Ћирилица Latinica
22.08.2021.
Kultura

Predstavljena knjiga Labuda Lončara "Sidro noći"

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Još jednom je Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano" okupilo brojne poštovaoce pisane i lijepe riječi.

Ispred Dvorca kralja Nikole u Baru, sinoć je, naime, ova književna asocijacija priredila promociju knjige „Sidro noći“, čiji je autor u Labud N. Lončar, ujedno i predsjednik "Nekazanog"

Promocija je održana uz poštovanje novih mjera zaštite od koronavirusa, u sklopu Četvrtog Međunarodnog festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“ koji su podržali Turistička organizacija Bar i Kulturni centar Bar.

Veče su vodile pjesnikinje Snežana Ćosić, Nada Karadžić i Smiljana Božić iz Beograda koje su ujedno i učesnice festivala.

Pjesme Lončara govorile su njegove prijateljice pjesnikinje iz Beograda i sam autor.

Predsjednik festivala „Karamanovi susreti“ iz Radoviša Borče Panov iz Sjeverne Makedonije uručio je Lončaru Antologiju „Karamanovi susreti“ u kojoj je zastupljen kao jedan od najboljih učesnika susreta u zadnjih pedeset godina, a pročitao je i Labudovu pjesmu „Ako prećutim pjesmu“ na makedonskom jeziku.

Pored domaćih stvaralaca, u publici su bili i pjesnici iz Hrvatske Valerio Orlić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) i njegovi saradnici Ivan Španjić, Ante Gregov, Željko Bilankov i Srđan Duhović.

Iz Srbije su bili i Goran Matić, Milorad Cvetković i Mirjana Svetozarević, iz Sjeverne Makedonije prof. dr Daniela Andonovska Trajkovska, Sotir Minčev i Mitar Mangoski Radoždanoski, Goran Radičević i Slavica Šešum iz Risna, Gordana Srećković i Safeta Osmičić iz Holandije, Gordana Sarić i Slavka Božović iz Nikšića i Duško Nedović iz Bijelog Polja.

Komentari
Butros Butros Gali
Butros Butros Gali: Je li bio Garašanin ?
22.08.2021 14:03
Radule
Radule: Sto ovaj Loncar ne ode u Beograd nego ove ljude izlozi trosku mislim da je bilo racijonalnije i jeftinije.
22.08.2021 15:36
Aca i Zlatko sa Zlatibora
Aca i Zlatko sa Zlatibora: Pozdrav za sve Vas i pozdravite nam Mila.
22.08.2021 15:50
Radule
Radule: Igrale se delije na sred zemlje Crne gore tamo boje vam se ne vidjelo.
25.08.2021 12:17
Љутко
Љутко: Попуши га Радуле!
26.08.2021 00:07
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar