Ћирилица Latinica
09.07.2024.
Црна Гора

Универзитет ЦГ: У другом уписном року још 1.321 мјесто, пријаве до 10. јула

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Универзитет Црне Горе расписао је данас конкурс за упис на основне студије Универзитета Црне Горе у другом уписном року, са 1.321 расположивим мјестом.

Укупан број мјеста по факултетима је сљедећи: Биотехнички факултет 119, Економски 113, Електротехнички факултет, Факултет драмских умјетности 23, Факултет ликовних умјетности 23, Факултет политичких наука 21, Факултет за спорт и физичко васпитање 68, Факултет за туризам и хотелијерство 85, Филолошки 133, Филозофски 118, Грађевински 43, Машински 99, Медицински 6, Металуршко-технолошки 66, Музичка академија 11, Поморски факултет Котор 164, и Природно-математички факултет 122.

У складу са програмом Министарства просвјете, науке и иновације, Универзитет Црне Горе организује електронско пријављивање на овај конкурс, путем платформе www.уписи.еду.ме. Изузетно, уколико пријаву није могуће поднијети електронским путем, кандидати подносе пријаву непосредно, преко студентске службе организационе јединице.

Пријава на конкурс се подноси 10. јула 2024. године до 16 часова, када ће систем за електронску пријаву бити затворен, а уколико се пријава подноси непосредно организационој јединици, подноси се означених дана у оквиру радног времена студентских служби.

Тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нису имали екстерни матурски односно стручни испит полажу се 11. јула 2024. године. Распоред термина полагања предмета биће истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Пријемни испити за факултете и академије који их организују, а који су додатни услови за упис, полажу се према распореду који ће бити истакнути на интернет страницама организационих јединица, у периоду 12, 16. и 17. јула 2024. године.

Пријемни испити се организују за упис на сљедеће студијске програме: Стоматологија, Психологија, Физичка култура и здрави стилови живота, Спортски новинари и тренери, као и на стручно-умјетничке студијске програме.

Упис кандидата и издавање увјерења извршиће се закључно са 19. јулом 2024. године, према распореду организационих јединица.

Упис студената на Универзитет Црне Горе ближе је уређен Правилником о условима, критеријумима и поступку уписа на основне студије Универзитета Црне Горе.

www.ucg.ac.me

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar