Ћирилица Latinica
10.06.2023.
Друштво

"Барска пловидба": Обновити линије Бар-Бари и Бар-Анкона

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Одбор директора Барске пловидбе АД Бар на 288. сједници Одбора директора одржаној јуче једногласно је усвојио финансијске исказе за први квартал 2023. године и изразио задовољство оствареним резултатом пословања у првом кварталу текуће године и нето профитом у износу од 1.197.000 евра.

"Остварени резултат је на нивоу планираног и представља наставак позитивних трендова у пословању Барске пловидбе АД.Такође, Одбор директора жели обавијестити акционаре и остале стакехолдере, да је на данашњој сједници усвојена Одлука о допуни дневног реда редовне Скупштине акционара заказане за 27.06.2023. године са захтјевом Одбора директора према акционарима да одобре куповину Ро-Ро путничког брода АФ ФРАНЦЕСКА, чиме би се створили услови да наша компанија након шест и по година, поново активира трајектну линију Бар - Бари и Бар - Анкона" - наводе у саопштењу које потписује предсједник Одбора директора

Куповина Ро-Ро путничког брода планирана је сопственим средствима, која ће бити обезбијеђена реализацијом пројекта реконструкције „Стара управна зграда“ који је у току и тренутно је у фази припреме документације за јавни позив за избор извођача радова на реконструкцији објекта.

Одбор директора је на сједници констатовао да компанија има обезбијеђена средства да самостално измири предстојећу рату ка кинеској Exim банци, као и да исфинансира из текућих прихода комплетне радове на пројекту „Стара управна зграда“.

Коментари
Prekookeanska
Prekookeanska: Da li neko od tih ljudi koji upravljaju sa Barskom Plovidbom u opste znaju kakav je to brod AFFrancesca. Prvo to je izuzetno star brod. Drugo pre dugacak je za gat V luke Bar gdje treba da se veze. Trece upitan je i gaz broda za gat V u Baru a on je max 6 m. Cetvrto to je brod sa 4 glavna stroja i pomocna koji su proizvodnje FIAT GRANDI MOTORI koji i nijesu bas popularni kao strojevi medju Ferry, a o nacinu odrzavanja i nabavci djelova to znaju dobro pojedini strojari koji su bili na tim tipovima motora. Okanite se corave rabote, ako nije floskula pred izbore i ne kupujte s narodnim novcem to groblje od broda. Ako vec zelite da kupite Ferry onda kupite brod koji ce biti advekatan kako za liniju Bar - Bari tako i za komercionalni vijek broda. Maknite te diletante iz borda i kvazi strucnjake i pomorce dok nije kasno. U ostalom to nije drzavna firma tu imamo akcije i mi gradjani koje kao akcionare nista ne konsultujete.
10.06.2023 12:22
Za prekook
Za prekook: Ma nemojte se sjekirati to su stari DPS novi Dritan kadrovi.Nema nervoze babo.
11.06.2023 14:36
Aka47
Aka47: Neće ostati coeka sad u Rozaje
12.06.2023 08:36
LOLA CG
LOLA CG: " Barska plovidba"- kako to gordo zvuči... a, imate li koje mjesto za nekog barskog marinera. Ili ste spustili ove politicki crtane da oslane noge? Jad i bijeda " Barska plobidba", Barani...kuda ste...po bijelome svijetu, dok ovi od malo vise ljeta na obuci u Baru su: prvo plivanje, pa neki od razumljivih jezika, bogme brodovi se docekuju... Bolje da nista ne pišete, barem ne ovakvu morbidnu promociju.
16.10.2023 21:14
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar