Ћирилица Latinica
27.06.2022.
Kultura

Pjesnik Lončar u Ohridu osvojio prvo mjesto među 40 stranih pjesnika

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Na VII Međunarodnoj poetskoj manifestaciji ,,Ohridski poetski biser” – 2022 Labud N. Lončar, pjesnik iz Bara, je u kategoriji 40 stranih autora osvojio prvo mjesto.
Manifestaciju "Ohridski poetski biser” organizuje po sedmi put Udruženje za književnost i kulturu „Ohridski pesnički biser” iz Ohrida. Lončar je ovo priznanje dobio za pjesmu “Oblačiš kišu” dok je drugo mjesto osvojila Mirjana Svetozarević, iz Srbije, za pjesmu “Žedne nesanice” a treće mjesto je zauzeo Ademir Ado Halilović, iz BiH, za pjesmu “Vodi me”.

“Postoje manifestacije i mjesta na koje želite poći ali se nešto po nepisanom pravilu ispriječi. Ovog puta krivac mog neodlaska na Ohridseke poetske bisere, u Ohridu je jedan mali pauk . Tačnije njegov ujed koji se pretvorio u burnu alergijsku rekaciju. Inače sam planirao da zajedno sa pjesnicima iz Srbije, iz udruženja "Čegar" i "Branko Miljković", otputujem u Ohrid i tamo natavimo druženje sa našim prijateljima, pjesnicima, iz Sjeverne Makedonije.

Obradovan sam što je stručni žiri odabrao baš moju pjesmu "Oblačiš kišu" - među pjesmama mnogih poznatih pjesnika iz regiona i čitavog svijeta. Moja prijateljica, sjajna pjesnikinja, Mirjana Svetozarević, iz Niša, inače počasni član našeg udruženja "Nekazano" osvojila je drugo mjesto i ja joj ovim putem na zasluženom priznanju iskreno čestitam. Mirjana je i u moje ime podigla priznanje za osvojeno prvo mjesto, koje će mi biti uručeno na V međunarodnom festivalu ljubavne poezije “Pjesnik – Svetionik”, u septembru, na kojem će biti prisutni i predstavnici Udruženja "Ohridski poetski biser". Pjesnicima Makedonije koji su nagrađeni iskrene čestitke, a posebno najmlađim učesnicima - riječi su Labuda N. Lončara, pjesnika i predsjednika Međunarodonog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”.

Mirjana Svetozarević, niška pjesnikinja je kazala da se osjeća počastvovano što je baš ona pred okupljenim pesnicima iz Makedonije i iz zemalja u okruženju, dva puta preuzimala nagradu.

Prvi put - za najboljeg na ovogodišnjoj medđnarodnoj manifestaciji "OHRIDSKI POETSKI BISERI"- Ohrid 2022 - prvonagrađenog Labuda Lončara, čije stihove izuzetno, kaže, voli, i drugi put - za sebe.

"Neobično mi je žao što Labud, moj veliki prijatelj i veliki crnogorski pjesnik, sa velikim razlogom ovoga puta nije bio u Ohridu, među makedonskim i srpskim prijateljima koji su se radovali da ga sretnu i čuju, ali sam srećna da ću mu ovo priznanje i osvojeni ohridski biser - baš ja moći da predam u Baru, na V Međunarodnom festivalu ljubavne poezije "PJESNIK - SVETIONIK", čiji je on osnivač, i zaštitni znak"- kazala je Svetozarević.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar