Ћирилица Latinica
09.07.2024.
Црна Гора

Вукићевић: Забрана руских медија - недопустиво једноумље

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

„Без обзира на општепознати став институција Европске уније према украјинској кризи, као и на одлуку црногорских власти да слиједе европски смјер – медијска цензура није и не може бити рјешење проблема. Спроводећи медијске цензуре, европске институције могу да поприме обличја свих оних негативних ствари тоталитаризма и једноумља којима се, макар декларативно, већ деценијама супротстављају“, каже за РТ Балкан Бошко Вукићевић, политички аналитичар из Подгорице.

По његовом мишљењу, „спровођење цензуре према руским медијима може изазвати контрапродуктивне ефекте, имајући у виду све израженији вољу грађана да се информишу преко алтернативних канала“.

„Умјесто спровођења рестриктивних мера, спровођења санкција и цензуре против Русије, европске институције би требало више да се посвете достизању праведног мира на европском континенту. Мађарска, а и неке друге европске државе, већ сада интензивно раде на постизању мирног решења. Надам се да ће такву миротворну линију Мађарске, тренутне предсједавајуће ЕУ, ускоро слиједити и Црна Гора, као и остале државе бивше Југославије, које желе да ускоро постану чланице Европске уније“, каже Вукићевић. „

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar