Ћирилица Latinica
17.11.2023.
Друштво

Уролошке услуге у барској болници на вишем нивоу захваљујући донацији Јапана

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Донаторски уговор између Амбасаде Јапана, вртића “Јевросима Јевра Рабреновић” из Мојковца и Опште болнице „Блажо Орландић“ из Бара потписан је у Вили Горица, у Подгорици.

Влада Јапана обезбиједила је 51.431 евра поменутој предшколској установи за реновирање крова зграде те установе, као и 62.500 евра Општој болници у Бару за набавку биполарног ресектскопа за побољшање уролошких услуга, саопштило је Министарство просвете, науке и иновација.

Министарка просвете, науке и иновација Анђела Јакшић Стојановић изразила је велику захвалност Амбасади Јапана на тој значајној донацији која “даје снажан импулс унапрјеђењу услова боравка наших малишана на сјеверу, као и креирању повољнијег амбијента за запослене”.
„Са позиције министарке у Влади Црне Горе, која је на челу ресора који је стуб сваког друштва, захваљујем се на овој донацији и изражавам велико задовољство и дубоку захвалност због чињенице да нас је Влада Јапана препознала као поузданог партнера и пријатеља,“ истакла је министарка.

Додала је да вјерује да ће не само овом, већ и свим будућим донацијама значајно унаприједити квалитет васпитно-образовног процеса у Црној Гори.

Министар здравља Војислав Шимун захвалио је јапанском амбасадору на вриједној донацији истичући како је и овај гест ”још једна потврда пријатељских односа двије земље, које у континуитету прати конструктиван дијалог на високом нивоу”.

Поред донације за Општу боницу Бар, вриједне 62.500 евра, намијењене за набавку лапараскопског стуба и биполарног ресектоскопа за област урологије, министар је подсјетио на досадашња улагања у здравствени систем кроз ПОПОС пројекат.

Амбасадор Јапана у Црној Гори Имамура Акира казао је да је та амбасада од 1998. године подржалабројне пројекте у Црној Гори путем програма ПОПОС.” С досадашних 53 успјешно спроведених пројеката у кључним секторима попут образовања, здравства, заштите животне средине и социјалне заштите, остајемо предани подршци и развоју у Црој Гори. Посебно смо задовољни константним бројем црногорских кандидата који аплицирају за стипендије Владе Јапана. Нови премијер Цре Горе, господин Спајић, био је добитник ове стипендије током студија у Јапану у периоду од 2007. до 2012. године“, казао је амбасадор.

Коментари
Trotoar
Trotoar: Fino bravo. Zato potpres. svaki dan parkira na trotoar iste Osnovne skole.
17.11.2023 11:54
Bodin
Bodin: Sto ce bivsa spicanovicka ovdje da nece da pocnemo da radi kao urolog
17.11.2023 15:52
LOLA CG
LOLA CG: Divna donacija. Hvala. Jedino sto oči malo više para "prisustvo" vrsnih urologa. Imas utisak da si na skolskoj priredbi.
30.11.2023 21:35
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar