Ћирилица Latinica
25.02.2021.
Politika

Mandić: Brđanin da procesuira dosadašnje pomoćnike direktora UP zbog kriminala

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, kazao je da u tom političkom savezu imaju rezerve prema Zoranu Brđaninu, koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Po njegovim riječima  najave da će Brđanin uskoro promijeniti rukovodeći kadar u Upravi policije, očekivane su i prirodne.

“Ono što bi nama možda dalo neko uvjerenje da mi imamo pogrešnu predstavu, da možda mi nismo u pravu, nismo ni mi sveznajući, samo smo imali neke informacije koje nam se nisu dopale... je ako bi, nakon smjene pomoćnika, direktor policije Brđanin suspendovao te pomoćnike, posebno one koji su osumnjičeni za najteža krivična djela i povezanost sa organizovanim kriminalom. Da im oduzme policijske značke, službeno naoružanje, otvori istragu protiv njih i krene u postupak utvrđivanja njihove imovine i lica povezanih sa njima”, istakao je Mandić u gostovanju na televiziji A1.

Mandić je kazao da je potrebno znati kako "danas imaju milione" pojedini koji su čitav život proveli u policiji sa platom od 500 ili 600 evra.

"Pa se onda mogu upariti podaci da li su ti štitili Crnu Goru, da li su sprovodiili zakon ili su punili vlastite džepove, njihove i njihovih prijatelja, tako što su bili sastavni dio velike organizovane kriminalne grupe“, dodao je Mandić.

Kazao je da bi u DF-u, u tom slučaju, trebalo da preispitaju informacije koje su dobili o Brđaninu.

"To bi bio važan signal i poruka da možda i to što smo mi čuli nije tačno. Da je možda neko i nama želio dati informacije koje nisu dobre. A dok se to ne desi, vjerujte, i Veljovića da izaberu za direktora, i on bi smijenio svoje pomoćnike", kazao je predsjednik najveće stranke u novoj vlasti.

Mandić je ocijenio da bi advokat i nekadašnji sudija za istragu Dražen Medojević bio "fantastičan direktor policije" koji je, kako je kazao, u ovom trenutku potreban Crnoj Gori.

Komentari
Crmnicki je oro svaki
Crmnicki je oro svaki: Nemojte Spiča kumim vas Bogom, sve je pošteno zaradio.
25.02.2021 00:55
Realno
Realno: Prvi na listi za Spuz je Spicanovic
25.02.2021 11:46
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar