Ћирилица Latinica
14.09.2023.
Хроника

Тужилаштво саслушава предсједника Вишег суда због копања тунела

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У Основном државном тужилаштву (ОДТ) у Подгорици почела су саслушања свих који имају или могу имати сазнања о обијању депоа подгоричког Вишег суда, а на списку за саслушање је и предсједник тог суда Борис Савић, сазнају Вијести.

Руководилац ОДТ Подгорица Душко Милановић потврдио је за Вијести да су данас почела саслушања, али није прецизирао ко је на списку.

„Дежурни државни тужилац одмах по сазнању обавио је увиђај, којом приликом су изузети трагови са Иица мјеста који су упућени на одговарајућа вјештачења, а такође су изузети и видео надзори. Овлашћеним полицијским службеницима дати су обавезујући налози у циИју прикупљања свих доказа који могу послужити у поступку. Данас су у Основном државном тужилаштву у Подгорици, почела саслушања свих лица која имају или могу имати одређена сазнања у вези предметног случаја, тако да ће у том смислу бити саслушан и предсједник Вишег суда у Подгорици“, одговорио је Милановић „Вијестима“.

 Он је прецизирао да до сада није утврђено што тачно недостаје из депоа Вишег суда у Подгорици и из којих предмета.

Из депоа подгоричког Вишег суда украдено је неколико пиштоља, који су доказни материјал против шефова кавачког криминалног клана, док истражитељи трагају за шест особа, учесника у обијању.

Осим пиштоља украдени и докази из више предмета, али се вјерује да су лопови намјерно направили пометњу у мору списа како би забашурили шта им је била главна мета.

Да је неко претурао доказе, откривено је 11. септембра ујутро. Упркос томе, службеници Вишег суда тек су након 20-ак сати установили да су лопови прокопали рупу на зиду те просторије, а од ње и тунел до стана у згради наспрам судске, у Његошевој улици.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar