Ћирилица Latinica
25.01.2022.
Politika

Alković i Zec (BCG): Svi da glasaju protiv kamenoloma u Mrkojevićima i Čanju

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Povodom problema oko kamenoloma u Mrkojevićima i Čanju, Biram Bar – Biram Crnu Goru (BCG) je zajedno sa građanima pokrenula inicijativu za održavanje sjedice SO Bar na kojoj bi se raspravljalo o ovim problemima. Sjednica SO Bar je mjesto na kome će svi odbornici moći da pokažu da li slušaju uputstva svojih centrala iz Podgorice ili misle na svoje sugrađane, saopšteno je iz Pres službe ove partije.

"Kako se u zadnje predizborno vrijeme svi deklarativno bore za Mrkojeviće, očekujemo da će na sjednici SO svi biti jedinstveni i da će svi dići ruku protiv kamenoloma u Mrkojevićima.

Siguran sam da će i Vlada koja je potpisala ugovor o koncesiji drugačije gledati na jedinstvenu podršku mještanima Gorane i da će shvatiti da bi kamenolom uništio i onemogućio život u Gorani, te da će naći rješenje da obešteti koncesionara, a mještanima vrati spokoj života na selu" -rekao je Ćazim Alković, politički direktor Biram Bar – Biram Crnu Goru.

"Stranka Biram Bar – Biram Crnu Goru okuplja Barane, a posebnu podršku je imala na prošlim izborima u Čanju.

To nas obavezuje da budemo sa svojim komšijama i da im pružimo podršku.

Biram Bar nema hipoteku iz prethodnog perioda oko odobravanja ove koncesije, nema ni poslovnu obavezu prema koncesionaru, a još manje čeka „signal“ iz Podgorice.

Mi smo spremni da se borimo da se u skladu sa zakonom nađe rješenje da Čanj ostane čist, a koncesionar ne bude oštećen" -rekao je Boris Zec, istaknuti turistički radnik iz Čanja koji je ujedno i član Savjeta mladih Biram Bar.

Iz stranke Biram Bar – Biram Crnu Goru očekuju, kako su rekli, da će sve stranke podržati ovu inicijativu i doprinijeti da stanovnici Mrkojevića i Čanja žive bez prašine, u čistoj sredini.

Komentari
Sasa
Sasa: Mora se nesto raditi ,makar sad pred izbore..
26.01.2022 09:58
Dušan Milićev
Dušan Milićev : Caki sačekaj Izbore Maj 2022 da te maknemo da počineš brate naš napaćeni
26.01.2022 10:23
Sasaa
Sasaa: A šta je sa kamenolomom u zaljevu Tu svi prolaziti a pogotovo Alkovic i za zaljevo i okolinu koja je više naseljena od Gorane vas neinteresuje Da li je stvarno u pitanju ekologija?
26.01.2022 11:15
Dado
Dado: Alkovicu nemoj da radis i pricas selektivno ako si protv kamenoloma ti i tvoja partija budite protv svih kamenoloma u gradu Baru,a ne protiv ste nekih a neke ne spominjete,zaljevo sutomore utjeha tamo kao da ne zive gradjani Bara
26.01.2022 11:56
Pristan
Pristan: Svi treba da smo protiv,ali ne samo protiv kamenoloma,divlje gradnje i svega sto unistava nas grad(tajkuni ga unistise,a Dusan,Vido i cuveni arhitekta tajkuna Milosevic rade dobro svoj posao)O svemu ovome treba pitati stanovnike Bara na referendumu.
28.01.2022 12:21
Nole
Nole: Od Maljevika, Liko Soho hotela, Irskog sela, fabrika dođosmo do kamenoloma, ženskog preduzetništva idr, to je razvoj propalog Bara. Dok se Budva i Boka grade risorti, hoteli Baru kamenolomi
28.01.2022 13:31
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar