Ћирилица Latinica
07.05.2018.
Politika

Lekić ("DF-SNP,Za grad koji volim"): Mladima ćemo pokloniti posebnu pažnju

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

„Koalicija „DF-SNP, Za grad koji volimo“ u svojim programskim načelima i planovima budućeg razvoja grada Bara kao neizostavni dio vidi unapređenje položaja mladih“, kazao je danas odbornički kandidat izborne liste ove koalicije Aleksandar Lekić.

„Ostvarivanje potreba, želja i težnji mladih ljudi za boljim uslovima života u rodnom gradu, gradu koji vole i u kojem žele da ostanu, vidimo kao najvažniju obavezu koju ćemo preuzeti kao činioci nove vlasti nakon majskih izbora“, stoji u Lekićevoj izjavi.

Naša programska opredjeljenja, ideje za unapređenje položaja mladih, nisu zaokružena cijelina, već u kontinuiranom razgovoru sa mladima, uvažavajući njihova shvatanja i sugestije nastojimo da pronađemo najbolja rješenja, kazao je Lekić, dodajući: „radićemo na realizaciji onih rješenja koja su realno moguća, a koja će doprinijeti mladima da u svakom smislu budu zadovoljni životom u svom gradu“.

„U životu mladih posvećenost sportu i fizičkim aktivnostima zauzima posebno mjesto. Sport utiče na pravilan razvoj, zdrav život, razvoj sposobnosti, međusobnu komunikaciju i druženje mladih. Smatramo da naša omladina treba da ima uslove za rekreativno bavljenje sportom, a da to može i treba da omogući Opština Bar“, rekao je Lekić.

„Kao nosioci nove vlasti u Baru Programom uređenja prostora omogućićemo izgradnju dječjih igrališta za fudbal i košarku u pojedinim mjesnim zajednicama. Ova igrališta će biti ograđena, a omladina će moći da ih koristi bez naknade kad god žele.

Zašto da omladina plaća termine za korišćenje sportskih terena školama i drugim vlasnicima istih, kada ove terene može da izgradi opština, za šta postoje i novčana sredstva, a i prostorne mogućnosti? Kao doprinos rekreativnom bavljenju sporta u našem gradu, pored izgradnje sportskih igrališta smatramo kao neophodno i uređenje trim staze, kao i izgradnju biciklističke staze i bazena na otvoreno“, podvlači Lekić.

„Za Bar, grad koji volimo, ostvarićemo želje mladih ljudi, pružiti im veće mogućnosti za rekreativno bavljenje sportom, koje je od značaja za opšti psihofizički ali i društveni razvoj svakog pojedinca“, zaključio je Lekić.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar