Ћирилица Latinica
26.01.2022.
Politika

Krivokapiću smetaju episkopi SPC i Srpski svet

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Zdravko Krivokapić, koji je na čelo Vlade došao nakon što su ga  na mjesto nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" predložili episkopi Srpske pravoslavne crkve, u susret danu kada će gotovo izvjesno biti smijenjen za najviše funkcije u izvršnoj vlasti u državi, juče je za nepotpisivanje Temeljnog ugovora optužio upravo episkope SPC, te istoričare, političke analitičare, ali i zagovornike ideje Srpskog sveta.

U najmanju ruku to je šokiralo i malobrojne podržavaoce Vlade na čijem je Krivokapić čelu, koji su se prethodnih noći okupljali u više crnogorskih gradova u znak protesta zbog namjere njegovog potpredsjednika Dritana Abazovića da uz pomoć DPS-a sruši istu tu Vladu.

Glasači i simpatizeri DF-a, Demokrata, ali i najveći broj glasača URE gotovo kolektivno su djelovanje odmetnutog Abazovića ocijenili kao krunu izdaje birača koji su 30.avgusta 2020.godine srušili mafijašku vlast koju je personifikovao DPS. Otuda se i dio njih pojavio na protestima ovih dana, ne da bi stali u zaštitu Krivokapića koji se takođe odmetnuo od volje naroda, ali i od crkve prema kojoj je ispoljavao nevjerovatnu privrženost, već da bi se sačuvala kakva takva struktura vlasti koja bi garantova da se mafija koju i dalje kontroliše Milo Đukanović i DPS neće vratiti na pozicije odlučivanja.

Abazović i njegova URA, ali i ministri koje kontrolišu, prema opštem sudu javnosti, jesu svojim potonjim djelovanjem izdali volju građana iskazanu na poslednjim parlamentarnim izborima, ali isto biračko tijelo, više nego izvjesno, sa prezirom gleda i na očiglednu izdaju Srpske pravoslavne crkve i istih tih birača od strane aktuelnog premijera.

Uostalom, ovakvim razvojem političke situacije potvrđuje se sva pogubnost sporazuma koji su nakon izbora potpisali Krivokapić, Abazović i lider Demokrata  - Bečić, a kojim je u startu izdata volja građana.

Ovo utoliko prije jer 30.avgusta 2020. godine niko od birača koji su za njih glasali time se nije saglasio da nova vlast nastavi identičnu spoljnu politiku prethodnog režima, posebno u dijelu koji se tiče neprijateljskog odnosa i sankcija prema Ruskoj federaciji, istrajavanju na podršci lažnoj državi Kosovo*,  klasičnom poltronskom odnosu prema državama Zapadne Evrope i Sjedinjenim američkim državama i nepromjenjivosti državnih simbola i himne čiji je autor fašista i ratni zločinac Sekula Drljević.

U konačnom, prema direktnom priznanju Abazovića, ambasada SAD je zapravo i formirala Krivokapićevu Vladu uz striktno naređenje da u njoj ne bude niko iz Demokratskog fronta, uprkos činjenici da je taj politički savez osvojio daleko najveću podršku građana u pogledu broja osvojenih glasova i poslaničkih mandata u novouspostavljenoj parlamentarnoj većini.

U toku je, dakle, žetva posijanog kroz pogubni sporazum "crne trojke".

 

 

Komentari
Sassa
Sassa: Nemoj da spinijute ide DF na iborima Maj 2022 ispod 10% Ja Vam garantujem siguran pad
26.01.2022 10:49
Daki
Daki: Krivi je izdao vladiku Amfilohija odma.
26.01.2022 10:51
King Aleksandar Karađorđevic II
King Aleksandar Karađorđevic II: Profesore Ako Bog da u Maju u Maju Zdravinjo idemo svi kod Vas
26.01.2022 10:52
Маја Т.
Маја Т.: Пијана издајничка трања
26.01.2022 10:56
Лаки
Лаки: Ево сад ботови ДПС секте подржавају пијандуру само да замуте Србе. Више нас неће нико зајебат, све вам џаба
26.01.2022 10:57
UpA 90
UpA 90: Samo Zdravko SrbINa spašava.
26.01.2022 12:13
Bar_085
Bar_085: A barski portal direktno finansira DF... DF-u profesor odavno smeta tako da ste udarili na njega... što crkva ne kaže, ako je to istina, da Zdravki smeta SPC? Mitropolija dala saopštenje NE manjinskoj i NE tehničkoj vladi, znači podržavaju aktuelnu vladu prema tome ne mlatite gluposti...
26.01.2022 18:34
ND123
ND123 : U pismu patrijarhu, više učesnika Sabora sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem (Radovićem) na čelu, ocenjuje da je „portparol svojevoljno formulisao neke odluke, suprotno volji Svetog Arhijerejskog Sabora“ zbog čega „izražavaju svoje negodovanje i ograđuju se od pomenutog saopštenja“. Kako se navodi u pismu, u koje je naš list imao uvid, „grupa episkopa je razočarana“ što je autor saopštenja episkop bački Irinej „tendenciozno prikazao i prenaglasio značaj posete političkih lidera regiona Aleksandra Vučića i Milorada Dodika“. Svaki komentar suvišan Irinej bački je svašta govorio protiv Amfilohija i sada protiv Krivokapića Uticaj Vučića na delu
26.01.2022 22:08
POTONJA URA
POTONJA URA: Pijana izdajnicka tranja najveca prevara koja je Crnu goru zadesila od 1918 .Prevario popove,narod,ministre svakoga s kim je imao bilo kakav posao dodje tranja autobusom prvo jutro a onda silno obezbedjenje za blizu i dalju familiju i sad ko onaj medjed sto su ga jedva izvukli iz meda morali su mu rep iscupati e tako i njemu oslacalo laze maze batrga se ali fotelju i privilegije ne da e pa trojanski konju dosao je kraj probudi se iz tog sna dje si se nasao nezasluzeno zahvaljujuci Ristu i FRONTU pa i njih izigra i ne trepnu.
28.01.2022 09:56
Nole
Nole: Gdje je god pozivanje na patriotizam, Crkvu tu su uvijek neke lopuže
28.01.2022 13:30
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar