Ћирилица Latinica
30.08.2023.
Црна Гора

"Народна воља је светиња": Блокадом путева упозорено да се издаја не опрашта!

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Протестне ауто-колоне почеле су вечерас у 19 сати у више црногорских градова због, како кажу учесници, обране изборне воље.

Незадовољни грађани протествују због намјере лидера ПЕС-а и Демократа Милојка Спајића и Алексе Бечића да уз помоћ ДПС-а формирају владу са ДПС-овим сателитима.

На вајбер групи “Одбрана изборне воље”, објављено је раније да ће блокаде почети у 19 часова код кружног тока на Златици, у Подгорици, код скретања за тунел Созину у Бару, код Луке Зеленика у Херцег Новом, на Рибаревинама, на Персиној станици у Беранама, на Тргу Шака Петровића у Никшићу, на скретању за Дубочицу у Пљевљима, на паркингу преко пута Стајевића у Зети…

Група грађана у Подгорици се окупила на кружном току у насељу Златица, гдје су раширли транспарент “издаја се не прашта”.

Окупљени су блокирали саобраћајнице, а блокиран је и ауто-пут на улазу у Подгорицу.

Представник организатора ауто-колона Иван Милић казао је да учесници протеста позивају политичаре да се врате побједи од 30. августа која је, како је навео, препородила Црну Гору.

 „Позивамо да се врате оној великој побједи од 30. августа која је препородила Црну Гору. Бићемо овдје до краја и нећемо одустати“, казао је Милић.

 Незадовољни грађани су блокирали кружни ток на улазу у Будви.

На Тргу Шака Петровића, у Никшићу, окупио се велики број грађана који су потом кренули у ауто-колону. Посебну поруку су окупљени Никшићани упутили представницима Демократске Црне Горе, конкретно њиховом суграђанину Мому Копривици.

Они су казали на овај начин желе да пошаљу поруку Милојку Спајићу да неће дозволити „прекрајање изборне воље“ грађана.

Демонстранти су потом стигли и до просторија Покрета Европа сад, испред којих су присутни припадници полиције.

Група грађана блокирала је магистрални пут Бијело Поље – Беране – Подгорица, на кружном току у мјесту Рибаревине.

Како су навели, протестују због „прекрајања изборне воље грађана“.

Ово је ванстраначки протест због немогућности да српски народ артикулише своје националне интересе. Желимо да пошаљемо поруку садашњим узурпаторима народне воље да ћемо, уколико не испоштују захтјеве нашег протеста, радикализовати исте – казао је Неђељко Грандов, један од присутних грађана.

Никола Шћекић је казао да су на протест изашли грађани који су незадовољни, не изборима у Црној Гори, већ људима који су дошли на власт.

“Мислим да смо ми Срби много непоштован народ, а ми смо своји на своме и ми волимо своју земљу – Црну Гору. Не може нико да се игра са српским народом који чини више од 30 одсто грађана. Да ли се можемо запослити, радити, то никог не интересује и наш проблем никада није изашао на видјело. Незадовољство код Срба је велико”, казао је Шћекић.

У Лепетанима, демонстранти су у 19.20 часова блокирали оба улаза на трајектно пристаниште на којем су „заробљени“ остали трајект „Грбаљ“ и возила која су са њиме пристигла са Каменара.

Међу окупљенима су, поред осталих, предсједници ОО Нове српске демократије из Тивта Миљан Марковић и Котора Владимир Потпара.

Окупљени тврде да не знају ко је организатор окупљања и да се неће разићи док се како кажу, јавности не обрати мандатар Милојко Спајић.

Због издаје народне воље грађани су блокирали саобраћајнице и у Пљевљима.

Колона је стала у улици Краља Петра између зграде Општине и Скупштине општине.

Полиција је упозорила учеснике да су у прекршају, јер скуп није најављен те да морају пропустити евентуална возила хитне помоћи и других служби.

www.borba.me 

Коментари
Bosko
Bosko: Pocelo je ko u Bosni i Hrvarskoj balvan revolucija samo da molimo boga da ne zavrsi ko tamo a svi znamo kako je bilo vrati se MILO.
31.08.2023 12:05
SCG
SCG: Sanjaces i ti tvoji dudukljani mila lopova,njega čeka Spuz a vas glupane milogorske vraćanje na fabrička podešavanja!Živjela Njegosevska i Srbska CG!
31.08.2023 17:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar