Ћирилица Latinica
04.06.2024.
Друштво

Покрет за уређење Сутомора: Инспекција не смије да прећути "бетонирање" мора

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Након што је прексиноћ посланик Демократа Момчило Лековић објавио фотографије на којима се види како се из камиона "миксера" сипа бетон у море, огласио се и Покрет за уређење Сутомора са захтијевом да се, каку је наведено из ове НВО, инспекцијске службе коначно умијешају у свој посао и (не)одговорне инвеститоре и извођаче приведу правди. 

"Евидентно је одсуство сваке врсте контроле у односу на девастацију, узурпацију и бетонизацију приобаља, што се најбоље види на дијелу сутоморске ривијере" - стоји у саопштењу Покрета за уређења Сутомора. Из те НВО наводе да је дужност инспекцијских служби била да поступе истог момента када је посланик Лековић објавио доказ о ужасно опасном поступању и кривичниом дјелу.

Подсјетимо, посланик Демократа ( и одборник у СО Бар)  Момчило Лековић огласио се прексиноћ и послао фотографије медијима гдје инвеститор из Бара сипа бетон у море.

„Погледајте како у ексклузивној зони морског добра, на катастарској парцели 2517/1 КО Сутоморе (у близини некадашњег Хотела „Инеx“) један од познатих барских инвеститора сипа бетон у море, чиме проширује своју вјештачки створену плажу. Вјероватно ће ме СД и ДПС прваци (можда и још неки) оптужити да поново радим против ,,савјесних“ инвеститора, а самим тим и развоја државе, али опростите ми, морао сам, остављам грађанима да сами суде да ли је ово у интересу града и државе или појединца који годинама узурпира овај дио обале“, навео је Лековић.

Додао је да је да овом истом инвеститору Општина  прије пар година саградила (такође на самој обали) фекалну станицу за његов нелегални солитер (бетонско чудо у десном углу).

„Годинама се мјештани насеља „Иван Милутиновић“ боре, протестују упућују пријаве али како која власт дође на чело надлежних ресора тако овај инвеститор лакше остварује своје науме. Позивам Морско добро, Министарство просторног планирања, урбанизма и државне имовине и све надлежне органе да коначно зауставе уништавање наше обале. Позвао бих и Општину Бар, али од њих нажалост не очекујем било какву реакцију“, закључио је Лековић.

Галерија

Коментари
Barski
Barski: Tuzilastvo treba da reaguje i da preispita radnje ovog covjeka nije samo ovo u pitanju vec mnogo drugix stvari koje je u zadnjix 10 godina uradio mnostvo krivicnih prijava koje spavaju u Barsko tuzilastvo koje su odbijene zbog zastare i ostalo.Ovaj covjek devastira sve sto pocne i niko ne reaguje dokle pitam se dje je insekcija ,policija ,tuzilastvo.
04.06.2024 10:30
ZA.BARSKOG I OSTALE
ZA.BARSKOG I OSTALE: Alo Barski i odbornice Lekovicu imate li bijele bubrege pa da na pisete imenom i prezimenom tog uzurpatora ,koji se slizao sa DPSom i radi to sto radi po Baru .Od vladavine Anke Vojvodic na ovamo poruseno je nekolko objekata po Dobrim vodama i Utjehi a sve Muslimanima i Albancima sto je lako provjerljivo inspektori a posebno inspektorke su ogrezli u primanju mita i svi cute do kad sami bog zna.Prije 90tih na podrucje V.Pijeska bila su dva inspektora B.Lakota i Todorovic nijedan objekat ispod magistrale zahvaljujuci njima nije sagradjen i sad imamo najvece divlje naselje poslije Budve na potezu od Ulcinja do H.Novog
04.06.2024 15:04
Stari Bar
Stari Bar: Ada tice znaju ko je zasticena zivitinja u Baru!Svi se pitamo dokle vise...A dulje,bralje,zilje,milje i ostali drpsovci ni glasa..A ni novi nisu imuni na ove ljubicaste!Hapsi Dritane!!!
04.06.2024 18:09
Sutomore
Sutomore: Jel moguce da ovaj pajkovic jos nije uhapsen a nema markovica gvozdenovica koji su ga cuvali tako se falio bice to bice
08.06.2024 18:59
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar