Ћирилица Latinica
25.11.2019.
Kultura

Večeras promocija nove knjige Hadži Dragiše Šoća

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

U  Parohijskom domu crkve Svetog Nikole u Starom Baru, večeras od 18 časova na programu je promocija nove knjige Hadži Dragiše Šoća, učitelja istorije u penziji.

Novo ostvarenje dugogodišnjeg profesora istorije nosi naziv "Odlomci za istoriju crkve". Šoć obrađuje period o nastanka i razvoja crkve sve do podjele na istočnu i zapadnu 1054. godine.

Medijator večeri biće Miladin Trifović, a o knjizi govore protojerej Jovan Plamenac, književnici mr Slobodan Čurović, Miroslav Jovanović Timotijev,  Nikola Nenezić i publicista i pravnik Vuk Vujović pesnik. Promociju će blagosloviti o. Nikola Radović starešina crve Svetog Nikole.

Prije ove, autor je objavio knjigu "Hodio sam svetom zemljom", koja je nastala kao plod nekoliko njegovih boravaka u Jerusalimu i posjeta Hristovom grobu.

Šoć je redovni kolumnista "Barskog portala". Iako u penziji, direktor je i Izdavačke kuće "Jerusalim".

M.J.

Komentari
BURTAISI
BURTAISI: Vrlo interensantan lik ovaj Soc. Svestrana licnost nema dje se nije sve oprobao prvo je bio veliki vojvoda, pa profesor sad se potpisuje kao ucitelj pa hadzija a sve velike titule nema sto. Covjek non stop 1000 godina zaostaje za danasnjicom mada to nikoga ne interesuje on i dalje uporno cera po svome i nikako da mu dosadi. O sadasnosti ce vjerovatno pisati ako se kad ponovo rodi a kolko je uporan mozda mu se i ostvari. Interesuje me u kolko primjeraka je stamana ova knniga i dje se moze nabaviti vjerovatno je velika pomama pa ce morati da se dostampava ima da nadmasi Hari potera, Mirka i Slavka i ostale crtane romane. Neka je sa srecom Vojvodo samo ti ceraj dalje.
29.11.2019 01:00
LOLA CG
LOLA CG: Burtaisi, jesi li skoro bio na MCTG mozga. Ako nisi uzmi ogledalo i pogledaj bijedu koju vidis. Boli te sto je NEKO uspio da postigne nesto u svom zivotu. A TI...ostao, NIKO I NISTA! THE END SA KOMPLEKSASIMA I BUDALAMA
26.11.2020 18:25
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar