треба, увјерен је Дамјановић, не може пореметити ту активност.

“Без обзира на унутрашњи или спољно-политички дискурс, активности које се тичу овог најважнијег догађаја у овој години теку пуним интензитетом. Кроз буџет смо обезбиједили средства, и све остале техничке претпоставке”, истакао је Дамјановић.

Нада се да ће активност бити спроведена несметано.

“Без обзира на политички контекст, садашњи или будући који, ако се све уради како треба, не може пореметити ту активност. Има наравно злонамјерних покушаја, наговјештаја да би кроз други политички контекст ова активност могла поремети или прекине. То долази неформално према нама. Међутим, мислим да смо довољно урадили да не постоји ни теоретска шанса да било коме на памет падне да покуша на овај или онај начин да омете овај процес”, истакао је Дамјановић.

Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић истиче да ово није пребројавање људи ни по националној, политичкој или било којој другој основи.

“Треба да видимо шта се дешава са нашом демографијом, на шта држава треба да се сконцентрише, гдје видимо перспективу, која су мјеста у кризи на сјеверу. Немојте да од пописа правимо као да се ради о изборима”, поручује Абазовић.

Влада је усвојила информацију о закључењу Уговора о гаранцији за кредитни аранжман између Жељезничког превоза Црне Горе АД Подгорица (ЖПЦГ) и ЕУРОФИМЕ (Специјализована финансијска институција за финансирање набавке и оправке возних средстава) за потребе ургентног генералног ремонта возних средстава која се користе за жељезнички путнички саобраћај, у износу до два милиона евра.

(ЦдМ)

Коментари
Daco
Daco: Srbin-Srpski
14.09.2023 13:56
Spicanin
Spicanin : Crnogorac 🇲🇪
14.09.2023 17:15
Bajo.
Bajo.: Splčanin,ti si Austrijanac ... kako bre Crnogorac ?
16.09.2023 19:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar