Ћирилица Latinica
29.05.2021.
Politika

Mandić: Lažov Krivokapić prevario i mrtve i žive, izdao Crkvu i narod!

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

PIŠE: Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije

Kada je riječ je o Temeljnom ugovoru, onda se mora konstatovati da je Krivokapić zaista običan lažov. Žao mi je zbog toga. Ima ljepših i pristojnih riječi da se naslovi onaj koji istinu izbjegava, ali ovo je naša prava narodska riječ, jer istina voli da se kaže prostim riječima jer je i ona sama prosta. 

Oko Temeljnog ugovora Krivokapić je sve slagao, i žive i mrtve, i svete i obične, i saveznike i neprijatelje, i narod i Crkvu. Sve ih izdao pričajući jedno, a čineći drugo. Jednima obećavao, a sa drugima pravio dogovore kako da sopstveno obećanje izigra, da prevari sebe i one najbliže koji su mu vjerovali.

I sada kada je uhvaćen u laži, on za sopstvene neistine, obmane javnosti i izdaju traži krivca u drugima, ne birajući riječi da ih, bez trunke stida, ospori, optuži, okrivi, uključujući i sam vrh naše svete Crkve. Kada padaš, ne vidiš koliko su drugi iznad, a koliko ti nisko, pa onda ti se učini da su i oni moralno posrnuli i pali kako bi pred sobom nojevski sakrio svoj udes i ljudski poraz. 

O svemu govori Krivokapić, svima dijeli lekcije, za sve ima odgovor, osim na jedno najvažnije pitanje - zašto nije potpisao Temeljni ugovor kada je, kako kaže, i on za njega? Dakle, postoji samo jedna istina, i nijedna druga. Krivokapić nije htio da potpiše Temeljni ugovor i to ne želi. Za taj njegov politički, duhovni i moralni pad ne može niko drugi snositi posledice.

Ništa od onoga što je saopštio u svom zapetljanom i patetičnom izlivu"iskrenosti" od sinoć nije tačno, zato što je jedini razlog njegovog dolaska u Patrijaršijski dvor bio potpisivanje Temeljnog ugovora sa Njegovom Svetošću. To piše u saopštenju Patrijaršije, i ne samo to. 

U saopštenju se naglašava da je bilo potvrđeno u prijepodnevnim časovima od strane Krivokapića da dolazi kako bi sa Njegovom Svetošću potpisao Temeljni ugovor. Krivokapić, kao grogirani bokser, zaboravlja šta je rekao jednima, a šta drugima, a kod laži treba imati dobro pamćenje, pa je tako zaboravio i da je juče u toku dana upravo vladika Joanikije saopštio da je od Krivokapića tražio da ispuni obećanje, i da potpiše sporazum. 

Da, da... sve to mu je rekao uvaženi vladika Joanikije, iz čega se može osnovano zaključiti da Krivokapić nije čovjek koji drži do obećanja i da mu se ne može vjerovati, a da je Andrija Mandić sve suprotno od ovakvih karakternih osobina Zdravka Krivokapića. 

Krivokapić je sklon političkim igrama protiv Crkve koje nijesu dobronamjerne, a Andrija Mandić nije. Andrija Mandić je uvijek poslušao svoju Crkvu, čak i kada je to bilo i na njegovu ličnu štetu. Krivokapić je samo dobijao od Crkve, i prvi put kada je trebalo bar nešto malo da lično rizikuje odmah je izdao. Još pride glumi i pravi se da sve te zahtjeve nije čuo, da dogovore nije razumio. Ponavlja koliko je odan svima u Patrijaršiji, svim vladikama, posebno vladici Joanikiju, ne razmišljajući koliko su oni razočarani njegovom izdajom, lažnim obećanjima i prevarom da potpis treba odložiti za neko drugo vrijeme. 

On ne želi da odgovori zašto čekati i ne žuriti, osim ako vam nije stalo da Srpsku pravoslavnu crkvu držite u neravnopravnom i potčinjenom položaju.

Svima je jasno da Andrija Mandić i DF nisu krivi što ugovor nije potpisan, nego je za to kriv Krivokapić, i zato želim da ga u ime velikog i moćnog DF-a pozovem da zatraži oprost od patrijarha Porfirija i vladike Joanikija za sramotu koju nam je nedavno priredio u Patrijaršiji i odmah potpiše temeljni sporazum. A ako mu, kao što se već čulo u javnosti, Aleksa Bečić i Dritan Abazović brane da potpiše ugovor, neka to ne krije, nego javno kaže čitavom narodu.

Komentari
Славољуб
Славољуб: Онакву народну енергију и онако блиставу побједу Цркве и православља да нам овако згази један кловн пијани цуцки, заиста је црње од најцрње црнине. Какво проклетство навлачиш на себе нуло издајничка. Браво ти Мандићу!
29.05.2021 16:39
Rade
Rade: Bogu hvala sto imamo vladiku Joanikija i patrijarha Porfirija pa nam otvorise oci i rekose jasno ko je gad i izdajnik Zdravko alkos. Sankcije Rusiji, 16 puta priznanje Kosova, salje sluzbenike Vlade da slave "Oluju" i na kraju, kako je "red" noz u ledja CRKVI iz koje nema kog svestenika i monaha nije u cipelu cak ljubio. Kakav nesoj, kakva podvala Srbima. Stidi se Judo !!!
29.05.2021 16:43
Монах И.
Монах И.: Свака ти част брате у Христу, Андрија! Жива ти је све истина!!!
29.05.2021 17:01
Bar_085
Bar_085: Prokletstvo "ne daj Bože da se Srbi slože" nas idalje uništava... da li je premijer u pravu ne znam možda i nije, ali ovo što rade vođe DF-a od noći izbora: "vojvoda", pipun i medo je dno dna... neki nagon za povraćanjem dobijem kad vidim tu trojku... glasao sam 30.8 za broj 9 ne zbog DF-a nego zbog Amfilohijevog poziva, istog to Amfilohija su na sastanku pod Ostrogom "napali" df-ovci... znam samo da DF i "vojvoda" nisu moji predstavnici ni lideri iako sam 100% Srbin i po majki i po ocu... Šta bi sa obećanjem da se "vojvoda" i medo povlače iz politike kad padne dps??? Ako će nam ovi biti vođe bolje da Srbi ujutro nestanu sa lica zemlje zajedno sa SPC!
29.05.2021 17:03
Василије за Бар_85
Василије за Бар_85: Бср_85 класичан ДПС-удбашки коментар. Крелцу шпијунски,провидан си.
29.05.2021 17:22
Bar_085 za Vasilija
Bar_085 za Vasilija: Nazivati brata Srbina "krelcem špijunskim" radi kritike Andriji Mandiću samo pokazuje koliko smo mi Srbi prokleti... neko sam ko je čistokrvni Srbin, čiji su preci nepristajući na poturčivanje bježali i krili se u planine sa krstom u rukama, prađed prošao Albansku golgotu i Solunski front, đed nestao tokom 2 sv.rata (ubijen) jer nije htio da skine kraljevsku žandarmsku uniformu... ali "vojvoda", pipun i DF nisu i niti će biti moje vođe!
29.05.2021 17:38
🇲🇪💓🇲🇪
🇲🇪💓🇲🇪: Zivjela CPC 🏩 💞
29.05.2021 17:44
Oooo
Oooo: Krivokapic je vjerovatno ujitru pristao da potpise. Ali je popio koju casicu i promjenio misljenje.
29.05.2021 17:53
Stari Crnogorac
Stari Crnogorac : Sve Srpsko smeta.DPS je prije neku godinu slavimo Ramadan na koniku Pune trapeze i pjevaci mi nismo Lajali Sveti muslimanski praznik.A Srbi nemaju prava u svojoj zemlji.Sve ce vam se vratiti.A njih ni pokradeni opali nece otkupiti.To im obraz.Zivjela Njegoseva Crna Gora
03.06.2021 23:03
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar