Ћирилица Latinica
13.06.2018.
Politika

Cakan neće sa SD-om i Milačićevima

Autor: Redakcija 22 Ostavite komentar

Za listu „Biram Bar“, koja je najveće iznenađenje lokalnih izbora u Baru sa osvojenih pet odborničkih mandata, a koju predvodi Radomir Cakan Novaković, neprihvatljivo je da bude u bilo kakvoj koaliciji sa Socijaledmokratama Mića Orlandića i Pravom Crnom Gorom Marka Miličića.

Novaković je poručio da mnogi zaboravljaju da su jedino iz njegove liste govorili tokom kampanje i sa kim neće u koaliciju.

„I tada i sada jasno kažemo da su to svi oni koji su ucjenjivali naše sugrađane da bi dobili glas“ ( u tome je prednjačio SD, prim red.), poručio je Novaković.

On je podvukao i da nikad ne bi u koaliciju sa onima koji su prijetili građanima Bara, te svima onima koji su svađali građane Bara „i onima koji su ih vrijeđali nazivajući ih magarcima“. ( Polemika o tome ko je Barane nazvao magarcima vodila se u medijima uoči lokalnih izbora između Prave Crne Gore i Novakovićeve liste).

 „Lista Biram Bar je pokušala i ,čini mi se, uspjela da na izbore izađe sa onim što Bar jeste. Na listi su se nalazili studenti, profesori, sportisti, vajari, reditelji, privrednici. Većina njih je prvi put bila na nekoj listi uopšte.

Željeli smo da ponudimo Baru nešto novo. Zato smo tokom kampanje i govorili da naša lista nije ni srpska, ni crnogorska, ni albanska, ni muslimanska ni bošnjačka. Ni partijska ni građanska, već lista prijatelja koji vole Bar. Nismo podržavali, i to smo jasno govorili tokom kampanje, sve što je vlast uradila ali, takođe, govorili smo da nije sve pogrešno rađeno u gradu, kako je tvrdila opozicija.

Vodili smo pozitivnu kampanju i pokušali da budemo most između vlasti i opozicije. Upravo zbog toga smo često dobijali udarce i sa lijeva i sa desna. Izdržali smo sve i odgovarali na napade samo onda kada su to bile neistine na koje se moralo odgovoriti“ – naveo je Novaković.

I prije izbora smo govorili, kaže Novaković, da je program koji zastupamo najbitniji.

„Svi na listi Biram Bar su ozbiljni ljudi i ne žele da razočaraju preko 2.500 sugrađana koji su nam na osnovu tog programa dali glas. Mi smo imali programsku kampanju. Govorili smo tokom kampanje o razvoju Bara.

Pozivali smo i vlast i opoziciju da razgovaramo o Kraljičinoj plaži i Maljeviku kao šansama za razvoj Bara, a ne na osnovu tračeva i rekla-kazala informacija“ – ističe nosilac liste „Biram Bar“.

Kako dalje kaže, veliki broj radnih mjesta koje bi ti projekti doneli našem gradu, ali i drugi pozitivni efekti koji bi se osjetili su dovoljan razlog, barem za nas u Biram Bar, da sjednemo i ozbiljno razgovaramo.

„Rekli smo šta mislimo o legalizaciji, rekli smo kako možemo da riješimo problem infrastrukture, rekli smo kako smo zamislili da se više djece besplatno bavi sportom. Napisali smo kako vidimo mogućnost da Bar postane kulturna prestonica Crne Gore. Govorili smo o tome zašto je bitno i kako pronaći sredstva da se konačno pusti u rad TV Bar.

No, mnogi zaboravljaju da smo jedino mi govorili tokom kampanje i sa kim nećemo u koaliciju. I tada i sada jasno kažemo da su to svi oni koji su ucjenjivali naše sugrađane da bi dobili glas. Svi oni koji su prijetili građanima Bara. Svi oni koji su svađali građane Bara.

Svi oni koji su ih vrijeđali nazivajući ih magarcima „ – podsjeća Novaković.

„Većina nas sa liste Biram Bar smo ostvareni ljudi. Sa svojim poslovima, karijerama i životima. Može da zvuči kao fraza, ali u ovo nismo ušli sebe radi već iz iskrene želje da pokrenemo Bar naprijed. Da privučemo investicije, otvorimo nova radna mjesta, sredimo infrastrukturu, pokušamo da sa Vladom Crne Gore pronađemo rješenje za Luku Bar.

Dovedemo investitore, a ne da ih tjeramo iz grada.

Kao prva tačka u svim pregovorima sa listom Biram Bar će biti legalizacija. Cijena koja je sada predložena -jednostavno je za građane Bara, a samim tim i za nas, neprihvatljiva i nećemo odustati od našeg predloga. Od legalizacije ćemo počinjati i, ukoliko pronađemo zajednički jezik, nastavljaćemo pregovore.

Ne smijemo i nećemo da razočaramo one koji su zbog našeg predloga legalizacije glasali za nas. Zatim će na red dolaziti ostale tačke iz našeg programa.

Građanima, posebno onima koji su glasali za nas, poručujemo da od programa nećemo odustati i da ćemo ostati dosljedni. Političarima poručujemo da je Biram Bar osnovan i da će učiniti sve da bude dio rješenja, a ne još jedan problem u Baru“ – zaključuje Novaković.

Komentari
Крле
Крле: Јок но ћу ја са СД-ом. Као бијела лала ће, јер СД се пита више од ДПС-а око формирања власти, а теби ће дати на крају милостињу на коју ћеш пристати. Унапријед је јасно да си преварио бираче.
13.06.2018 09:23
Baštovan
Baštovan: Kao da smo ga mi iz SD-a zvali sa nama. I sve da molis, ne mozes s nama. Dzaba ides i kod Mila.... Eto ti mlade snage DPS-a pa idi s njima, taman da nestanete skupa. Mi imamo dogovor sa Brankom i Vidom, za ostale me ne zanima sto vas guraju na silu da budete dekor....
13.06.2018 09:34
Pirke
Pirke: E bas Vido ce da odradi posao, on se onako harizmatican bas pita puno u DPS-u. Ajde Baštovane, ne sprdaj se...
13.06.2018 09:42
Pitam za druga
Pitam za druga: Moze li sto pomoci intimus spanskog kralja tu, da se nekako to zavrsi bezbolno ?
13.06.2018 09:51
List Crne Gore
List Crne Gore: Pirke, dobar ti nadimak, ali rezon i konstatacija jos bolji. Ama, NIJEDNA PARTIJA NE VALJA. Samo srljamo u sunovrat. A ovi mogu da se igraju, jer vladaju ne od licnih samo vec od drzavnih para i svih institucija sistema. Zna se ko su ledja ovoj bruki od Crne Gore.
13.06.2018 09:54
Padam od smijeha
Padam od smijeha: On nece sa Pravom CG? Kako smo samo razocarani...
13.06.2018 10:33
Dobroo
Dobroo: Cakan ide sa DPS ,jer je vec debelo u pregovore usao sa Brankom i Dusanom,a SD ce dobiti milostinju ako budu htijeli da prihvate,jer pucaju na visoko ti strucnjaci a na kraj ce im drska od metle ostat 👍
13.06.2018 10:59
Dardan
Dardan: Konacno neko da razjasni na koga je debeli mislio
13.06.2018 11:41
Matorac
Matorac: SD ima najbolje ljude za mnoge pozicije. Ne znam sto Cakan prica da su ucjenjivali gradjane. Mene niko ucijenio nije, glasao sam za njih po svojoj volji. DPS i SD zajedno, i niko vise, pa ostali nek se potrude za sljedece izbore ako umiju bolje!!!
13.06.2018 12:57
Borke
Borke: Pusti more to no sto cemo sa ovijem gorivom i sto dobrih 60 70 posto gradjana bara ne moze da prezivi od 1og do 1 og !?
13.06.2018 13:45
davor
davor: pricate neku pricu a ne znate pravu stvar,Milo voli Cakana upravo iz jednog razloga jer je tada Pozitivna spasila Mila kada je bilo rijec o njegovom povjerenju u Vladi,bivsi lider Pozitivne Pajovic je ambasador u Peking,tako da se bojim da ce SD ovoga puta malo biti marginalizovan upravo zbog toga jer ih je iisti ovaj SD na Cetinje uslovio prosle godine sa time da Bogdanovic ne moze biti predsjednik pa ga je Milo povukao u ministre,tako da su duzni Milu a izmedju ostalog u PG ne mogu da ucijenjuju jer je DPS uzeo apsolutnu vlast,tako da je Cakan jedini siguran.
13.06.2018 14:00
Bozo slilni
Bozo slilni : Niko sa vise blasove nece biti opozicija kao Cakan
13.06.2018 16:23
Za Matorac
Za Matorac: SD ima najbolje ljude veliš. A vidi Vam podpresjednicu opstime ista Dara Bubamara napumpana da ne idemo dalje. NIKAD ZA DPS NISAM GLASAO APSTINENT SAM ODAVNO AKO IZBACE SD IZ VLASTI IMAJU MOJ GLAS TO JE JEDNA PARTIJA FOTELJAŠA POGLEDAJTE SAMO KRIMINALCE OD INKASANATA U VODOVOD I OVIH STO NAMJESTAJU SATOVE KAKO TRAZE PO 500 E DA TI SKINU DUG KOJI TI SE NAGOMILAO NE TVOJOM KRIVICOM NEGO TAKO STO JE SAT PUMPAO 80 M3 MJESECNO IBIO U KVARU I TAKO 2...3 GODINE NABERE SE CIFRA E ONDA SE KAO POJAVE ONI I TRAZE TI POLA DA IM DAS KESA A ONI CE SVE ZAVRSITI ZA OSTATAK DUGA....VODOVOD LEGLO KRIMINALA OZBILJNA POLICIJA TAMO TREBA DA ULETI MEDJU TE BANDITE OD INKASANATA I MONTERA SATOVA....
13.06.2018 17:34
Messi
Messi: Sad ce se ovi iz Prave bas razocarati
13.06.2018 18:49
SUTOMORE i juzni vetar
SUTOMORE i juzni vetar: Sutomore mrzi DPS, Cakana i Mica lapavog i alavog. Ovdje se pita neko drugi...
13.06.2018 20:24
Duka DPS
Duka DPS: E ove rede smo vas i u Sutomore razbili, a razbio vas je i Cakan kojeg "mrzite". Pola Sutomora je slavilo sa nama u SOHO 27.maja. Vlado, Frano, Ceka.... Do zore sa nama!!! Razbili smo vam i zadnji bastion srbijansko-bosansko-kosovarske zabokrecine. Sad cete opstinu u prkno dobiti. Pravimo vlast sa Cakanom, ostali mogu da udju ali bez ucjena.
13.06.2018 20:30
Crnogorac
Crnogorac: Ja ne znam zasto ovaj citalac "Za matorca" komentarise neciji izgled, da li neko lici na Daru Bubamaru ili na bilo koga drugog. Samim tim komentarom i sudom na osnovu fizickog izgleda si pokazao ko si, i na koji nacin donosis zakljucke. Ta "Dara Bubamara" je doktor nauka, koja je zavrsila svoj doktorat na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. A i sta fali Dari Bubamari? Zena mlati pare dje god da se pojavi. Eh da nam je vise kao nje, mi bi procvjetali. :) I ja iza sebe imam 3 fakulteta a ne radim, pa se ne rugam necijem fizickom izgledu, niti na osnovu njega donosim zakljucke, niti prosipam negativu. Tako da malo pozitive nije na odmet. Samo jednom napisite suprotno onome sto bi napisali i sigurno cete se bolje osjecati! M.
13.06.2018 23:23
cavez
cavez: KO JE UNISTIO DF? JEL SE STIDI,,, ? JEL PODNIO OSTAVKU>IL CEKA DA MU NEKO USI ISCUPA ZA ZLO KOJE JE NAPRAVIO,
14.06.2018 02:03
Za Crnogorac...od za Matorac
Za Crnogorac...od za Matorac: Druze ajde da prihvatim da sam tu pretjerao oko izgleda...al sam dobar primjer naveo. A to sto si rekao Dara mlati pare sta je boli briga, govori samo kojeg si moralnog i mentalnog sklopa i tebi su te i takve osobe super i primjer kako treba svaka cast. Mora da si jedan od inkasanata i montera satova u Vodovodu pa ti super mito korupcija i uzimanje para na neposten nacin...OD ČEGA SE PAMETAN STIDI BUDALA SE PONOSI...
14.06.2018 13:49
Topolica
Topolica: Cakan je najbolji.Genije..mozak..biznismen..čudo..kalabrez.. Najdeblji..najači..najteži. On mora biti Gradonačelnik..Branka podpredsjednik..Dušan menadžer..Vido u kanalizaciju..Srzentić predsjednik M.Z.Topolica.
15.06.2018 10:46
Тополичар
Тополичар: Само Права! Ту су и ДФ. Остатак не ваља. Чак ни Бечићевци...... Цакан је очајан човек како год окренеш.
15.06.2018 18:42
Crnogorac
Crnogorac: Za Matorca... Ti na osnovu moje izjave da Dara mlati pare mozes da procijenis moj moralni i mentalni sklop??? To je satirično rečeno, sto potvrdjuje i smiješak iza te recenice, a ti sto ne umijes to da shvatis, to je tvoj problem. I sam si gore napisao "OD CEGA SE PAMETAN STIDI BUDALA SE PONOSI", ja osjecam stid sto sam uopste usao u bilo kakvu konverzaciju sa tobom na tvom nivou. I ne, nisam inkasant niti monter satova iz Vodovoda. Samo posteni gradjanin( intelektualac visokih moralnih načela) sa Topolice. Idite malo na plazu da se plaknete, bez stresa, malo pozitive ce prijati svima nama. :)
17.06.2018 14:04
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar