Ћирилица Latinica
27.02.2019.
Politika

Cakan: Odluka o vrtiću je volja naroda, a sad da se koriguju cijene za komunalije

Autor: Redakcija 27 Ostavite komentar

U partiji Biram Bar na čijem je čelu aktuelni potpredsjednik Opštine Radomir Cakan Novaković ne likuju previše zbog odluke da se zaustavi gradnja vrtića kraj Gimnazije, ali i ne kriju zadovoljstvo zbog takvog epiloga, jer su nedvosmisleno bili za dogovor sa građanima o gradnji planiranog objekta na drugoj lokaciji.

 "Mi smo u Biram Bar sjeli, sagledali argumente koji su bili za gradnju na predloženom mjestu ali i one koji su protiv. Odluka da budemo protiv vrtića na mjestu koje je predloženo GUP-om iz 2009.- je donijeta na svim stranačkim organima jednoglasno. Moja odluka, ne kao predsjednika Biram Bar već kao građanina i roditelja, je donijeta mnogo jednostavnije. Sjeo sam sa moja dva sina i pitao ih šta oni misle. Bili su izričito protiv.

Svih pet odbornika Biram Bar, još u novembru prošle godine na vanrednoj sjednici SO, podržalo je građansku inicijativu da vrtić bude izgrađen na drugoj lokaciji" - kazao je Novaković u intervjuu portalu "Volim Podgoricu".

Po njegovim riječima, u Baru su u jednom svi bili saglasni, i pozicija i opozicija, a to je da je gradu potreban najmanje još jedan vrtić.

"Razlikovali smo se u mišljenju na kojoj lokaciji to treba da se desi. Na mjestu na kome je to predviđeno planom iz 2009. godine ili negdje drugo kako bi sačuvali čemprese koji su pluća grada. Mi iz Biram Bar smo bili za neku drugu lokaciju jer smo znali da su i čempresi, kao i vrtić, potreba djece Bara.
Svakako da je vrtić potreba, ali isto tako podržavamo premijera da je trebalo još ranije uvažiti one sugrađane koji negoduju.
U sadašnjoj situaciji treba djelovati brzo i pronaći što prije novu lokaciju za gradnju vrtića. U situaciji smo da moramo napraviti kompromis kako bi svi građani grada Bara bili zadovoljni" - istakao je predsjednik Biram Bar.

Na pitanje da li su u njegovoj partiji zbog stava o vrtiću  imali pritiske od strane većine u vladajućoj koaliciji u Baru, dok su trajali protesti građana zbog gradnje vrtića u dvorištu gimnazije i sječe 90 stogodišnjih čempresa. Novaković je odgovorio: U kampanji smo govorili – mi nemamo centralu u Podgorici. Naša centrala je ovdje u Baru. To nas razlikuje od većine stranaka koje danas djeluju u našem gradu. Znali su to dobro naši koalicioni partneri kada su nas pozvali u koaliciju prošle godine. Mi smo im i tada rekli – nemojte misliti da će sa nama biti lako i da smo mašina za glasanje. Mislim da su poslije ovih događaja to svi shvatili.
Ipak, istine radi, moram napomenuti da je više pritisaka i napada na nas bilo od strane opozicije koja djeluje u Baru nego od koalicionih partnera. Pa prođite samo malo unazad kroz njihove tekstove i saopštenja po TV-u, novinama, portalima i društvenim mrežama i sve će vam biti jasno.

Kada su u pitanju gorući problemi građana Bara, Novaković je za podgorički portal kazao da se najčešće primjedbe  odnose na nedostatak novih radnih mjesta i infrastrukturu. 

"Tu Opština može i mora mnogo da uradi. Nema mnogo opština, ne samo u Crnoj Gori već ni u Evropi, koje mogu gostima da ponude kupanje u istom danu u moru i jezeru, ali i obilazak znamenitosti kao što je Stari Bar ili tvrđava. Ali, turisti neće doći, a i ako dođu neće moći da vide sve to, ukoliko nemamo puteva. Ili vode.
Pred nama je, poslije vrtića, još jedan problem koji moramo riješiti – cijena legalizacije. Nadam se da je svima jasno, poziciji i opoziciji, ali prije svega građanima da, kao što nismo odustali od zahtjeva za promjenu lokacije vrtića- nećemo odustati ni od našeg predloga za cijenu legalizacije" - poručio je Novaković.

Komentari
Vuksan
Vuksan: Biram Bar je morali i prakticni pobjednik i izbora u Baru i price oko vrtića, i budućih priča. Živi bili pa vidjeli. Neka ste nas potcijenili.
27.02.2019 11:33
Ibn Haldun
Ibn Haldun: Rece covjek koji je potpisao izmjenu lokacije,i svojim potpisom omogucio da se vrtic pocne graditi na tom mjestu. Bio bi red da nam kaze , koga je tad poslusao posto ke objasnio da je konsultovao djecu za promijenu misljenja
27.02.2019 11:44
Bozo J.
Bozo J.: A sto places okolo kad dusan nece da ti se javi folirantu
27.02.2019 11:59
Samir
Samir: Napred komandante i ne osvrći se na ove zavbidne i ljubomorne bubašvabe. Voli te tvoj Bar
27.02.2019 12:10
Realan
Realan: Cakan otvoreno prkosi koalicionim partnerima. Mićo Orlandiću, spavaš li mirno ?
27.02.2019 12:23
Željko
Željko: Legalizacija stanova i kuća je preskupa, dali ste riječ na izborima da će te ukoliko pobijedite da smanjite cijenu legalizacije stanova,sada ste na vlasti u opštini pa Vas držimo za riječ ! Data riječ za pošteni narod Crnogorski mnogo znači u suprotnom ne bi valjalo ni za vas ni za biram Bar !
27.02.2019 12:29
Kojo
Kojo: Ha ha.. bas neko nece spavat mirno zbog Cakana. Budaletine!
27.02.2019 12:36
caki
caki: Onaj ko ovome vjeruje, gori je od njega!
27.02.2019 12:37
Pljav
Pljav: Hvala na vrticu Barani!
27.02.2019 13:49
Gvozdo
Gvozdo: Zasto si Cakane glasao da se 2016-te izbrisu skola i vrtic sa dup-a Topoloce 3 koji su kao i Centar za socijalno staranje bili tamo ucrtsni dup-om? Ima Cakane neznavenih, ali ima i onih koji znaju sve i mnogo vise od tebe. To neka objasni gospodin Palma
27.02.2019 13:58
Susanj
Susanj: Obican prodavac Patika!
27.02.2019 16:37
Janko
Janko: Neko radi za sebe neko za gradjane, napred Caki
27.02.2019 18:07
Simić.P
Simić.P: Boli mene briga za ovoga. Nego neka mi Stefan Djukić kaže i ostali dusebrižnici čempresari dje ću ja sa 2 djece od septembra???? Kad mi ih ne prime u vrtić. Sad bi oni rekli nismo mi no drzava ne radi. BOLI MENE UVO KO RADI KO NE OVI SU KRENULI DA DIZU VRTIC KAKAV GOD A OVI ZALUDNICI PARADIRAJU A POLA NJIH TU ZIVI U NASELJE POLA DJECE NEMA. SVAKOME JE SVOJA MUKA NAJVEĆA KAKO NJIMA KOJI ZIVE TU U NASELJE PORED NESUDJENOG VRTICA, NOVINARU VUJOVICU ZUBARU LEKOVICU TE GUŽVA U NASELJE SVAKO SVOJ RAZLOG IMA. OVI TE RADE ZA NVO KAO MALA NIKOLETA PAVICEVIC IMAJU SVOJU KORIST DA OPRAVDA PLATU U NVO KOD STEVA MUKA i tako dalje i tako dalje. E TAKO JA IMAM MOJ RAZLOG DJE CU SA DJECOM I ODAKLE MI PARE ZA 2 DJECE U PRIVATNI ?O TOME NE MISLE OVI TE SU IH IZMANIPULISALI DEMOKRATE NVO I OVI OSTALI SVE SE SLOMI NA JADNOGA GRADJANINA KAD SE DVA INTERESA SUKOBE. E PO MENI OVI TE GRADE VRTIC KAKAV TAKAV JAVNI INTERES SU CINJELI OVI DRUGI LIČNI ...TE PARTISKI TE LIČNI JER ZIVE PREKO PUTA TE OVI STO IMAJU AMBICIJU POLITICARI DA POSTANU KAO OVAJ DJUKIĆ ...sramota sto napraviste nama roditeljima!!!!! ČEMPRESARI LICEMJERI MISLITE O TOME MALO KAD ZASPITE NAVEČE!
27.02.2019 21:59
Vido VIdar
Vido VIdar: http://bar.me/wp-content/uploads/dupovi/2016//Izmjene%20i%20dopune%20DUP a%20Topolica%20III/Dokumentacija/Odluka%20o%20donosenju%20Topolica%20III.pdf Dobro pogledajte skupstinsku odluku koju je Cakan potpisao dok je bio predsjednik skupstine. Dakle mogao je da je ne potpise ma sto to znacilo i pokaze da je on licno uklonio vrtci sa lokacije Topolica III pored sportske hale i ne samo to , nego i osnovnu skolu i Dom za stare. Imao je priliku da bude uz gradjane. Ovaj pokusaj amnezije i njegove gluposti da pokusao kao da poentira kako je on mudar i bistar. Nemojte molim vas Cakane mi dobro u Baru zanmo ko ste Vi i cime ste se bavili. Samo u zemlji kao sto je CG Vi mozete da doprete do ovih momenata da se nesto pitate i da odlucujete i tako to. Ja na zalost nemam zeludac za Vas, ali moram Vam se oduprijeti i reci da ne govorite istinu da politicki lazete da uskacete u voz koji je vec krenuo negdje. Uostalom batalite se politike jer prosto za to nema ni znanje ni iskustvo ni pameti a i ni sve padeze. Da ste tada citali odluku koju ste donijeli i satavili na snagu vasim potpisom mislim da biste opet je potpisali jer vi ste neiskren covjek. Sada ste vidjeli grupu gradjana i pomislili kako cete ih zavesti, Becete jer su ovo za razliku od Vas hrabri ljudi, intelektualci i slobodni gradjani, Vi ste zarobljeni a dobro znate i zasto i od koga.
28.02.2019 08:48
Za Simica,
Za Simica, : Daleko od toga da se radi samo o smjestaju i pohadjanu vrtica. Ovo je dublji i veci problem koji ti ne mozes da rayumijes i po kojem ce Bar ostati u istoriji upamcen da je u jednoj zarobljenoij drzavi poltorna koja drzi vlast na vlast, grupa Barana pokazala da se ne boji. Ne samo to Barski scenario ce postati model kako se volja naroda moze istinski ispostovati. Ti se usmjeri na one koji su izbrisali vrtic sa lokacije pored sportske hale, gdje su bili svi saobracajno bezbjednosni uslovi ispunjeni. Tamo to redaj svoju cestitu politicku neutralnost. Opstina Bar treba da ti plati troskvoe smjestaja djece u privatni vrtic jer je ona kriva sto je dovela stanje do ove faze, Takodje i Cakna kojio je svemu kumovao. Tvoja djeca treba da uce na osnovi odbrane cempresa kako se postaje slobodan covjek. Dzaba mu vrtic ako unutra nema ko da ga nauci kako biti dobar covjek i po druge i po prirodu. Uostalom utakmica bi i dobise gradjani. Trebao si organizovatoi proteste za vrtic niko ti nije branio.
28.02.2019 08:54
Simic.P
Simic.P: Za ovoga te mi je odgovorio. Druže čuje li ti glava. Boli me briga za te opšte priče i duge i siroke i do sad je bilo kidanja stabala pa se niko ne pojavi od ovih. Ovo se znalo 10 godina i svi opozicionari na kumbulj su znali i nisu se protivili. Hitnos ne pita ko je kriv ko je prav. A hitnost vrtica je više ne go očigledna i biće sve očiglednija iz godine u godinu. Objasni ti roditelju da nema mjesta u drzavni. Svakoga ce roditelja boljketi briga za ovu tvoju pricu zivi se od danas do sjutra zar ne vidis. Ovi ovakvi kakvi su htjeli da ga naprave pa kakav god bi zavrsavao bi rabotu. A ovi travari te su setali i razni ljudi koji zive preko puta i djeca koja nemaju djecu to ne shvataju. I ovi zubari Stefan Djukic i ovi NVO Nikoleta Pavicevic oni svi setaju za svoj interes tako da batali te pricce za malu djecu. Djukic se tripuje na govore i politicar da bude a doma se ne smije cut, ovi Lekovici zive preko puta, takkdje novinar Vujovic, mala Nikoleta Pavicevic radi u NVO mora platu da opravda kod Steva Muka...itd itd. Ima ljudi koji su setali jer im je zao borova al ovi koje sam naveo to nisu a oni nose i pale ljude. A da ne pominjem Kuragaše sve sa kućom koji seta i buni se za Palestinu a komo li sto drugo dakle lud zbunjen normalan i licemjerje bih ja dodao to je ta skupina ČEMPRESARI. A mi roditelji zbog njih senutih i ovih sa vlasti lukavih dobismo po dzepu da nema vrtica no privatno. PONAVLJAM BRIGA ME ZA SVE OVI LUDI ZBUNJENI NORMALNI LICEMJERNI SU MI DJECI USKRATILI I OVAJ NAKARADNI VRTIC KOJI JE TREBAO DA SE IZGRADI I TO JE TAKO I SVAKI RODITELJ VAM TAKO MISLI ....A TEK CE U SEPTEMBAR MISLIT NEMOJ SE SJEKIRATI. E ONDA BIH JA LIJEPO POKRENUO AKCIJU PA NAVRATA KOD OVIH LUDIH ZBUNJENIH NORMALNIH LICEMJERNIH DA MI PLATE DJECI VRTIĆ. Posjekose se na 100 stabala i dvorista nagrdise ovih 20 godina nidje novinara Vujovica Lekovica Kalinica Djukica ne bi no sad...logicno ovdje su svi nasli preko ove price svije ambicije da ostvaruju i licne koristi da izdejstvuju sve tačno pa ljutio se ko se ljutio bas me briga. Ja znam da nemam dje sa djecom kako zbog vlasti a bogami tako i zbog ovih LIDIH ZBUNJENIH NORMALNIH LICEMJERNIH. Sram ih bilo ...
28.02.2019 09:32
Simic.P
Simic.P: I jos da dodam za ovoga te mi je odgovorio. Kazes sto nisam organizovao proteste za vrtic. Druze 10 godina niko riječ nije rekao protiv od opozicije za koju SU GRADJANI OVI ISTI GLASALI i sta sad treba ja da radim? Valjda glasamo da bi nas neko predstavlajo nedje a ???Kazes veci i dublji problem koji ja ne razumijem? Meni se cini da vi tripijete da zivite u Dansku Njemacku a ne shvatate da je ovo CG i ja zelim da jednom bude tako i odje kao u Dansku ali do tad dajte ono sto je moguce u datim uslovima a to je bio ovaj kakav god da je vrtic. I da sva ova halabuka nije trebala da se radi oko vrtica za djecu kakvo god da je resenje za djecu je AMAN JADNI NEBILI i bolje je nego kakvi su sad trenutni vritici moras se sloziti, nego imate 100 jos nepravdi samo u Baru pa urlicite ali ne urlicete za nijednu ni za mozuru deponiju ni sto nema azila za pse ne setate. A ja cu ti reci zasto ne setate za sve ovo i more drugoga jos. Zato sto nema licnog interesa nikoga od ovih te guraju ove proteste zato sto nema nekoga ko zivi pred pa mu smeta, zasto ovi dusebriznici za prirodu ne skocise mrkojevice da osvjeste kad se mozura gradila ono je tek zastidje deponina na pjenu od mora ??? e zato jer nije ispred njihovih vrata LICEMJERJE, zato jer nemaju pomoc i materijalnu i drugu od NVO raznih od TV Vjesti....itd itd. TOLIKO O ISKRENOSTI VODJA CEMPRESARA ZA PRIRODU. A CAST OSTALIMA KOJI BAS MISLE TAKO NE KAZEM DA IH NEMA. A da nije situacija sa DPS kakva je trenutno znas kad bi vam popustili nikad a mozda ni tad tako da momenat je dosta pogodovao da odustanu ali su i vjesto vama CEMPRESARIMA prebacili lopticu.
28.02.2019 09:54
Za Simic.P
Za Simic.P : Đecu vodi đe si ih vodio i do ovog septembra,nema razlike.Bravo za čisti građanski otpor koji je na ponos svim Baranima.U svakom demokrstskom društvu građani su korektivni faktor loših odluka vlasti.Ne treba se bojati toga,to je normalno i zdravo.
28.02.2019 13:44
OPET ZA SIMICA
OPET ZA SIMICA: Pokusavam da ter razumijem kao roditelja, ali ne mogu kao gradjanina. Da li znas uopste zasto je tu vrtic ucrtan? Da li znas da je ucrtan protivzakonito i da ne ispunjava zakonske uslove? NEZNAS i to je tvoj problem, jer gradjani u Danskoj i Norveskoj znaju. Tamo se vrtic ne planira da se gradi dje vec ima skola osnovna i gimnazija jer dolazi do nasilja djece nad djecom i loseg uticaja pojedinih grupa i uzrasta na druge. Nego da te ne davim. Ti si prozvao se koji ti ne odgovaraju koliko vidim sve koji nisu na vlast, ili su NVO. Oni su ya rayliku od tebe hrabri i izasli da se suprostave javno. Zasto ti nisi izasao da protestujes za vrtic na tom mjestu. Sto se ne bunis zasto je vrtic izbrisan pored Sportske hale da bi se ucrtala zgrada ili hotel, sto se bunis zasto ce se rusiti stari vrtic i na njemu nici soliter. Ajde kad si toliko gradjanski orijentisan. Sve lkjude koje si imenivao i prozvao su casni i posteni na kradu i ne zive na racun gradjana.
28.02.2019 14:37
Simic. P.
Simic. P.: : Odluka o vrtiću je volja naroda, a sad da se koriguju cijene za komunalije http://www.barskiportal.com/lat/politika/cakan-odluka-o-vrtiću-je-volja-naroda-a-sad-da-se-koriguju-cijene-za-komunalije.php Ime: Simic.P Komentar: Za ovoga te mi odgovara. Na ništa mi odgovorio nisi sto sam napisao ni na jednu konstataciju. A ja cu sada tebi kao prvi puta na sve. Dakle slazem se da je nakaradno mjesto ali isto tako ovdje stoji cinjenica da se 10 godina znalo za ovo zar ne? Dalje ja u poštenje ljudi nisam zalazio samo sam pitao dje su do sad da se bune i kad su privatnici kidali i gradili po Baru i na mozuri kolika je tek suma posjecena kod makedonskoga naselja dje je onaj blok zgrada novi kod KACE marketa nekadsnjeg sada IDEA pa zgrada u kojoj novinar Vujovic zivi l....... poznati sa Radio Bara kad je gradjenata zgrdna suma je posjecena dje je tad????itd...no su sada nasli kad je opsti interes i to za djecu. Dakle ponavljam tih par koje sam pobrojao vodi licna afirmacija da bude politicar a neke da opravdaju platu u NVO a neke interes jer tu zive pa nece jos guzve i? Sve je to tačno sto sam rekao, nesto je vec jasno od konstatacija nesto ce vrijeme pokazati da je tačno kao za ovoga Djukića. Samo sto bi za njega ovakvoga glasali doma njegovi i maksimum 2 koljeno rodjaka KLIPOĆESINA JEDNA kad mu glas cujes na onaj mikrofon toliko adrenalin a skoci u covjeku da mu dodje da dobije dijareju mislim sto je s covjkom :))). Dalje kazes rusenje staroga vrtica i gradnja zgrade...hhmmm e tu se trebalo ovako podici a po meni nikako ovdje za ovo jer je voda do poda sto zbog guzve sto zbog zagorelosti procedure itd 10 godina ponavljam. Gradjani u Norveskoj i Danskoj sigurno ne bi kao mi propustili 10 godina da se zna za ovo mjesto pa da reaguju onda i ne bi sigurno birali ovakvu ni vlast ni opoziciju pogotovo. Ovo dovodi do kraja moju tvrdnju da je ovaj vrtic posle svega mjera moguceg u datom trenutku jer svi smo krivi za ovo svi svi pa i cempresati i zato ga trebalo pustiti da se napravi jer je takva sva prica zanemarena evo 10 godina. I dje je Srdan Kosović sad da na sva zvona hitno trazi novi vrtic odma preko TV VJESTI??? A da ne pricam o ljudima koji su gro cinjeli tih setnji sve izbjeglice 90 godine te sa kosova 99 kojima je ova zemlja dala uticiste a sad oni po FB kunu ljude zbog vrtica itd. Mislim toliko je to anti Bara on og staroga 3 vjere da nama koji smo starosjedioci sve izgleda smijesno zato i nema barana starih starosjedioca no neki KOSOVICI...SELICI...DJUKICI....KURGAŠI ...MURIĆI sve prezimena sa sjevera bilo Berane Pljevlja Mojkovac koji su dosli kad se luka izgradila. Ili ova najezda sada Rozaje Plav Berane itd
28.02.2019 20:18
www
www: Simicu koliko, vidim ti se slazes sa stavovima cempresara i svjestan se da nije dobro mjesto za vrtic i znas kako je tu ucrtan, ali zbog toga sto ti je forca da upises djecu zazmurices na sve to. Pa i tvoja djeca ce jednom porasti i krenuti u skolu. Ja vjerujem da ce se ljudi iz Gradjanske Inicijative izboriti za novi vrtic na pravoj lokaciji i da ce biti izgradjen do 2020. godine kako je bilo planirano i sa ovim vrticem. Takodje isprozivao si ovdje neke ljude koji su se zauzeli i koji su dan-noc bdili tamo kod skole. Ne slazem se da to rade iz svojih interesa. Ali ocigledno ti sve posmatras kroz interes pa tako i mislis. Nije ti lijepo sto prozivas ljude ovdje koji su dosli 90-tih. Svak ima pravo da se naseli u koji god grad hoce. Lakse je tebi kao starosjediocu ovdje sto puta nego sto je bilo njima sto su ostali bez svega svog i sto ih je muka natjerala. Uostalom ima i Barana po cijelom svijetu i niko im tamo ne prebacuje sto su dosli. Migracije su od kada je svijeta. A vi sjedite po strani i pravite detaljnu analizu ljudi koji su setali: ko su, sta su, odakle su dosli, sta su u horoskopu...
28.02.2019 21:20
Za Simica
Za Simica: Imas li ti penalu kakvog posla osim sto piskaras po ovom portalu I mlati praznu slamu. Ajde kalaj malo bez tebe da malo odmorimo.
28.02.2019 23:15
Simic.P
Simic.P: ZA OVOGA ILI OVU www i ZA OVOGA STO PITA IMAM LI KAKVOGA POSLA...Citaj sta sam napisao, ponavljam mislim da posle sve istorije i ne obracanja paznje 10 godina na poziciju vrtica kako od opozicije tako od vlasti a za za koju su svi znali dje se gradi od profesora iz srednjih skola pa dalje, mislim da je on trebao biti mjera moguceg posle svega sto je propusteno i trebalo je ovakve proteste praviti ako se krene rusiti onaj pored supa vrtic. Dalje misljenja sam da ovi te vode i pujdaju ove proteste mahom to rade iz licnih interesa i afirmacije svoje,CAST IZUZECIMA KOJIH IMA PRIZNAJEM pa zasto onda ja isti i gomile roditelja kao ja a znajte da ih masu koji ovako misle znam iz kontakata sa velikim brojem ne bi se vodio istim primjerom i zelio sto brze vrtic dje bilo. Jer bi mi to smanjilo troskove u zivotu jer bi mi bilo blizu da mogu djecu i bez kola da povedem. Sta oni mogu o svom interesu da vode racuna mi roditelji ne jel???A rade iz svog interesa ovi koji sve ovo organizuju pobrojao sam pojedinacno od vodja koji svako od njih ima svoj interes i to je tacno zato vas sve boli ovo sto pisem i pozivate da prestanem sa pisanjem, e pa mene briga stio im smeta i meni smeta to zavrsasvanje svojih interesa i ambicija preko grbace male djece pa smo 1-1. A sto se tice mog djela komentara o ljudima koji setaju sve je tacno, jer dok se luka nije izgradila 70 godina i u Bar doslo sa sjevera Mojkovca Pljevalja Niksica razni Dukici Kosovici itd u baru se zivjelo mirno bez nacionalizama i svrstavanja u torove mi smo sa razlikama mirno zivjeli i bez tenzija oni 90 godina napravise tenzije i odose na ratiste u Dubrovnik u rat za mir a ja bi rekao u rat za tv prsutu itd sramota. E sad imamo ovu najezdu Murica Sijarica i raznih jos Rozajaca Plavljana Gusinjaca koji su opet donijeli svoj nacionalizam i svrstavanje u torove ili fundamentalizam. I plus izbjeglice Bosna Kosovo Croatia...koji opet imaju svoj nacionalizam zbog svega sto su prezivjeli dobijete ovo sto dobijete od grada. A to je da ovo vise nije onaj Bar kojega mi pamtimo i u kome smo uzivali. Podsjeticu na nesto sto je Zonjo pomenuo u govoru na protestu, kad je trebala fabrika da se gradi nekih otrovnih supstanci u Baru u proslom vjeku kad je bio komunizam teski u duplo vecem broju su tada Barani izasli nego sad i protest pravili sve 3 vjere i tada je jos Bar bio 3 puta manji nego sad i tada je vlast komunista bila jos teza i kruca duplo nego sad i dobili bitku u komunizmu. E tih Barana sada nemate jer vide da je ovo sve politizovano i pujdano od strane NVO i Tv Vjesti koji bi da postanu od 2 familije u 1 familija u CG. E pametni Starobarani i poljani Mikulici Zupci itd vam nece za ovima izaci. Evo opet sam vam sve na dugo i siroko objasnio, a vi slobodno kazite da batalim jer vam sve skenirah i razotkrih pa vas ljutim jel...E DA IMAM RABOTE JA nemoj brigati AL OD VAS PRIDOSLICA SA SJEVERA I IZBJEGLICA SE ZAPOSLIOTI NE MOZEMO MI BARANI STAROSJEDIOCI...i ovo istina sve 1/1 ;)
01.03.2019 09:37
Za Simketa
Za Simketa: Ja ne znam niti jednog čovjeka koji je znao da će vrtić biti tamo đe je ograđeno.Svi su mislili da ce biti na onu poljanu do BJOrlandić.Ni gradonačelnik ni Ćomi nisu znali.Vrric je planiran 1993.koliko se od tada povecao broj stanovnika u tom kvartu,otvorena jos jedna srednja i muzicka skola.25 godina nisu bili u stanju da naorave jedan vrtic i sad je problem sacekati jos malo.A neka
01.03.2019 09:37
Opet za Simica
Opet za Simica: Ajmo Simicu jos jednom. DUP Tolopica 3 je imao ucrtan vrtim od 2009 do do 2016. Pored njega jos i osnovnu skolu i dom za stare. Odgovori mi koje namjerno stopirao relaizaciju novca 7 godina da se izgradi vrtic, pa bi Barani imali a i ti s njima dje djecu da smjeste. Mogli su da ga izgrade pored hale, ali su izracunali da ce neko uzeti pare i da ce neko zaraditi debelo. E te ljude ti treba da ganjas. Neces da pogledas siroko jer ti ne odgovora. Cijenim tvoje rijeci i civilizovani dijalgo sto je rijetkost. Samo hocu da te navedem na mafijaske radnje par ljudi koji ucrtavaju sto im je volja i brisu sto im je volja radi para. Vrtic je svojim potpisom na odluku izbrisao Cakan. I dalje blago prelazis preko odluke da se rusi stari vrtic pored policije i gradi zgrada. Zar ne kapiras da je sve smisljeno kako bi ispalo da je ovo jedina lokacija. Zar nije ljudski da se strpis kako bi konacno izvrsili pritisak i nesto se pitali svi dobronamjerni gradjani. Inace taj sklad oko suzivota su upravo starosjedioci poljuljali kad su poceli da prodaju sve sto im je sveto i od djedovine i kada su im postale milije pare ovih sa strane. Isto su to radili Srbi na Kosovu, kada su se Albanci iseljavali iz Albanije od rezima Envera Hodze, pa si vidio gjde je to dovelo.
01.03.2019 10:26
Simic.P za opet za Simica
Simic.P za opet za Simica: Kratak cu biti valjda :) Interesi sa jedne strane plus interesi i licna afarmacija s druge strane dovelo je do ovoga da nasa djeca nece imati vrtica jos par godina. I to je fakat i to je to nista manja krivica po memi nije ni ovih CEMPRESARA . Mene zanima krajnji rezultat po djecu. A to je nema vrtica za djecu nikakvoga. Pojedini su dobili to sto su htjeli a to je manja guzva pored zgrada dje zive i bas ih briga za djecu jer su njihova po Londonu ili su velika. A pojedini su dobili ličnu afirmaciju ili opravdali platu u NVO. Kraj price je sledeci nema vrtica za djecu i roditelji ispastaju. Cijela CG i Bar su nagrdjeni prostornim planiranjem i opet te pitam dje su ove vodje do sad??? Da se oglase setaju. E pa ja cu ti reci nema ih nidje jer nije se njih licno ticalo i nisu imali licnog interesa. LICEMJERJEEEEE znaci briga za opste dobro ide samo do moje ulice i mog interesa e izem ti takvo gradjansko misljenje i slobodu LICEMJERJE ....A IMALI SU ZA STA U BAR I PRIJE SVI OVI DA SKOCE AL NISU E PO MENI NISU TEK ZA OVO ZA DJECU TREBALI DA SKACU. Necu pisati vise jer se vrtimo u krug ja odgovaram na sve a ti nikako na pitanje recimo dje su do sad da setaju a 100 razloga su imali???? A o Srbima na kosovu i paraleli koju si povukao ne slazem se bas u potpunosti al ima slicnosti. POZDRAV.
01.03.2019 15:04
www
www: Nijedan grad u CG nije vise kao sto je bio prije 100 godina i nije ista struktura stanovnistva. Opet ponavljam migracije su od kad svijet postoji. Ti bi Simke da se vrati sve kao sto je bilo prije 50 godina pa da zivite Starobarani, a svi ostali da se isele. Imam osjecaj da bi ogradu podigao kao Tramp. Ja ne vidjeh da na ovim protestima iko podstice nacionalizam i svrstava u torove, bas nasuprot niko to nije ni pomenuo. Jedino u tvojim komentarima to citam.
01.03.2019 15:37
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar