Ћирилица Latinica
06.09.2023.
Култура

Заграђе: Дружење пјесника из Бара, Београда, Чачка...

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника “Неказано” у суорганизацији са манифестацијом "Дани Заграђа" одржало је u Sutomoru књижевни сусрет пјесника “Неказано” са Књижевним клубовима „Драгослав Грбић" из Чачка и Удружењма радника писаца и уметника Србије, „Сцене Црњански" из Београда и „Вук Караџић" из Лознице.

Вече су водили предсједница клуба из Чачка Радмила Рувеновић и Лабуд Н. Лончар који је поете упознао са историјатом и акривностима “Неказаног” и културним дешавањима у Бара.

"Ово је вече пријатељства и увертира VI Међународног фестивала љубавне поезије “Пјесник – Светионик” у Бару на који сте сви позвани-поручио је Лончар, након чега му је Рубеновић уручила лексикон „Чачански песнички хоризонти".

Домаћин вечери Веселин Ћетковић представио је историјат “Дана Заграђа” и плодну сарадњу са “Неказаним”.

Невена Кокановић из клуба из Лознице упознала је пјеснике са веома богатом историјом тог удружења, једног од најстаријих те врсте на нашим просторима, напомињући да долази из краја Вука Караџића “који је богат оваквим активностима”.

Мирослав Ћосовић, предсједник удружења “Сцена Црњански “ говорио је о Сцени и богатој сарадњи са удружењем Неказано.

У наставку вечери своје пјесме говорили су Гордана Срећковић, Маја Ђукановић, Зорка Тошић, Олгица Лазовић, Маја Николић, Магда Ђорђевић, Невена Кокановић, Радмила Рубеновић, Лабуд Н. Лончар а Мирослав Ћосовић је говорио своје афоризме.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar