Ћирилица Latinica
16.11.2020.
Politika

Knežević: Glasaćemo za Vladu, ja sam Krivokapića predložio za mandatara

Autor: Redakcija 28 Ostavite komentar

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, saopštio je da je najjači konstituent vladajuće koalicije izopšten iz procesa formiranja vlade, ali da će, bez obzira na to, Demokratski front podržati vladu mandatara Zdravka Krivokapića, očekujući da ovom političkom savezu pripadnu funkcije u vladi “po dubini”.

 Knežević, koji je obolio od Kovida-19, ima jednu poruku za sve.
“Oni koji su sa nama prošli proteste, progone i diskriminaciju treba da dobiju određeno zadovoljenje, bilo po dubini ili po širini. Vjerujem da svi zajedno imamo obavezu prema ljudima koji su zajedno s nama nosili ovaj barjak otpora i pobune. Sve ostalo je brutalna prevara i mi nećemo to otćutati” rekao je Knežević u intervjuu za Dnevne novine.

Da li će DF podržati vladu mandatara Zdravka Krivokapića?

KNEŽEVIĆ: Čim se steknu uslovi, a svakako prije održavanja sjednice 2. decembra predložiću stranačkim organima da podržimo predlog buduće vlade mandatara Zdravka Krivokapića. Na taj način će se staviti tačka na jednu besprizornu kampanju koja je vođena protiv mene i DF-a. Uostalom, ja sam Zdravka Krivokapića predložio za mandatara 23.09. na konstitutivnoj sjednici Skupštine, i još jednom dokazao da je DF bio i ostao glavni zamajac borbe protiv DPS-a, bez obzira na postizbornu nepravdu sa kojom se suočavamo.

Pobijedili ste na izborima, ali vas nema u kombinacijama za organe vlasti. Zašto ste izopšteni iz formiranja vlasti, a Bečić i Abazović nijesu? Zašto je vrh crkve, koji se sve pita, protiv učešća Fronta u vlasti, a vi ste bili najglasniji borci protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti?

KNEŽEVIĆ: Istina je da smo izopšteni iz procesa formiranja buduće vlade, i to je valjda svakom jasno, bio podržavalac ili protivnik naše politike. Zašto je to tako, vrijeme će pokazati brže nego što očekujemo. Ponosan sam na sve što sam uradio kako bi zaustavili donošenje antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i ponovo bih sve isto uradio, jer to nisam činio da bih dobio resor u Vladi Zdravka Krivokapića, već što iskreno vjerujem u ideologiju i principe. Po nekom nesuđenom pravilu za mene su uglavnom rezervisani zatvori, sudnice, tužilaštva, kordoni policije, suzavac i gumeni meci, ali nimalo ne žalim zbog toga. U konačnom, postoji viši red smisla koji će ubrzo posložiti ovaj postizborni haos.

Da li će Front dobiti mjesta po dubini i koliko vam pripada?

KNEŽEVIĆ: Javnosti radi još jednom želim potencirati da nikad nisam tražio nijedan resor za sebe u Vladi, niti je cilj mog političkog bitisanja bila ministarska funkcija. Sve drugo je primitivna šaptačka kampanja po društvenim mrežama anonimnih “patriota” i zaludnjaka koji frustracije i intelektualnu jalovost liječe krijući se iza lažnih profila i jeftinih doskočica od kojih je jeftiniji jedino njihov život. Ali i sad saopštavam da je ovaj narod posle tri decenije željan pravde, i da oni koji su sa nama prošli proteste, progone i diskriminaciju treba da dobiju određeno zadovoljenje, bilo po dubini ili po širini. Vjerujem da svi zajedno imamo obavezu prema ljudima koji su zajedno s nama nosili ovaj barjak otpora i pobune, i oni predstavljaju jedino mjerilo naših dužnosti i opozicionarstva. Sve drugo bi bila brutalna prevara onih koji su nam dali podršku, i ja je sigurno neću otćutati.

Da li će vlada mandatara Krivokapića trajati 200 dana ili pun mandat?

KNEŽEVIĆ: Mandatar Krivokapić je sam tražio rok od dvjesta dana, niko od prisutnih predstavnika buduće parlamentarne koalicije na sastanku nije potencirao nikakve rokove, zato je ovo pitanje više za njega, nego za mene.

Kako komentarišete navode da je makar trećina novih ministara bila u organima bivše vlasti?

KNEŽEVIĆ: Što se tiče predloženih kandidata za ministre već sam saopštio da će oni imati moju podršku 2. decembra, i da za njihov rad, po političkoj i demokratskoj logici, odgovornost preuzima Zdravko Krivokapić. Volio bih da to bude uspješna vlada koja će moći da odgovori očekivanju crnogorskih građana na svim nivoima, a vrijeme će i mene i druge demantovati ili potvrditi.

Kakvu odluku Apelacionog suda očekujete, kada je u pitanju presuda za “državni udar”?

KNEŽEVIĆ: Da je ovo uređena pravna država očekivao bih da vijeće Apelacionog suda uzme u obzir sve novodostavljene dokaze i donose odluku isključivo na osnovu prava i zakona. Ovako mi se čini da se radi o svojevrsnom političkom taktiziranju koje ima za cilj nastavak našeg institucionalnog mrcvarenja i stvaranja atmosfere “nepodobnosti”. Ono što meni predstavlja satisfakciju jeste činjenica da su se građani Crne Gore u direktnom televizijskom prenosu uvjerili o kakvoj je montaži i političkom progonu riječ. Ako tome dodam i nove dokaze koji se pojavljuju iz dana u dan o pritiscima GST-a na optužene i svjedoke kako bi uprli prstom na Andriju Mandića, Mihaila Čađenovića i mene, onda se postavlja pitanje ko će krivično pravno odgovarati za ovaj neviđeni progon kroz koji prolazimo pune četiri godine.

Komentari
Grbovic
Grbovic: Ti ga predlozio za premijera, Andrija mu dao svoje mjesto na listi, pa pustite ga da vidimo sta znaz mada ste ga sludjeli oca ste mu jebali da mu se zgadilo sto se hvatao politike ja vjerujem. Vama podrska i priznjanje za hrabrsot i licnu i politicku cestitost, jedini ste dokazani borci, jedino je vas ustaski rezim proganjao, ali dajte mu sansu, pa preuzmite potom sve sto vam pripada
16.11.2020 08:26
Za grbu
Za grbu: Nijesi ti Grbovic.
16.11.2020 08:46
Mikun
Mikun: Čim je za dnevne novine...
16.11.2020 08:51
Бодин Србски
Бодин Србски: Да је вјечна наша права Србија, приморско-загорска Србија!!!!!!!
16.11.2020 14:56
Бодин Србски
Бодин Србски: Да је вјечна наша права Србија, славна приморска као и сва херојска приморско-загорска Србија !!!!!!!!!
16.11.2020 15:30
Za Bodina
Za Bodina: Opet si uteko iz Kotora... Ovo vrijeme te ubi Bodine... Pi redovno tu terapiju vidiš li kako si avetan grome...
16.11.2020 17:21
Nole
Nole: Profesionalni Srbi, Crnogorci i Bošnjaci idr su zlo, nama treba razvoj a ne nacionalizami. Djeca nam odlaze po Njemačkoj idr a mi pričamo gluposti. Razvoj na prvo mjesto
16.11.2020 18:16
Nole
Nole: Preporuka redakciji BARSKOG PORTALA. Ispitajte i napišite tekst šta se dešava sa onim obećanim hotelom pored Sportske dvorane. Liko Soho hotel, obećaše u novembru radove, evo novembar ide još nisu ni ogradili.
16.11.2020 18:21
Za bodina
Za bodina: Nijesi ti kriv, nego "ovi" (redakcija) sto ti obavlja komentare!?Nego sto ces ima nas "raznih" a ti si stvarno"specijalan"🐃🐃🐂🐂
16.11.2020 19:29
PRLE
PRLE: Bodin je ser budala u prevodu dvorska luda. Podsjeca me na papagaja koji ima ograniceni fond rijeci i to vrti u krug niko ga ne uzima za ozbiljno lupaju mu negativne lajkove a njega bas briga on cera po svome budala ostaje budala. Ne zamjerite mu bolijest je svacija.
16.11.2020 19:57
Бодин Србски
Бодин Србски: Ево, опет се оглашавају проклете расрбице, најобичнији петоколонаши и јањичари непостојећег и измишљеног црногорства!!!! Све пета колона до пете колоне и то она најгора, плиткоумна и издресирано-јањичарска која је инструисана по школским циркусима Катунске нахије!!!!! Ове минусе што лупају, то раде расрбљени и дивљи котрљани-ролингстонси што су се сјурили низ Ловћен и оне катунске стјене у питому и цивилизовану приморску Србију и тако инфективни и заражени црногоро вирусом (који је опаснији од цороне хиљаду пута) почели да шире своју болест по српском приморју!!!!!!!!!!
16.11.2020 20:31
Бодин Србски
Бодин Србски: Ха, ха, како ме забављају ови шупљоглави празноглавци у односу на које су пуноглавци и жабе крастаче професори најугледнијих светских универзитета и редовни чланови академија наука и умјетности!!!!! Ха, ха, какве дебилоидне наказе и квазимоде које свима служе само за подсмех!!!!!!
16.11.2020 21:47
Ooo Bodine Srbine
Ooo Bodine Srbine: Tačno mi uljepšaš dan kad pišeš ove avetne poruke... Danas terapiju da popiješ, nemoj da se zajebavaš. Vidiš da si mnogo loše... Ovo vrijeme te ubi...
17.11.2020 11:31
Бодин Србски
Бодин Србски: Пресећи ћемо ми ускоро све путеве дроге, па ће те ви сви неваљалци остати без својих дневних доза због којих стално себе грдно обмањујете разноразним тактилним, слушним и визуелним халуцинацијама, од којих је најгрозоморнија ова која постоји само у вашој болесној машти, халуцинација звана монтенегро-црна гора!!!!!!! Не знате јадници ни у којој држави живите, па гдје то има на овоме свјету од Артика до Антартика, ајде кажите ако сте уопште способни за неку иоле словесну рјеч и мисао!!!!!!!!!
17.11.2020 14:09
Mimo
Mimo: Ovu budalu od Bidina vjerovatno placaju Knezevic,Mandic, Medojevic I ostala pestokupljevina iz DF-a da kad god nesto oni objave, da se on obavezno pojavi sa komentarima I tako skrene paznji sa njihovog fukarluka na njegove gluposti. Tako svi zadovoljni. Oni se kao nesto pojave prokomenarisu , kao bajagi da se jos pridava vaznosti njihovom misljenju. Nesmiju odustati jos I od ovoga I ovakvog pojavljivanja u javnosti, pokusavaju ovako sakriti istinu da su skroz skrajnuti I nebitni. A blesa od Bidina se izlupeta njih pokrije uveliko od negativnih komentar I svi srecni I zadovoljni.
17.11.2020 20:10
Antartik
Antartik: Bodine legendo 🙈 nemoj više za danas kad te molim 🤐
17.11.2020 20:59
Бодин Србски
Бодин Србски: А сада, сви у глас, сложно и братски, без испољавања ускорегионалних егоцентризама и најгорег облика властите самомржње, да почнемо са увежбавањем рефрена наше будуће химне " Ој права Србијo мила мати, увјек ћеш се тако звати", рефрена који гласи " Ми смо Срби из праве Србије која се још и Приморје, Зета и Полимље зове" Ајде сад без шале, јер су пред нама озбиљне обавезе и уједно лаки задаци, као што је овај један!!!!!!!!!
18.11.2020 12:29
Бодин Србски
Бодин Србски: Овој црногорско-влашкој будалетини (Мимо) и типичном примеру црногорске ниже расе требало би на подручју светог српског приморја ставити жуту траку око руке и сваког дана му наплаћивати порез на дисање српског приморског ваздуха!!!!!!!!!
18.11.2020 16:16
Бодин Србски
Бодин Србски : Због таквог црногорског орангутана као што је овај бедник Мимо један дио Срба примораца нам је и расрбљен!!!!!!!!!!
18.11.2020 16:20
Бодин Србски
Бодин Србски: Смрт монтенегру и црногорској орангутанији која је инфицирала српско приморје својом огавно-антипатичном црногорштином које потиче са подручја екстремно одвратног цетинја, бајица, велестова, дида и чева !!!!!!!!!!Да је вјечна права Србија, славна приморска, као и сва херојска приморско-загорска Србија!!!!!!!!!!!
18.11.2020 16:40
Aco
Aco: Bez zezanja,ovoga Bodinja treba na lijecenje,shvatam ja provokacije,peckanja itd itd ali ovaj je lud skroz ovaj nije za van kaveza
18.11.2020 18:02
O Bodine Bodine
O Bodine Bodine: Ni terapija ti ne pomaže 🤯 skroz si u K...C otišo 😷
18.11.2020 20:10
Mimo
Mimo: Tebe Bodine niko nemoze nagrditi kao ti sam sebe. Useres se u samoga sebe vala to sto mozes. Moram ti priznati da ti se primijeti kad na vrijeme popijes tablete, Nepreskaci terapiju nikakvo. Pa dako se situasija nekako sredi na drzavnom nivou I bez tvoga zalaganja. Ljudi,molim Vas da svi damo podrsku Bodinu. Nije njemu lako.
18.11.2020 21:42
Kaco
Kaco: Hoćemo li zetski sine na pipune i na dinje?
19.11.2020 06:23
Бодин Србски
Бодин Србски: Глупирате се испољавањем зловоље адолесцентско-инфантилног типа, па се онда чудите када дође до оваквих оправданих вербалних реакција које су последице вашег безочног расрбљавања!!!!! Како вас није срамота да константно пљујете на вашу мајку праву Србију, приморско-загорску Србију ????? Није, зато што сте постали екстремно безочни расрбљени створови без икаквог морала и без грама духа у себи!!!!!! То је само због тога!!!!!!!
19.11.2020 13:33
Bodin Kotorski
Bodin Kotorski: Vala 🐒🐒evo nismo znali ko nam je majka a ko maceha dok se ti ne pojavi da nas prosvijetlis, a mici se budalo ne opjevana vidis li da si postao predmet sprdnje i raznih viceva. Valjda svako normalan osim tebe zna ko mu je majka a tvoja majka nama moze biti samo maceha i odjebi vise pravac srbija majka te se uzelela doso kad mi dosli za tebe strvi ti se nevidjelo 🐒🐒avetni.
19.11.2020 14:47
Бодин Србски
Бодин Србски: Овај дебилоид Которски је већ себе садомазохистички осудио на скорашњу трајекторију кретања од специјалне затворске болнице до најгоре буваре-апсане у којој ће осуђен провести од 30 до 40 година!!!!! МАЛО ЛИ ЈЕ НА ОВУ БЕДУ ??????!!!!!!!!!!!!!
19.11.2020 20:35
Roki za prleta
Roki za prleta: Ahahaha koji si ti tupadzija ne pise se bolijest nego bolest zar si toliko nepismen
26.11.2020 20:46
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar