Ћирилица Latinica
17.05.2018.
Politika

Lekić: Sredstva od "Morskog dobra" ulagati u mjesne zajednice

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Gostujući na izbornoj debati Radio Crne Gore, predstavnik liste pod brojem 3 "Radomir Novaković Cakan – Biram Bar" Vladimir Lekić je rekao "da bi se bolje Bar predstavio turistima najprije treba rekonstruistai ono sa čim se oni prvo susreću, a to su željeznička , autobuska stanica kao i Luka Bar.

"Sigurno je da treba razmisliti, makar u periodu turističke sezone, o otvaranju info pulta koji je od pomoći turistima" - kazao je Lekić.

Govoreći o urušenoj tvrđavi on je rekao: "Jedno od pitanja koje građani Bara postavljaju je zašto je od svih starih gradova srušenih u zemljotresu jedino tvrđava iznad Bara ostala neobnovljena. Taj ogromni kulturni potencijal Bara je zapostavljen, a sigurni smo da postoje mnogi fondovi koji bi nam pomogli da ovaj problem riješimo. Ukoliko želimo bolje turističke sezone u budućnosti, ova tvrđava mora biti obnovljena što prije".

Vladimir Lekić se posebno osvrnuo na sredstva dobijena od Morskog dobra koja dolaze u opštinu, a iznose skoro 500.000 evra godišnje.

"To je, na nivou 4 godine- 2.000.000 evra i mi iz Biram Bar želimo da taj novac bude većim dijelom vraćen u mjesne zajednice iz kojih je došao. Da je tako rađeno u prethdnom periodu, mislim da bi imali mnogo manje infrastrukturnih problema".

 

Komentari
Makedonsko Bronx
Makedonsko Bronx: A ne može se zivjet od Cakana i njegovih odbornika. Biram Bar ili barim Bir? Koja obecanja, programi, oličenja, rijeci, poštenje Jedva čekam 28 Maj silni odbornici
17.05.2018 22:05
Mundo
Mundo: Dobro i kako to vi planirate da sorovedete, u crnogorskom parlamentu? S kojim poslanicima? Ili pricate pricu radi price? Kakve ovo ima veze sa vasim konkretnim rijesenjem problema????
18.05.2018 00:10
Гаврило Принцип
Гаврило Принцип: Како ? Ада лако : По мјесним заједицама зеленашити равномјерно у име бољег живота. То је мисија.
18.05.2018 09:04
Vicky
Vicky: Vidji ovoga strucnjaka iz sluganske dps partije,toboze su opozicija a opet ce im sef dati glas za lopove jer je njihov poltron fuuuuuj.
19.05.2018 17:04
Blek
Blek: Ovo je dps2 .....pih pih pih
19.05.2018 17:05
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar