Ћирилица Latinica
09.12.2019.
Kultura

Četvrti broj časopisa posvetili legendi novinarstva Bošku Miloševiću

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

 

Svoju brojnu čitalačku publiku Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano” iz Bara obradovalo je četvrtim brojem časopisa za kulturu i umjetnost koji je promovisan u Dvorcu kralja Nikole.

Prema, sada već ustaljenom pravilu, svaki broj časopisa je posvećen sjećanju na jednog od preminulih stvaralaca iz Bara, Crne Gore i šire, a ovaj broj počivšem sugrađaninu  Božidaru Bošku Miloševiću, doajenu novinarstva i publicisti, koji je svoj naročiti novinarski i ljudski trag ostavio u beogradskoj "Politici".

Tokom promocije, Vladimir Miloševića, sin pokojnog Boška, obratio se na dirljiv način publici, objašnjavajući kako je proteklo njegovo odrastanje uz oca koji je bio do kraja predan svojoj profesiji.

On se zahvalio  udruženju „Nekazano” na pažnji i osvrtu na život i rad njegovog oca na dvadesetpetoj godišnjici njegove smrti, pokazujući da su jedni od rijetkih koji ga nijesu zaboravili.

Goste, koji su za ovu priliku došli iz mnogih krajeva Crne Gore, pozdravio je književnik Labud N. Lončar, predsjednik udruženja „Nekazano” i glavni urednik časopisa.

Mlada Anastasija Dobrković je na klaviru izvela Etidu od S. Helera, dok je srednjoškolka Milana Tomović pročitala tekst o Božidaru Bošku Miloševiću. U nastavku programa su učenice srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Anđela Bujić, Andrea Marković i Sanela Škretović govorile svoje pjesme, nakon čega su nastupile i učenice muzičke škole Anastasija Dobrković i Katarina Radević.

Svoj doprinos ovoj veličanstvenoj večeri dali su pjesnici koji su zastupljeni u ovom broju: Natalija Novaković, Anika Vuletić, Danijela Nela Jovanović, Ilija Vuković, Olga Dabović Klikovac, Milojka Banduka - Jovović, Marin Čaveliš, Sanja Veličković, Vojin Vuletić, Mišo Kuburović, Rade Petričević, Bato Krković, Veselin Vujović Vivet, Dragana Lutovac, Slavka Božović, Goran Radičević, Mladen Babović, Maja Mišnić, Trivo Zolak, Nataša Lečić, Vasilije Janković, Aleksandar Jovanović, Marko Giljača i Lazar Minić.

„Nekazano” je poklonilo sedamdeset primjeraka svog časopisa i najavilo sledeći broj na proljeće iduće godine. Taj broj će biti posvećen stvaralaštvu Nedeljke Cice Pavlović, pjesnikinje i novinarke iz Bara, koja je preminula prije godinu i po dana.

Komentari
Aleksandra
Aleksandra : Divno da ste se setili cika Boska. Poznavala sam ga kao i teta Nadu. Pozdrav za Vanju!
11.01.2020 08:31
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar