Ћирилица Latinica
21.07.2021.
Kultura

Zagarčanin novi direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Arheolog i upravnik Zavičajnog muzeja u Baru Mladen Zagarčanin biće novi direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara, nakon što je nedavno na tu funkciju, samo nekoliko dana po stupanju na dužnost, ostavku podnijela Milena Martinović.

U kratkom telefonskom razgovoru Zagarčanin je to i potvrdio za Pobjedu.

“Danas ili sjutra bi trebalo da to bude i zvanično. Sve je završeno. Vlada je pristala, samo se čeka rješenje”, kazao je Zagarčanin.

Na pitanje šta ga motiviše da bude direktor Uprave, Zagarčanin je odgovorio da ga motiviše „sve ono što sam gledao 20 godina kao arhelolog, sva nepočinstva koja su rađena.“

“Želim da pokušam da nešto promijenim, da makar nekako pomirimo duhove”, rekao je Zagarčanin.

Na svom Fejsbuk profilu, Zagarčanin se od radnog mjesta u Zavičajnom muzeju oprostio emotivnom porukom.

“Šta da kažem, da mi je lako što napuštam muzej i Stari grad? Kako može biti lako? Pa to je bio moj život, moj mikro i makro svijet. (…) Političari dođu odu, prevare te ostave na cjedilu. Razni putnici „dobronamjernici“, stručnjaci tupih iskrivljenih pogleda iz kojih je zračio samo interes. Goli interes. I opet prevara… Sve dušebržnici. Žao mi je mojih drugara, moga kolektiva, rijetko tako poštenih i dobrih ljudi. Žao mi je što jedno vrijeme nećemo biti zajedno… Ali, idemo dalje. Kuda i da li se tamo gdje idem može nešto ispraviti, to samo Gospod zna…. Ali vratiću se. Jednoga dana ću se vratiti… To može biti veoma brzo, ako tamo gđe idem krene po nevolji. To neću dozvoliti sebi. Dosta mi je zdravlja otišlo i u muzeju i Starom gradu (…)”, zapisao je, između ostalog, Zagarčanin na svom Fejsbuk profilu.

(Pobjeda) 

Komentari
Sasa
Sasa: Vratices se Mladene veoma brzo ,kad vidis sto ce i ovi da rade ,svaka umjetnost,muzika ,gluma ,arheologija,je van politike ,ako mislis da ce nesto biti bolje ,nemoj se razocarati..
21.07.2021 18:19
Za ovoga
Za ovoga : Sad ce biti da su svaku tvrdjavu napravili "nemanjici" 😉 😉 😉 ajd zdravo 😁😁😁
21.07.2021 18:28
tamić
tamić : svaka čast sve čestitke pravi čovjek i profesionalac za ovu funkciju
21.07.2021 19:09
Строги центар
Строги центар: Нек' ти је са срећом! Исправи што можеш и спаси што се спас'ти да.
21.07.2021 21:27
Tata
Tata : U svakom slučaju,boljeg nemate a ni postenijeg!Mladene,samo napreijed,radi ko sto si do sada,i savjest ti je čista.Pozdrav,i svako dobro!
23.07.2021 03:09
LOLA CG
LOLA CG: Iskrene čestitke, Mladene. Konačno i tebi pripade mjesto koje odavno zaslužuješ.
12.08.2021 17:46
LOLA CG
LOLA CG: Tvrdjavu, na koju misliš ni sa dva eazreda Osnovne niko neće tako izlupetati. Posebno ne, obrazovan temeljit i častan čovjek iz barske kuće Zafarčanin. No, sigurno je da bi trebao da mu se malčice primakneš, da ti šapne, da se nw brukaš u neznanju: HODAŠ PO ZEMLJI NEMANJIĆA!
12.08.2021 17:52
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar