Ћирилица Latinica
17.11.2023.
Друштво

Едукација ученика о превенцији и очувању здравља

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Организацијом низа едукативних радионица у барским основним и средњим школама, Општина Бар обиљежава мјесец новембар, који је према Међународном и Националном календару здравља посвећен борби против болести зависности.

„Имајући у виду учесталост насиља над дјецом и младима и препознајући важност рјешавања овог проблема, радионице се баве превенцијом вршњачког насиља и болести зависности, са намјером подизања свијести код младих о озбиљности ових појава. У оквиру радионица, сви заинтересовани ученици имају прилику да, коришћењем специјалних интерактивних наочара које је обезбиједила локална управа, а које симулирају утицај алкохола и наркотика, стекну утисак о начинима на које алкохолисаност и ПАС могу утицати на обављање најједноставнијих задатака као што су ходање по правој линији, стајање на једној нози, хватање лоптице, сакупљање ситних предмета и слично“, саопштила је Општина.

Казали су да је та локална управа, у сарадњи са ЈУ Културни центар Бар, обезбиједила и по пет карата за биоскопске пројекције за сваку од школа које су намијењене најактивнијим учесницима, као и исти број годишњих карата за коришћење атлетске стазе „Спортско-рекреативног центра“.

Општина Бар ову активност реализује у сарадњи са Регионалним центром безбједности „Југ“ – Одјељење безбједности Бар и са Центром за социјални рад за општине Бар и Улцињ.

„У наставку обиљежавања мјесеца новембра, локална управа ће спровести и активности под називом ‘Спортом против дроге’, које ће обухватити посјету спортским клубовима у граду и демонстрацију утицаја алкохола и психоактивних супстанци члановима клубовима, са намјером увиђања штетног утицаја на бављење спортом. Овим интервенцијама, Општина Бар још једном потврђује свој одговоран однос према младима и посвећеност унапријеђењу њиховог положаја, као посебно важног дијела локалне заједнице“, закључују.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar