Ћирилица Latinica
27.03.2018.
Politika

Mirza Kurgaš: Poželimo Milu srećan odlazak u Spuž

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Piše: Mirsad - Mirza Kurgaš

Jedina dilema na budućim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori jeste ZA ili PROTIV režima!

Da li ste spremni da kažete zbogom lideru koji nas je, zajedno sa svojim kompanjonima, za ovih 30 godina doveo do prosjačkog štapa? Da mu poželite zbogom i srećan odlazak u Spuž...?

Đukanović nije odgovoran samo za ratne zločine počinjene 90-tih godina prošlog vijeka na prostoru bivše Jugoslavije. On i njegovi ortaci su uništili kompletnu privredu i Crnu Goru uveli u dužničko ropstvo.

Postali smo kolonija, zadužili su nam i praunuke. Na kraju, na djelu je krčmljenje prirodnih resursa (onog što nam je preostalo): šume se nemilice sijeku, rijeke se pregrađuju hidroelektranama, uskoro će bušenje podmorja i izgradnja naftnih platformi...

Niko nema pravo da ignoriše mogućnost da na predstojećim izborima svojim glasom doprinese odlasku sa uzurpiranog državnog trona. Gubitak Đukanovića na izborima predstavlja početak kraja DPS-a i njegovih satelita.

Da se razumijemo: predsjednički kandidat Bojanić nije otjelotvorenje anđela, niti je bez određenih upitnih poteza u svojoj političkoj karijeri. Međutim, jedino on može, u ovom slučaju, osvojiti potrebnu većinu.

Uprkos tome što je režim do savršenstva doveo umjetnost krađe na svim izborima.

Ostali predsjednički kandidati bi trebali da se povuku i podrže Bojanića. Naravno neki od njih, izvjesno, nijesu u mogućnosti da to urade jer su u zavisnom odnosu prema svojim povjeriocima.

Kako god, lider Stranke pravog puta sigurno je svjestan da na tim izborima neće dobiti ni minimum bošnjačkih glasova. Upitno je da li će, čak, dostići i cifru koja je bila potrebna da bi se kandidovao?

Naravno, ne zbog toga što to ne zavrjeđuje, već što su njegovi sunarodnici većim dijelom zaslužni za tri decenije vlasti kriminalnog režima u Crnoj Gori.

Stoga, a imajući u vidu da zbog podaničke politike koju vodi Bošnjačka stranka od svog osnivanja, Bošnjaci u Crnoj Gori od 90-tih nikada nijesu bili toliko omraženi, predsjednički kandidat SPP-a bi trebao povući kandidaturu i stati uz Bojanića.

Istina, takav potez bi implicirao lavinu raznih špekulacija. Možda ne onih u stilu “slaninijade” pred Skupštinom ali, za šurovanje sa “četnicima” sasvim izvjesno...

Bošnjačka stranka je, bezrezervnom podrškom Đukanoviću, još jednom pokazala bestidnu servilnost, pozivajući se na “zajednički doprinos državnosti Crne Gore i zasluge na polju evroatlantskih integracija”.

Naravno, lideri BS-a nijesu ni u prilici da biraju, svjesni da ogromne privilegije koje uživaju zajedno sa jednim dijelom svojih članova, prestaju odlaskom Đukanovića sa vlasti.

Slast vladanja uz DPS, do skoro je dijelila i SDP. Padom u nemilost, jedan dio članstva je procijenio da će mimikrijom u SD, zadržati privilegije, dok je “stara garda” na čelu sa Krivokapićem procijenila da bi sa predsjedničkim kandidatom mogla “da se vadi”, što bi rekli kockarski ovisnici.

Na stranu svo bestiđe koje su uz skute DPS-a demonstrirali protekle dvije decenije, ali učešćem u “izglasavanju” ulaska u NATO, njihov predsjednički kandidat nema pravo očekivati na iole značajniju podršku birača.

(Autor je predsjednik NVO "Broj 19")

Komentari
Rejhan
Rejhan: Svaka ti cast Mirza. Svi casni muslimani ce glasati Bojanica!!!
27.03.2018 14:45
Dalibor
Dalibor: Ovako razmiljaju svi pravi muslimani, koji ne zele da zaborave zlocine Djukanovica prema njima, kao i zlocine NATO prema muslimanima svuda po svijetu. Gospodine Kurgas svaka cast. Tako treba svaki gradjanin Crne Gore koji nije prodao dostojanstvo da se ponasa.
27.03.2018 14:58
Husno
Husno: E moj Mirza, sta bi od tebe. Sto nas laga da si napustio srpsku policiju, sto ne kazes brate mili da si na rabotu da znamo, da cutimo.
27.03.2018 14:59
Cosmopolita
Cosmopolita: Svaka cast za ovaj i za prethodni Vas tekst dat Barskom portalu! Respekt i kapa dolje za Vas.
27.03.2018 16:17
Crnogorac
Crnogorac: Svaka cast!
27.03.2018 18:14
Mujo
Mujo: Mirza je covjek koji casno zivi i vjerni sluga Bogu odnosno Alahu. Bez mrlje, svuda postovan i uvazen. A to sto bune se neobrazovani klipani kojima upravljaju ovi Djukanovicevi koljaci i ubice, je smijesna rabota. Zaboravili su da je Milo njihov dzelat. Aferim Mirza !
27.03.2018 18:17
Slobo
Slobo: Kratko upustvo zašto ne glasati DPS.Svaka čast Mirza.
27.03.2018 23:37
malavita
malavita: Ovako razmislja svaki normalan covjek, bio on pravoslavac, musliman ili katolik. Mirza, svaka cast majstore, nema se sta dalje reci!
29.03.2018 20:28
МладаБосна
МладаБосна: Свака част брате сви заједно да сјаше тиранија у Црној Гори
30.03.2018 21:12
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar