Ћирилица Latinica
27.03.2018.
Politika

Mitrović (DF): Haos u DPS-u i opustošena privreda Bara dočekali premijera

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Budući da je danas formalno u svojstvu premijera boravio u radnoj posjeti Baru, zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković je u okviru sastanka sa privrednicima grada imao priliku da se podsjeti da zahvaljujući politici njegove partije i njegovog partijskog šefa ovdje privrede praktično više i nema, poručio je Bogić Beli Mitrović, odbornik Demokratskog fronta (DF) i predsjednik OO Nove srpske demokratije (NSD) u Baru.

U izjavi za medije Mitrović je kazao da su „DPS-ovi tajkuni toliko opustošili barsku privredu od ‘Primorke’, preko ‘Prekookenaske plovidbe’, ‘Rumijetrans’ , ‘Centrojadrana, Izbora’, do ‘ZIB-a’ a najvećim dijelom i Luke Bar, da tih giganata više nema ni u tragovima, a hiljade bivših radnika ovih nekada uzornih barskih kompanija nalaze se na Birou rada, dok neki nisu ni živi“.

„Naravno da u Baru svi znaju da je stvarni razlog dolaska dugogodišnjeg šefa UDBE odnosno ANB-a, da svojim poznatim metodama prijetnji i zastrašnjivanja pokuša da pomiri žestoko međusobno posvađane lokalne funkcionere DPS-a, te da proba da zataška afere u preduzećima čije poslovanje zbog brojnih finansijskih malverzacija provjeravaju policija i tužilaštvo, koliko god su i te institucije pod neposrednim upravljanjem partije na vlasti“, kazao je Mitrović.

On je podvukao da je „dolazeći u Bar, od Sutomora do Dobre Vode, na gumama luksuznih limuzina kojima je stigao sa svojom svitom, Marković dobro osjetio i kako je naša opština ‘uređena, kako je dio magistrale kod Šušnja već skliznuo u more, a da o sanaciji nema ni govora već dva mjeseca…

No, kako je naglasio, Markoviću je ipak bilo bitnije da i na primjeru Bara pošalje poruku partijskom šefu da i on ima svoje favorite za čelo DPS-ove liste za lokalne izbore, koji nisu u duhu onoga što je već Milo Đukanović već odlučio.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas je bio u radnoj posjeti Opštini Bar.

Premijer se na početku posjete sastao sa rukovodstvom Opštine na čelu sa predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem.

Tokom popodneva premijer će odvojeno razgovarati sa predstavnicima turističke i pomorske privrede.

Neke od tema o kojima je predsjednik Vlade razgovarao u Baru su bile  unapređenje turističke ponude Bara, dalja valorizacija i bolja iskorišćenost Luke Bar, eventualna prekategorizacija putnih pravaca Vladimirske krute – Bar – Sutorman – Virpazar i Sveti Ivan – Pečurice – Kamenički most, rješavanje saobraćajnih gužvi u toku turističke sezone u Sutomoru, kao i ostale teme u vezi sa privredom i svakodnevnim životom građana barske opštine.

Predsjednik Vlade je obišao i radove na vodovodnoj mreži za naselja Zaljevo, Polje i Sveti Ivan. U kasnim popodnevnim satima, u sali SO Bar održan je predizborni sastanak Markovića kao zamjenika predsjednika DPS-a sa aktivistima i lokalnim funkcionerima i članovima te stranke.

 

Komentari
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić: Dokle više da gledamo ove istrošene stare "opozicionare"!!!
27.03.2018 23:39
Stojan
Stojan: Bravo ti ga Mitrovicu. Danas su se samarali u jednom kaficu dvojica iz DPS-a, u Bar su pasali,to im je zavrseno
27.03.2018 23:44
Jokso
Jokso: DF konacno na ovim izborima ima sansu da u Bar razvali ove prodane duse. Nadam se da ce BARSKA LISTA I TO CISTA, da vam se pridruzi, iako su pola suverenisti, ali su istinski opozicija i protiv mafije DPS su.
27.03.2018 23:47
Dusan
Dusan: Veceras na sastanku OO DPS Bara gdje je prisustvovao i Dusko Markovic bilo je haoticno i burno. Zbog Branke Nikezic, Brana Gvozdenovica, Zorana Srzentica, Nede Ivanovic i ostalih "vrsnih kadrova" polako ali sigurno se raspada barski DPS. Ogromno nezadovoljstvo je medju njihovim glasacima. Neki su to rekli i javno sto je za pohvalu (lako im je jer ne zavise od partije i njihovih plata) dok se drugi kriju i stidno to isto govore i misle ali zbog svojih radnih mjesta moraju da budu malo tisi. Na lokalnim izborima ima da padnu ispod 7000 glasova podrske. Dobro je samo sto je Dusko Markovic sve to cuo veceras i sto sada zna kakva mu je situacija u DPS Bar. Ovo je velika sansa za SD da preuzme kormilo naseg Bara!
28.03.2018 01:47
rodžer
rodžer: Pohvale za promptno i analitično reagovanje gospodina Belog Mitrovića na iznenadnu posjetu Premijera D. Markovića Baru (ustvari više DPS-u Bara). Samo jako !
28.03.2018 21:48
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar