Ћирилица Latinica
01.09.2021.
Politika

Jelušić: Glavni odbor URA je protiv ustoličenja, jednako kao i cetinjski odbor!

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Poslanica i visoka funkcionera URA, Božena Jelušić saopštila je da je  Glavni odbor URE, kao i cetinjski, mišljenja da planirano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ne bi trebalo organizovati na Cetinju, piše "Pobjeda".

Odbornici URE u cetinjskom parlamentu u petak su jednoglasno podržali zaključke sjednice kojima, između ostalog, pozivaju Srpsku pravoslavnu crkvu da revidira odluku o ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, a Upravu policije da najavljeni događaj proglasi za skup visokog rizika i zabrani njegovo organizovanje na Cetinju.

Istoga dana, Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da ne odustaje od organizacije na Cetinju, ali da će planirana intronizacija biti sprovedena bez prisustva vjernika.

 Odluku crkve pozdravio je lider URE i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji je istakao da na državi nije da arbitrira gdje će se obaviti čin ustoličenja, već da svima garantuje Ustavom propisana prava.

Jelušić je, komentarišući razlike u stavovima Abazovića i partije na čijem je čelu, kazala da nije riječ o suštinskoj koliziji, jer je i Glavni odbor URE smatrao da bi bilo dobro najavljeno ustoličenje obaviti na nekom drugom mjestu.

“Trebalo bi uvažiti određeni kontekst, trenutak, vrijeme i bez obzira na sve vrste i oblike prava koje te grupacije imaju, izbjeći situacije povišenog rizika”, ocijenila je Jelušić.

Abazović, smatra ona, govori sa stanovišta državničke, vicepremijerske funkcije, kada kaže da na državi nije da arbitrira oko odluke gdje će se obaviti čin ustoličenja.

URA, zaključila je , na osnovu temeljne procjene ukupnih društvenih okolnosti sugerisala je da se razmisli o promjeni mjesta i ukupnom smirivanju tenzija u državi.

Komentari
Дарко
Дарко: У суштини већих мрзитеља Срба и српске Цркве нема од поусташених Срба. Да је проклет сваки Србин и сваки вјерник СПЦ који буде више гласао за УРУ и лажова Дритана. Значи Главни одбор као највећи и најважнији орган странке је ово одлучио. Е пи по сто пута багро, једнаки сте ко она пачарва од Здравка пијанице Кривомозгића.
01.09.2021 08:15
Saša
Saša: Šušter, sadašnji odbornik URE u Baru je oko crkve na Rumiji pisao u ustaške Vijesti najogavnije tekstove, pozivao na rušenje i svašta što mu je napamet palo. Toliko o tome ko je URA. Samo možeš biti poltron ili sluga da bi glasao za tu u suštini skroz antipravoslavnu stranku. Nažalost cenzus su prešli srpskim glasovima. A ti Srbi su Srbi na baterije, koji služe kao ikebana ustašama
01.09.2021 09:19
Grgur barski
Grgur barski: Đe je čuveni di džej URAŠ??? đe je đe je ? Hoće li opet da prijeti da će da napusti ustaše pa poslije toga da poliže. Inače mnogo bitan likk, hahaha
01.09.2021 09:20
Strahinja
Strahinja: E kakvim splačinama sam ja dao glas i moja familija. NiKAD ZA NIKAD VIŠE!!! Usrali ste se, samo iz moje kuće 9 glasova ste izgubili sa ovim.
01.09.2021 09:22
Joka
Joka: URA:"DEMENTNA -PARTIJA"
01.09.2021 10:33
Za strahinju
Za strahinju: Jesili ti nacerao "tvoje" da moraju da glasaju kao ti, ili si ih pustio "demokratcki" da glasaju po svojoj voljim 😉😉😉😉😁😁😁😁
01.09.2021 15:38
Pravda
Pravda: Sto hoce ova vrana dudukljanska,ajde doma mrcenice cuvaj unuke sta ti izigravas avetuljo
01.09.2021 15:59
Za sve koji su protiv ustolicenja
Za sve koji su protiv ustolicenja : Do zadnje koljena vas kletve stizala a ova tobos Dama. Srama nemate obraz niste ni imali .Ti ces odredivati gdje sramu odreduj muslimanima ako smijes turska gradi Dzamije to vam ne smeta. Stice vas sve kletve AMIN
02.09.2021 04:39
Bastro St Bar
Bastro St Bar: Politički mudro,ustoličenje negdje drugdje.Nikako ne dopustiti tim četnicima da u našoj državi komanduju
02.09.2021 05:18
gavrilo
gavrilo: ova ustosoidna gubavica nije jedino Zlo! ovakvo nesto je trebalo da se desi da Narod konacno otvori oci i vidi kakve su stranke URA i demokrate!!! zato SLOBODA I NEZAVISNOST ZA BOKU I SRBSKO PRIMORJE! DOGORJELO JE SA OVIM MONTENEGRINERSKIM USTASAMA,BALIJAMA I BALISTIMA
05.09.2021 08:29
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar