Ћирилица Latinica
08.04.2019.
Crna Gora

Mladi eko - reporteri konkurisali sa 330 fotografija, dodjela nagrada 22. aprila

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Nevladina organizacija ”EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” po dvanaesti put organizuje konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).

Posebne teme 2019. godine su bile: “Održiva proizvodnja i potrošnja” i “Eko škole”.

Na konkurs je stiglo preko 480 radova iz 33 osnovne i 16 srednjih škola. Tokom marta je obavljen pregled svih pristiglih radova, a od onih koji su zadovoljili kriterijume konkursa obavljena je selekcija koju će ocjenjivati žiri i dodjeljivati nagrade po kategorijama i starosnim grupama (12-15 i 16-19 godina).

Najbolje plasirani među ekološkim fotografijama, eko člancima i odabranim video radovima biće poslati na međunarodno takmičenje „Young Reporters for the Environment 2019”.

Zbog velikog broja pristiglih fotografija (oko 330) obavljena je selekcija tako da je u konkurenciji za nagrade ostalo po 30 fotografija osnovaca i 30 fotografija srednjoškolaca, koje su podijeljene u dvije tematske kategorije: „ekološke fotografije” i „fotografije biodiverziteta i predjela”.

Posebnu grupu čini 20 radova na temu građanskog i ekološkog aktivizma (eko škole).

Od pristiglih 87 tekstova selekcijom je odabrano 35 ekočlanaka, kao i tekstovi o biodiverzitetu i predjelima (12-15 godina), i oni koji se bave održivom proizvodnjom i potrošnjom (16-19 godina).

Prijavljeno je 47 video radova, od kojih je odabrano 20 - 11 osnovaca i 9 srednjoškolaca.

Od 2. aprila 2019. desetočlani žiri ocjenjuje odabrane radove.

Svečana dodjela nagrada je predviđena na Dan planete Zemlje, u ponedjeljak 22. aprila u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Saša Karajović, izvršni direktor EKOM-a, saopštio je da će selektovani članci, fotografije i video radovi moći  da se pogledaju tokom sedmice na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me  

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar