Ћирилица Latinica
20.03.2018.
Politika

Ko je iz DPS-a "izgorio" Franovića i Nedu Ivanović ?

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Sukobi unutar barskog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u susret lokalnim izborima koji će se ovdje održati 27.maja, sve su izraženiji.

Frakcija bliska predsjednici barske filijale valadajuće partije Branki Nikezić, za sada je „izgorela“ dvoje istaknutih lokalnih funkcionera – Zariju Franovića (aktuelnog direktora Luke Bar i jednog od pretendenata za mjesto budućeg gradonačlenika odnosno nosioca liste odborničkih kandidata) i Nedu Ivanović, sada već bivšu direktoricu Turističke organizacije Bar.

Funkcioneri DPS-a bliski Nikezićevoj, dostavili su svojim kanalima medijima informacije kojima su nastojali da kompromituju ovo dvoje dugogodišnjih, veoma eksponiranih nosilaca značajnih funkcija u Baru.

Koga je neposredno ugrožavala Ivanović u „srcu“ lokalnog DPS-a nije najpoznatije, ali je objelodanjeno da među članovima Izvršnog odbora svog dojučerašnjeg preduzeća nije uživala povjerenje u poslednje vrijeme, pa se desilo da je novi vršilac dužnosti direktora TO imenovan dva dana prije nego joj je istekao mandat na mjestu direktora.

Nije se posrećilo na njenoj usijanoj fotelji ni Predragu Ristoviću, koji je mjesto v.d. direktora TO napustio samo 24 sata nakon imenovanja, jer je navodno naknadno doznao da je kao član IO preduzeća prekršio zakon prihvatanjem da vrši funkciju prvog čovjeka te organizacije.

U međuvremenu je Ivanović negirala optužbe za malverzacije, ali ne i informaciju da je novcem TO platila račun DPS-a u iznosu od 6.000 evra.

Iz Tužilaštva su zvanično „Barskom portalu“ potvrdili da vode istragu o nepravilnostima u TO po prijavi koja je stigla upravo iz te organizacije.

Kada je riječ o Franoviću, njega su partijski „saborci“ otkucali za navodno neredovne dolaske na posao dok je bio u radnom odnosu u Opštini Bar, koju je u međuvremenu tužio, uz zahtjev da mu se isplati nadokanada za neiskorišćene godišnje odmore.

Time se, kažu upućeni, on nastoji kompromitovati i izbaciti iz trke za mjesto nosioca DPS-ove odborničke liste. Iako je Franović saopštio da je u međuvremenu povukao tužbu protiv Opštine Bar, plan njegovih oponenata je, vjeruje se uspio, pa je njegovom eliminacijom konkurencija za odgovornu funkciju odnosno kandidaturu,  značajno slabija.

Sve manje šanse da bude prvi na listi ima i aktuelni direktor Doma zdravlja Borislav Mujo Lalević, pa se „mrtva trka“ vodi između aktuelnog gradonačelnika dr Zorana Srzentića i njegovog potpredsjednika Dušana Raičevića.

Sudeći prema poslednjim dešavanjima u gradu i na sjednicama organa DPS-a, Raičević izbija u prvi plan, a nezvanično ima i podršku predsjednika partije Mila Đukanovića, čiji je navodno miljenik.

Bez obzira što će predsjednički izbori biti održani čitavih mjesec i po dana prije lokalnih, ovi drugi su u centru pažnje ambicioznih DPS-ovih funkcionera u Baru.

Imajući u vidu snažne animozitete među nekoliko frakcija u OO DPS-a, za očekivati je da će iz ove stranke, kako se datum održavanja izbora bude približavao, nastaviti sa žrtvovanjem  svojih kadrova koji ugrožavaju planove za sada najdominantnije frakcije.

Komentari
Маја
Маја: sve se zna ko ih je otkucao i pustio niz vodu... Ah, lukavi Sotonicanin / Jagodinac...
20.03.2018 13:33
kkk
kkk: MA Barom ce uvijek vladati DPS i Crnogorske stranke, vi veljesrbi i DF nikad necete, budite sigurni, i molim vas da objavite komentare i koji nijesu na vasem fonu.
20.03.2018 13:40
Велингтон
Велингтон: А има ли љигавијег типа у бр од малог раичевића... фамилијарних лопова
20.03.2018 13:47
Суворов
Суворов : Црвена вјештица им је све закувала... хаха
20.03.2018 13:48
Zaro pršuta
Zaro pršuta: Ako može informacija da se dobije od gospodina Franovića?! Koliko košta pršuta? Da li prodaju čitavu ili može i na kilo?
20.03.2018 14:08
CONTE
CONTE: Jedni druge gore. Prvo su ovi krenuli preko Nede na Srzentica...Jer tamo ima nekih putnih troskova ...Neda je koletarna politcka greska ali ne znaci da je bas cista.....Oni to i znaju .Pogotovo Dragan Simovic i ekipa....Jagodinac vrca preko svojih medija za to je dr..Tako je Zarka izgorio.....Zarija se nece lako predati ali ce ipak Milo da odluci. Branka nema veze snicim,Njoj je bitno da je tu. Da se pita....A ona ce kako Milo kaze....Raicevic ceka.......
20.03.2018 17:00
cccc
cccc: Kao neko ko raspolaže sa svim infomracijama unutar DPS-a,mogu samo da vam porucim, kad covjek cita vaste tekstove shvati da je prosto nevjerovatno koliko možete da izmisljate i lazete na osnovu nikakvih informacija. Samo znate da pisete notorne gluposti cccc
21.03.2018 09:01
Kemal
Kemal: Pa evo Milo i Dusko zakrvili, oce Dusko da ga bije, a ne ove boranije u Bar sto se ne mogu vidjet medjusobno sa vjestackim osmijesima. Klimoglavci bezlicni. Bice svasta ovdje tek
21.03.2018 09:21
Slobo
Slobo: Napisao Zarija Franović Elaborat prihoda.Kuća mu ga daje.Znaju svi u Baru da su Franoviči oduvjek znali da ostvare prihod/ovako ili onako/.
21.03.2018 20:47
Milo
Milo: Neda ne gori, samo se malo zacrvenili obrazi. Vruce joj, proljece stiglo
22.03.2018 20:06
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar