Ћирилица Latinica
25.04.2018.
Politika

Izborne kampanje nijesu pošteđeni ni vrtići, Šehović obećava milione za obdanište

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

U suret lokalnim izborima koji se u Baru i još 10 crnogorskih opština održavaju 27.maja, vlast nastavlja sa kampanjom u kojoj se zloupotrebljavaju čak i djeca.

Povodom jučerašnje posjete vrtićima i školama na području barske opštine od strane ministra prosveta Damira Šehovića, reagovala je "Barska lista, i to čista".

U saopštenju koje u ime te liste potpisuje mr Dejan Popović, navodi se da je nedopustiva zloupotreba državnih resusra i institucija u izbornim kampanjama, "ali za aktuelnu kriminogenu vlast, koja nastoji da se održi po cijenu upotrebe brutalne sile, ne važe pravila civiliozovanog svijeta".

Kako je Popović naveo, potvrda toga je i Šehovićeva posjeta koja se dešava u jeku kampanje za lokalne izbore, a tokom koje su "na užasan način zloupotrijebljena djeca - školska, i ona iz vrtića".

"Roditelji te djece valjda znaju da 27. maja treba da pošalju u prošlost lokalnu vlast u Baru, po uzoru na građane Budve, Kotora, Herceg Novog, Berana, Kolašina... Kucnuo je čas da i zarobljenom i privredno unakaženom Baru konačno svane" - zakljuuje "Barska lista, i to čista" u saopštenju.

Inače, Šehović je prilikom jučerašnje posjete Baru kazao da će se u narednim sedmicama obaviti izbor izvođača radova i početi gradnja vrtića koja se finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope u vrijednosti preko 2,5 miliona evra.

„Time će se riješiti jedini izazov sa kojim se suočava barski vrtić, a to je prebukiranost“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Šehović se, tokom posjete Baru, sastao sa svim direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova i predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem.

„Na sastancima se razgovaralo o infrastrukturnom stanju ustanova, pri čemu je saopšteno da je Ministarstvo obezbijedilo dio sredstava za ulaganje u potrebne rekonstrukcije nekoliko škola, dok je za neke od najvećih ulaganja, u okviru kojih su prioriteti Osnovna škola „Jugoslavija“ i fiskulturna sala Gimnazje, potrebna saradnja sa lokalnom upravom“, dodali su iz Ministartva.

Jedna od važnijih investicija u obrazovni sistem u Baru, kako su dodali, jeste obnova bravarije u Domu učenika za šta će biti izdvojeno do 100 hiljada evra.

Tokom susreta sa direktorima, Šehović je rekao da će se sa ulaganjima nastaviti, jer su dobri uslovi za rad neophodni za kvalitetno obrazovanje.

Jedna od tema razgovora bila je i rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika Bara.

Šehović je saopštio da će se uskoro riješiti problem uknjiženja stanova prosvjetnih radnika u Baru.

Šehović i Srzentić su se složili da je saradnja Ministarstva, Opštine i obrzovno-vaspitnih ustanova u Baru ključna za unaprijeđenje uslova školovanja. Oni su najavili insitucionalizaciju saradnje Ministarstva i Opštine potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

 

Komentari
Kejo
Kejo: Sram vas bilo, prodate duse
25.04.2018 10:22
Далибор
Далибор: Што ћуте остале опозиционе партије? Само Барска листа се чује !!! Свака част. За вас гласам
25.04.2018 15:08
Zagor
Zagor: Ovo je poniženje za zdrav razum.Neka mu neko objasni da je vrtić obećanje od prošlih izbora.Moje dijete je u grupi od 40 djece,naravno da treba novi vrtić ali đe je do sad.Sram vas bilo zbog ponižavanja ovog naroda.
26.04.2018 13:01
Flok
Flok : Sta je sa prevarom prosvetnih i zdravstvenih radnika sa cuvenom zgradom koja je kasnila 8 godina.Ni dan danas ljudi ne mogu da uknjize stanove na sebe da se ne bi prebacili u drugu banku dje je manja kamata.Naravno morali su da uzmu kredite u Prvoj banci.Pita li ga neko za to?
26.04.2018 13:03
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar