Ћирилица Latinica
24.08.2020.
Politika

Crnogorci sa Kosmeta složno: Glasajte za opoziciju, da zajedno slavimo 30.avgusta!

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Crnogorski politički subjekti i Udruženja građana iz južne srpske pokrajine danas su zajedničkim saopštenjem pozvali građane Crne Gore da na predstojećim izborima glasaju opozicione liste na parlamentarnim izborima 30 avgusta.

Unija Crnogoraca Kosova, Crnogorska liberalna stranka i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ sa današnjeg zajedničkog sastanka u Kosovu Polju poručuju da je „krajnje vrijeme da Crna Gora osvane oslobođena od nenarodne vlasti koja je uništila njenu privredu, srozala njenu kulturu i bacila ljagu na herojsku i junačku tradiciju i istoriju naše slavne postojbine“.

„Pridružujemo se apelu našeg mitropolita Amfilohija da svi izađete i glasate protiv bezakonja i za odbranu svetinja koje je napao nakazni i izdajnički režim u Podgorici. Vaša pobjeda biće i naša pobjeda. Vašom pobjedom olakšaćete i život ugnjetavanim i ponižavanim Crnogorcima na Kosovu i Metohiji. Sa narodom Crne Gore smo, i jedva čekamo da 30. avgusta dođemo da vas bratski izgrlimo i izljubimo, da jedni drugima čestitamo pobjedu, iako nama vlast ne da pravo glasa kao što daje mogućnost Bošnjacima i Albancima sa Kosova i Metohije da glasaju i u Crnoj Gori i ovdje gdje inače žive“ – stoji u apelu Slobodana Vujičića, predsjednika Unije Crnogoraca Kosova, te Radomana Doderovića predsjednika Crnogorske liberalne stranke i Bobana Filipovića, prvog čovjeka Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“.

Uniju Crnogoraca Kosova pored CLS i Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“ čine i Udruženje Crnogoraca Kosova, Nova snaga, Građanska inicijativa „Luča“, Udruženje žena porijekom iz Crne Gore“ i Udruženje Crnogoraca Kosova „Duklja“.

Sve ove asocijacije podržale su apel građanima Crne Gore kojim se pozivaju da povjerenje 30.avgusta daju opozicionim listama. Kosovske Bošnjake i Albance, koji su nezakonito duplo upisani kao glasači pozvali su da ne idu na glasanje i rizikuju gubljenje državljanstva i krivičnu odgovornost.

Komentari
Bislim
Bislim: Znaqi Vujiqiq opet preso u serbsu stranu. Posle pitate shto KOSOVO ne prizna cernogorci u USTAF. zato shto isto ste ko serbi ubice
24.08.2020 12:56
Татјана
Татјана: Браво Црногорци, а ти Бисљиме гласај за Мила, још су му само такви као ти остали, и то не сви
24.08.2020 12:57
Za "srpsku" juznu pokrajinu??? 😂 😂 😂
Za "srpsku" juznu pokrajinu??? 😂 😂 😂 : Mislili ste na samostalnu drzavu KOSOVO!!! 👋👋👋👋👋Srbija
24.08.2020 12:58
Dzoni
Dzoni: Sta lupeta ovaj blesim
24.08.2020 13:43
Кики
Кики: Ни Црногорци с Косова неће са Милом лоповом
25.08.2020 16:41
nekulturna
nekulturna: Kkoliko ogavnih osoba i izvlacenja"aduta"da bi se urusila vlast da je postalo degutantno i za povracotku.I opet ni knezevic ni litije ni marovic ni vasi nezakonito objavljivanje imena i vrijedjanja,kao i tolika koalicija vam nece valjati.Na sta bi vam licila pobjeda,pojedinacno nista,a zajedno jos vece nista....sta reci jos?
25.08.2020 17:25
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar