Ћирилица Latinica
07.05.2022.
Kultura

Ostvarenja Lončara na njemačkom i poljskom jeziku

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Radovi pjesnika iz Bara, predjednika Međunarodnog udruženja “Nekazano”, Labuda Lončara, uvršteni su u Antologiju poezije i proze za djecu i odrasle “Magija detinjstva” (“Magie der Kindheit”) koju je priredila Dragica Matejić Schröder.

Ona je i prevodilac ove dvojezične knjige (radovi su objavljeni i na njemačkom jeziku), izdavač je Klub ljubitelja knjige “Majdan” iz Kostolca. U djelu je zastupljeno sedamdeset sedam autora, od čega su tri iz Crne Gore: Labud N. Lončar iz Bara, Slavka Klikovac iz Podgorice i Gordana Sarić iz Nikšića.

Nije ovo prva Lončareva zastupljenost u antologijama Dragice Matejić Schröder. Prije ove, njegovi radovi objavljeni su i u antologijama “Sećanja”, “Mozaik ljubavne poezije i proze” i “Dečja radost”.

Lončareva pjesnička aktivnost primijećena je i u Poljskoj. Tamošnji književni sajt Pisarze objavio je njegovih šest pjesama prevedenih na ovaj jezik, uz kratku biografiju https://pisarze.pl/2022/05/03/labud-n-lonczar-wiersze/

***

Udruženje na čijem je čelu u ponedjeljak će obilježiti Dan pobjede, promocijom ratnog romana “U vrtlogu vemena” Vukosava Delibašića. Učestvuju dr Rade Vučićević – književni kritičar, Labud Lončar, Dragiša Simović i autor. Promocija je u Domu kulture, u ponedjeljak, 9. maja u 18 sati.

www.barinfo.me 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar