Ћирилица Latinica
18.08.2018.
Kultura

Gostovale pjesnikinje iz lozničkog KUD-a "Karadžić"

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara u Dvorcu kralja Nikole, u Baru, održano je književno veče pjesnikinja iz Loznice, inače članica književnog kluba KUD „Karadžić“.

Barskoj publici su se predstavile Zorica Rajkova Lukić, Nevena Kokanović i dr Zorka Tošić.

Pozdravljajući pjesnikinje, kao i mnogobrojne goste Labud N. Lončar se u ime „Nekazanog“ obratio pjesnikinjama poželjevši im dobrodošlicu u Bar „s nadom da će ovo postati tradicija, te „da će u Bar iz kraja Vuka Karadžića uvijek dolaziti kvalitetni pjesnici i dostojno predstavljati svoj kraj, kao one“.

Lončar se zahvalio na posjeti i pjesnicima iz Kanade, Beograda i Podgorice koji su se našli u publici.

Pjesnikinje iz Loznice govorile su svoju poeziju uz muzicku pratnju (gitara) lokalnog umjetnika Slavka Spajića.

U revijalnom dijelu programa nastupili su u pjesnici - Ranko Radović, Svetlana Todorović, Miloje Veljović, Sole Sojeva Špejtim, Mladen Babović, Nadica Ilić, Svetozar Đurišić, Labud N. Lončar, Miško Vučinić, Anika Vuletić, Sanja Veličković, Dragana Petrić Đokić, Nataša Lečić, Danijela Nela Jovanović, Vladimir Cerović, Željana Popović i Danilo Pečurica.

Na kraju zatvarajući veče Labud N. Lončar se zahvalio pjesnikinjama iz Loznice, izrazivši očekivanje da će uslijediti uzvratna posjeta pjesnika iz Bara Loznici, ali i nova gostovanja Lozničanki i Lozničana u gradu pod Rumijom.

Prema već ustaljenom običaju, pjesnici i gosti su nakon programa nastvali druženje do ranih jutarnjih sati u kafani „Duklja, uz pjesmu i vino.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar