Ћирилица Latinica
05.11.2018.
Kultura

Časovi joge u nastavku Festivala "O čempresima i ljudima"

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

U nastavku Festivala „O čempresima i ljudima“ koji je minulog vikenda okupio  u Baru građane svih uzrasta, prisutni su uživali u neobično lijepom vremenu, u dvorištu barske Gimnazije, gdje su se družili s na časovima joge koje je održala Dada Zulović.

Riječ je o instruktorki sa stažom od tri i po decenije, veoma popularnoj širom planete.

Kako organizatori kažu u impresijama, energija i snaga kojom zrači ova žena, "prava su inspiracija da joj se pridružite na joga prostirci".

U subotu je održana i Radionica Pokreta sa našom poznatom glumicom Vesnom Vujošević Labović.

Učesnici su dobili razne zadatke, od kojih je jedan bio da svojim pokretom ispričaju priču odabranog čempresa.

„Radionica je bila više nego uspješna jer su svi učesnici, kojih je bilo različitih uzrasta, bili okupljeni oko iste ideje i na kraju svi bili povezani među čempresima“, rekla je jedna od učesnica.

Zainteresovani su u nedelju mogli da se oprobaju i u šahu. U amfiteatru Gimnazije organizovana je šahovska simultanka sa FIDE majstorom Milošem Pečuricom, višestrukim kadetskim i omladinskim prvakom Crne Gore. Učesnici su mahom bili djeca i svojim veselim i takmičarskim duhom oživjeli su prostor oko sebe.

"Festival nastoji da dokaže izuzetnu potrebu za očuvanjem školskog dvorišta i parka u kome se festival odvija. Ovaj prostor u centru Bara, ima naročit socijalan, funkcionalan, a za mnogo nas i emotivni značaj. Festival će trajati do 12.novembra, kada je zakazana sjednica SO Bar radi raspravljanja o građanskoj inicijativi kojom je preko 2700 građana tražilo pronalaženje druge, adekvatne lokacije za izgradnju predškolske ustanove i jaslice, jer bi građenje na predviđenoj lokaciji značilo uništenje školskog dvorišta i sječu više od 80 stabala čempresa" - podsjećaju organizatori.

U utorak , 06. novembra sa početkom u 12 sati, biće održana likovna radionica „Tekstura čempresa“ koju će voditi Neda Popović, spec.grafičkog dizajna. 

Komentari
Milentije
Milentije: Bravo omladino,ispravljajte greške starih!Podrška !
07.11.2018 15:48
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar