Ћирилица Latinica
28.01.2019.
Politika

Brano Gvozdenović igrač DPS-a za najprljavije poslove i "crna kutija" šefa režima

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Branimir Gvozdenović, nekadašnji gradonačelnik Bara i ministar turizma i održivog razvoja, a danas potpredsjednik Skupštine Crne Gore, prema pisanju portala "Borba", čovjek je za sve prljave poslove šefa DPS-a i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Gvozdenović, koji je i koordinator Predsjedništva DPS-a za Bar, nalazi se na vrhu spiska, koji je u posjedu jednog međunarodnog tima istražitelja koji mjesecima istražuje visoke funkcionere DPS-a i njihove poslove u inostranstvu, piše "Borba".

Prema navodima istog medija već je prikupljena ozbiljna dokumentacija, u kojoj je kao glavna osoba označen upravo Gvozdenović. Prema tim informacijama, pojavio se i svjedok saradnik koji je spreman da o svemu priča.

Upravo je Gvozdenović, kako stoji u toj dokumentaciji, što je potvrđeno Borbi, označen kao crna kutija svih Đukanovićevih poslova.

Navodi se i njegova veza sa jednom velikom kompanijom u Crnoj Gori, kao i sa poslovima u inostranstvu, za koje se vjeruje da Đukanović stoji iza njih. Sva dokumentacija o tome će uskoro biti javno prezentovana.

Kako je potvrđeno portalu Borba, Gvozdenovića je istražiteljima pomenuo i jedan biznismen, označivši ga da je glavni čovjek za ubiranje novca od visoke poslovne klijentele za potrebe DPS-a. Poznati irski biznismen i investitor poslednjih dana optužio je Gvozdenovića i da mu je tražio mito u iznosu od 2 miliona evra.

Prema toj dokumentaciji, koja će uskoro biti i zvanično objelodanjena, osim Gvozdenovića, specijalni poslovni tim Đukanovića sačinjavaju Petar Ivanović, bivši ministar Predrag Nenezić, Dušanka Jeknić, kao i Petros Statis.

Oni su tim koji vodi računa o svim Đukanovićevim poslovima i finansijskim transakcijama.

Na ekskluzivnim fotografijama koje je objavila Borba, sa jedne od žurki u vili Atlas, biznismena Duška Kneževića, može se vidjeti bračni par Đukanović. Oni su u društvu Lepe Brene i njenog supruga, zatim Gorana Sita Rakočevića, ali i Branimira Gvozdenovića.

Na fotografijama sa njima je i Duško Knežević, u čijoj vili je žurka organizovana, a za koga Đukanović tvrdi da mu nije prijatelj.

Prema nekim informacijama, Gvozdenović je donio i ozbiljan iznos novca u Bar na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016 godine, kojim su barski aktivisti i funkcioneri DPS-a isplaćivali birače iz inostranstva koji su po prethodnom dogovoru dolazili da glasaju za tu partiju, što je neporecivo dokazano i sada već kultnim dokumentarnim filmom "Operacija Luksemburg".

 

Komentari
Rajko
Rajko: Dobro mu je Bećka dala nadimak MAGLA RABOTA. Smatrala ga najvecim folirantom. Samo nije se izgubio za sebe, milione je stavio u dzep. Projekti "10 + za Bar" i slične demagogije su nas koštale puno. Čak je i Mujo bio bolji gradonačelnik od njega. Ali, eto, odan u pljački svom šefu, nije to ni bilo upitno. Sramno. Sad ce ih Dusko Knezevic dokusurit. Zajedno su lapali, sad kad su htjeli sve da mu uzmu, drznuo se da progovori. Znojis li se i ti Brano kao Milo...?
28.01.2019 14:06
haos
haos: hahahaha koliko naklapanja i laznih informacija. Svakim danom sve više nadmašujete sebe sa lažima i preuveličavanjima koje plasirate. Svaka cast!
28.01.2019 14:08
Zmaj od Šipova
Zmaj od Šipova: Jaoj Breno, šta ćeš ti sa tom mafijaškom družinom !?
28.01.2019 14:12
SDP Bar
SDP Bar: Penje se Brano uz stepenice ono kad su isplacivali ove iz Luksemburga u Bar, a jedan vrli gospodin iz Fronta đga ubada: Brano, možeš li uzbrdo? A ovaj streknu, kao da mu je šamar lupio, pa onda onako kao pizdica promrmlja : "Mogu ja i uzbrdo i nizbrdo".... Tad je donio kofer s parama.
28.01.2019 14:24
Vladica
Vladica: Nakon svega jasno je da Milo, Brano i ekipa moraju da napuste CG. Daće im Rama i Haradinaj utočište, zaslužili su toliko.
28.01.2019 14:27
Radmila.
Radmila.: Vjetrenjace Mozura, Restroan u Milanu, Organizovani sverc kokaina preko Luke Bar kroz distributivni lanac VOLI, imaju zasticen status da ne smje da ih zaustavi policija, sin mu je nedavno u jednom kazinu u Londonu ostao duzan oko 1,5 miliona, ceh mu je u Top Hil po 5000 eura. Inace najveca tuka i neznalica a i p..... Supruga mu je bila na jednoj svadbi u Milanu zajedno sa njim, i on zna sto i kakko. morao je da gleda i da cuti. Inace je i otacjedne male slatek Baranke koju je preko Srzentica uspio da podmetne jednom doktoru. Ima jos ali daj ada prvo vidimo ovaj izvjestaj. Inace on i DK su neki kumovi.
28.01.2019 15:13
Gradjanin
Gradjanin: Javna tajna je da je Voli njegov, a da je Bokan tu samo na papiru vlasnik, isto i Soho city i nekadašnji hotel inex u Sutomore... i koliko još biznismena zida po primorju zgrade i hotele a iza njih je isto ovaj gospodin... obrni okreni 10 ljudi kontroliše sve jače fitme u Cg...
28.01.2019 15:31
boda
boda: Ova bitanga već 30 godina kontroliše sve u Baru. Od izbora do namještanja poltrona po foteljama.
30.01.2019 14:45
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar