Ћирилица Latinica
24.01.2019.
Politika

I SNP za hitnu sjednicu SO: Slike čempresa kao iz apokalipse !

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Barski SNP zatražio je sazivanje sjednice Skupštine opštine po hitnom postupku zbog novonastale situacije u vezi sa izgradnjom vrtića u gradu.

Događaji su, tvrde iz ove partije, potpuno izmakli kontroli. 

"Neprimjerena bahatost,od strane lokalne vlasti, i prije svega,nepoštovanje svojih sugrađana izašli su na viđelo ovih dana,prilikom sječe čempresa i rušenja gimnazijskog amfiteatra" -  kazali su iz SNP-a. 

Navode da "nepodnošljiva lakoća" ignorisanja razumnih predloga članova "Građanske inicijative" i velikog dijela javnosti da se prestane sa radovima, i dozvoli nadležnim sudskim organima da postupaju po žalbi građana, i da se potraži alternativna lokacija za vrtić,nije urodila plodom.

"Kao da je nekom bilo stalo da demonstrirajući silu ,pokaže gdje je stvarna moć,a da stav građana po ovom pitanju nije nimalo bitan.Ali,grdno su pogriješili barski glavari. Mladalačka, pozitivna i prkosna energija barske omladine počela je da se širi.Nažalost, ružne scene iz našeg grada, sječa, rušenje, pritisci policije, otišle su u javnost, a šteta pričinjena ovom prilikom je već nenadoknadiva" - stoji u saopštenju.

Osim čempresa i  "krugova", dodaju, stradali su: dijalog, tolerancija i uzajamno poštovanje.

"Slike, kao iz apokalipse,nisu za ponos nikome,posebno ne ministru obrazovanja Šehovicu ,i barskim čelnicima, Raičeviću i Orlandiću", podvlače u SNP - u.

Stoga je, poručuju,  potrebno, za početak sjesti, zaustaviti radove, i u parlamentu otvoriti raspravu o novim momentima, tzv.investicionim planovima na ovom lokalitetu, koji do sada nisu pominjani, i pritom pozvati na sjednicu i predstavnike Građanske inicijative.

Sve drugo, zaključuje se iz SNP-a,  vodi u nove podjele, nove tenzije, "a čini nam se,svi smo siti pođela u Crnoj Gori,minulih 20 godina" . 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar