Ћирилица Latinica
10.06.2019.
Kultura

Milakovićev "Poslednji plotun" u beogradskom Domu Vojske

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

U organizaciji Srpskih pravoslavnih pojaca, u beogradskom Domu Vojske u srijedu 12. juna održaće se promocija  CD-a "Trilogija sa Košara" i knjige "Poslednji plotun" Nevena Milakovića Likote, iz Bara.

"Poslednji plotun" je zbirka poezije u kojoj se nalazi sonetni venac o Jasenovcu, pjesme posvećene junacima sa Košara, ruskom dobrovoljcu, rodoljubiva i duhovna poezija, ali i nekoliko lirskih zapisa. 

Neven Milaković Likota rođen je u Podgorici 1963.godine.Sa ponosom ističe svoje ličko porijeklo, odakle je i „izvukao" nadimak. Gotovo dvije decenije živi i stvara u Baru.

Priznati srpski književnik iz Crne Gore, Momir Vojvodić, govoreći o Likotinom stvaralaštvu kazao je da se poj Milakovića u današnjoj duhovnoj lirici izdvaja originalnošću, znanjem i strašću vjere u svece kojima lirski služi, slaveći im imena i djela. Vojvodić je Milakovića nazvao igumanom srpske duhovne poezije novijeg doba.

Komentari
DJURO
DJURO: Svaka cast Nevene. Samo hrabro koracaj u tvojoj bozanstvenoj poeziji.
10.06.2019 22:11
Pero
Pero: Kad tolko volis Srbe I Ruse sta ces ovdje po buvljaku idi kod njih PA pisi do mile volje. Cus junaci sa kosara jes sio MI GA Djura vi ste obicni traktoristi a ne junaci.
11.06.2019 16:18
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar