Ћирилица Latinica
28.06.2022.
Politika

Mandić i Knežević na Vidovdan sa svojim narodom u Gračanici i na Gazimestanu

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Predsjednici Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, i Demokratske narodne partije Crne Gore, Milan Knežević, u okviru Vidovdanskih svečanosti borave na Kosovu i Metohiji. Politički lideri Srba iz Crne Gore prisustvovali su svečanoj Vidovdanskoj Skupštini, posjetili opštinu Gračanica, i razgovarali sa gradonačelnikom Prištine u sistemu Srbije, Novakom Živićem, kao i predsjednicom opštine Gračanica, dr Ljiljanom Šubarić. Oni će položiti vijence na spomenik srpskim junacima na Gazimestanu.

 U ime Demokratskog fronta Andrija Mandić je pozdravio Vidovdansku Skupštinu, poručivši da većinski narod u Crnoj Gori nikad ne može istrgnuti iz svog sjećanja temelje naše duhovnosti i izvornosti, koji se nalaze na Kosovu i Metohiji, i da su nam u ovim geopolitički turbulentnim vremenima neophodni sabornost i jedinstvo kao putokaz za opstanak na Kosovu i Metohiji, ali i svugdje na Zapadnom Balkanu, gdje se pokušavaju prekrajati istorija i granice.

Tokom susreta sa čelnicima Prištine i Gračanice, Andrija Mandić i Milan Knežević uručili su prigodne poklone domaćinima, i zahvalili se na gostoprimstvu i uzdarjima.

Nakon završene Vidovdanske Skupštine, lideri Demokratskog fronta posjetili su manastir Gračanicu, i u razgovoru sa monahinjama još jednom iskazali svoje divljenje prema ovoj nemanjićkoj zadužbini, kao i velikoj hrabrosti monahinja, koje, zahvaljujući vjeri, opstaju i ostaju zajedno sa pravoslavnim narodom u Gračanici, Prištini i na Kosovu i Metohiji.

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar