Ћирилица Latinica
25.05.2018.
Politika

Mikica Novaković (Za pravi Bar): Bajka iz montenegrinske jazbine

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Saopštenjem  za javnost oglasio se još jednom i Mikica Novaković, odbornički kandidat liste „Za pravi Bar“.

Prenosimo saopštenje bez redakcijske obrade...

*******************************************************

Da je Čarls Dodžson, autor romana "Alisa u zemlji čuda", naš savremenik, radnja ove bajke ne bi se dešavala u zečjoj već u montenegrinskoj jazbini i ne bi bila bajka.

U doba komunizma pored moralno-političke podobnosti važan kriterijum bio je uspjeh u školi. Samo odlični srednjoškolci mogli su postati članovi KP. Mi takve i danas zovemo odlikaši.

Oni slabiji i ponavljači sa zavišću i dozom ljubomore gledali su na uspjehe i uspone odlikaša iz svojih odjeljenja. Ali komunizam je otišao u istoriju a sa njim i mnoge dobre stvari koje je gajio, pa tako i gore pomenuti kriterijumi.

Dolazak "demokratije" dao je šansu i nekadašnjim ponavljačima.

Mnogi od njih su u međuvremenu završili fakultet nakon 8, 9 pa čak i 11 godina i svoju šansu vidjeli u vladajućem DPS-u.

Tu su se ugnjezdili i mnogi dohvatili važnih rukovodećih mjesta. Tad počinje tortura nad bivšim odlikašima.

Sposobni ljudi i dokazani intelektualci bivaju maltretirani i  sklanjani na sporedna radna mjesta. Svojom strogošću i nadobudnošću prikrivaju svu onu stručnu i intelektualnu prazninu koju nose u sebi.

U međuvremenu, da groteska bude veća, kite se magistarskim i doktorskim titulama iza kojih čuči impresivno neznanje. I tako ova priča postaje tragikomična. Pa zšto se onda čudimo što je ova zemlja dotakla samo dno.

Zato 27. maja glasajte za pravi Bar, glasajte za "Pravu Crnu Goru" kako bi od ovog grada i ove ponižene, moralno posrnule zemlje napravili jednu čojskiju, čestitiju i dostojanstveniju zemlju i ljepši i radosniji grad u kojem će na cjeni biti istinske vrijednosti.

Pravom Baru i pravoj Crnoj Gori hitno su potrebni pravi ljudi. Za broj 2!

 

 

 

Komentari
Nastavnik...
Nastavnik...: Ovo si dobro napisao Mikice, ali si promijenio 14 partija do sad, pusti te momke, los im uzor mozes biti.... Kao profesoru ti svaka cast, ali mijenjas partije ko carape, a i cesce.
25.05.2018 13:27
Rajko
Rajko: Pola gimnazije u Bar su profesori i radnici koji javno kazu da glasaju za DF i SNP i agituju, cak su i aktivni i funkcioneri tamo, a kazete da su Srbi ugrozeni. Dokle te srpske lazi vise. !?
25.05.2018 13:30
1918.
1918.: Јаој кад видим ове Милачићеве, није ми добро. Марко Милачић велики леберал и гласао је за одвајање ЦГ од Србије на референдуму, сад само из личних интереса постаде наводни Србин. Тако ће сјутра опет бити велики дукљанин, и све у круг, а аветни народе ти му вјеруј. Писакава лажовчина, уображена.
25.05.2018 13:31
RONALDO
RONALDO: Pa sto ste profesore otisli protiv komunizma i izabrali tada zajednicki DPS i niste otisli u Reforumske snage Anta Markovica. Jer ste nacionalista i dopala Vam se ideja tadasnjeg Sloba Milosevica velika Srbija itd...E moj profesore procitana ste vi knjiga odavno kod Barana starosjedilaca....Ostavite ove mlade momke da probaju nesto a vi drzite casove privatno djeci...E da jeste li ikad PDV platili drzavi za to drzanje casova? I vi i svi drugi koji spremate djecu privatno po kucama. I sjecam se 10 maraka bjese cas kod Vas i Useinovicke a roditelji 5 maraka platu, tada Vam je valjala vlast koliko mi se cini? E i svasta se izdesavalo od tad a vi i dalje drzite casove privatno naplacujeti djeci i u Nezavisnoj CG i u Slobovoj Jugoslaviji i u savezu SCG pa vi treba da ste za njih bre ahahahahah e moj profesore. S J E D I 1 !
25.05.2018 14:30
Меси
Меси: Роналдо, даде ли ти 1 професору ? Је ли та јединица нека асоцијација, што ли је ...?
25.05.2018 14:43
RONALDO
RONALDO: za Mesi....nema asocijacije....nego da podje kod Useinovicke na 10 casova pa ce dobiti prelaznu :)....Stara uigrana taktika iz Barske Gimnazije. Kad mi ovakvi kao Mikica pricaju o moralu cestitosti i prosipaju neke vrijednosti mala me snaga uhvati....
25.05.2018 14:51
Goran K
Goran K: Kad si komunista što ne ode u SDP nego kod Milačića?
25.05.2018 15:30
Enes Begovic
Enes Begovic: A samo me zanima gdje je Kapa..ne znam..samo pitam????
28.05.2018 14:01
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar