Ћирилица Latinica
14.12.2020.
Politika

Svete se Kurgašu jer je dao doprinos promjenama

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Iz stranke Miodraga Lekića (DEMOS) tvrdi da je građanski aktivista iz Bara, Mirsad Kurgaš, prinuđen da plaća nerazumno brojne kazne zbog svog angažmana tokom borbe za demokratske promjene.

Iz DEMOS-a pozivaju Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i sve nadležne državne institucije da "sprovedu reviziju dosadašnjeg postupanja prema građanskom aktivisti Mirsadu Kurgašu".

"Kurgaš, koji je bio aktivan u pokretu Odupri se i samostalno djelovao radi podizanja svijesti o štetnim odlukama vlasti na opštinskom i državnom nivou, suočen je sa desetinama procesa. Prije toga je hapšen nekoliko puta i privođen više desetina puta. Račun mu je blokiran i on sada ne zna zbog čega. Kada je pokušao da dobije podatke o blokadi iz banke, morao je da za to plati taksu, ali je informacija koju je dobio nejasna. Kurgaš ne zna ni ko mu je blokirao račun, niti na koji iznos. Stoji samo: kazna - Uprava policije. Njemu nikada nije uručena nikakva kazna, pa nije ni mogao da je plati. Povrh svega, ne zna zbog čega je kažnjen", ističe se u saopštenju Demosa.

Iz te partije su kazali da je svaki građanin dužan da poštuje zakone svoje zemlje, kao što je svaki državni organ dužan da zakon sprovodi neselektivno i, što je jednako važno, bez skrivene namjere da teroriše pojedince koji su prepoznati kao građanski aktivisti i protivnici vlasti.

Komentari
Don kihot
Don kihot: Vi iz Demosa sto hvalite lik i djelo ovog gospodina Don kihota sad ste na vlast pa bujrum uclanite ga u stranku i zaposlite ga valjda mu nadjete neko prikladno mjesto sretno bilo.
15.12.2020 20:01
Fakat
Fakat: Nova vlast ne treba da špija po portala ka do sada, no polako se vatajte rabote pa mičite te uhljeboviće te su do sada vedrili i oblačili
16.12.2020 07:13
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar