Ћирилица Latinica
18.12.2019.
Kultura

Majkl Dadli se ponovo družio sa našim srednjoškolcima

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Za članove i rukovodstvo Međunarodnog udruženja književnih stvralaca i umjetnika „Nekazano“ - nema predaha.

Organizovali su juče druženje kanadskog haiku pjesnika Majkla Dadlija sa četrdeset učenika Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u njihovoj školskoj biblioteci.

Bilo je drugo po redu druženje Dadlija sa učenicima ove obrazovne ustanove.

Kako podsjećaju iz "Nekazanog", ovaj kanadski pjesnik koji je krenuo na put po svijetu u februaru ove godine bio je gost ove asocijacije stvaralaca i tom prilikom je učestvovao u nekoliko aktivnosti koje je ovo udruženje organizovalo.

Učesnici druženja bili su profesorica engleskog jezika i književnosti Sanja Gačević, profesorica maternjeg jezika i književnosti Valentina Drobnjak, članovi recitatorske i novinarske sekcije, mlade pjesnikinje.

Ispred udruženja “Nekazano” učestvovali su Labud N. Lončar, predsjednik udruženja, Aleksandar Jovanović sekretar udruženja i članovi Nataša Lečić i Stevan Stijović.

Kako je Lončar istakao, u trećem broju časopisa za kulturu i umjetnost “Nekazano“ objavljene su pjesme pet učenica ove škole, a iste učenice učestvovale su na humanitarnoj književnoj večeri kao i na promociji čaopisa br. 3 i 4. Pozvao ih je na dalju saradnju tako što će slati svoje pjesme za sledeći peti broj časopisaa i za portal “Nekazano“.

Anđela Bujić, Andrea Marković i Sanela Škretović učenice i mlade pjesnikinje čiji su radovi već objavljivani u časopisu “Nekazano“ govorile su ovom prilikom svoje pjesme.

Iz poštovanaj prema gostu učenici prvog i drugog razreda govorili su na engleskom jeziku stihove Majkla Dadlija.

Posle čega se Michael Dudley oduševljeno vidno zadovoljan obratio učenicima i govorio o svom putu od njihovog prošlog viđenja.

U daljem toku susreta učenici su kanadskom pjesniku postavljali pitanja o njegovom putu, iskustvima na njemu i posebno kakve su njegove impresije sa Grnom Gorom i Barom. Posebno sa Starom maslinom.

 

 

Komentari
Dzigi
Dzigi: Mogao je ovaj ćelo da se ljepše obuče a u trenerke ka na dzoging. Tako mi njegovog pjesništva.
18.12.2019 15:40
Љутко
Љутко: За Dzigija: Џиги, није све у одјећи. О мозгу је ријеч а очигледно је да га ти немаш, а имаш одијело? Мора да си га неже изџигерисао ;)
19.12.2019 16:16
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar