Ћирилица Latinica
20.09.2018.
Politika

Bar i Bijelo Polje primjeri kako se čuva i afirmiše multietničnost

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević održao je radni sastanak sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta barskog gradonačelnika, bila je to prilika da predsjednici dvije opštine razmijene iskustva o funkcionisanju lokalnih uprava, ali i da otvore određena pitanja od zajedničkog interesa.

Raičević je istakao da su Bar i Bijelo Polje gradovi koji tradicionalno baštine principe multietničnosti i multikonfesionalnosti, te da su kao takvi prepoznati kao bastioni različitosti na jugu i sjeveru naše države.

„Bar je grad koji je otvoren za svaki vid saradnje, naročito kada je u pitanju unapređenje saradnje sa gradovima na sjeveru naše države koji će imati za cilj kvalitetniju povezanost južnog i centralnog dijela Crne Gore“ kazao je Raičević.

On je svog kolegu iz Bijelog polja, upoznao sa svim razvojnim projektima koje Opština Bar realizuje u oblasti vodosnabjedvanja i valorizacije turističkih potencijala Opštine Bar.

„Danas sam od kolege Raičevića čuo da lokalna uprava radi na velikom broju razvojnih projekata. Siguran sam da Bar uz mladu agilnu gradsku upravu prerasta u jedan od najznačajnijih gradova Jadrana u turističkom i privrednom smislu“ poručio je Smolović prilikom sastanka u Opštini Bar.

Kako su se saglasila dva gradonačelnika, broj stanovnika porijeklom iz Bijelog Polja koji žive u Baru, a koji daju značajan doprinos razvoju grada, kao i saobraćajna povezanost ova dva grada, dovoljan su razlog da dvije opštine u narednom periodu unapređuju saradnju u okviru apliciranja za sredstva iz fondova EU i stvaraju partnerske odnose na kulturnom, sportskom i privrednom planu.

Komentari
Aldin
Aldin: Kad je tako gospodo zasto ne date da u Bar i Bijelo Polje Muslimani budu umjesto vas gradonacelnici ? Nego su vam topovsko meso samo. Korisitite ih za jednokratne upoterbe kao da ne kazem sta se tako koristi. Plasite ih Mandicem i Medojevicem, a vi bili jurisnici Milosevica, vi zapalili pola Bosne,Dubrovnik. Šahoviće i masakar vasih predaka ne oprastaju pravi Muslimani. Smolovicu zapamti dobro, nema oprastanja. Nema ni osvete,ali Alah sve vidi, a vi ne vjerujete u Alaha /Boga. Toliko o multietnicnosti kojom punite stranice medija i usta samo kad vam trebaju poeni.
22.09.2018 09:52
Витез Воја
Витез Воја: Похвално је што је Раичевић из кабинета избацио мрзну кокошку, и што, као што се види на слици, држи крсташ барјак у кабинету уз заставу града Бара.
22.09.2018 11:22
Mrki
Mrki: On ce se odreci i Tudjemilske bitke, bolje da je doktor ostao gradonacelnik.
22.09.2018 12:07
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar