Ћирилица Latinica
01.06.2023.
Друштво

Кутер и весла на дар Средњој стручној школи у Бару

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Медитерански центар фотографије Бар донирано је Средњој стручној школи у Бару кутер са веслима , за потребе едукације у практичној настави ученика поморских смјерова, али и спортских ваннаставних активности свих ученика школе.

Уговор о донацији потписали су предсједник НВО Медитерански центар фотографије Анто Баковић и директор ЈУ Средње стручне школе Бар Бранко Кнежевић.

"Медитерански центар фотографије Бар у оквиру пројекта Омниа вита еx Маре обновио је стари морнарички кутер (8+1,познатији као „слупка“) морнарице еx Југославије уз помоћ пријатеља пројекта. Купљено је 10 нових дрвених весала дужине преко четири метра од специјалног производјача из Финске која су допремљена у Бар, казао је Баковић.

Укупна вриједност је око 6000 евра.

"Весла су синоним мора. Ми, окупљени око пројекта веслања у Бару, настојали смо спојити школу и спорт, умјетнике и пријатеље за потребе свих који живе уз море и за море. Са најбољим жељама предсједник Медитеранског центра фотографије Баковић Анте са кординатором обнове кутера, професором Мићом Вулићем јуче је донацију предао Средњој стручној школи Бар" –казали су из НВО Медитерански центар фотографије.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar