Ћирилица Latinica
04.04.2021.
Politika

Očekivana izdaja komuniste Bečića

Autor: Redakcija 20 Ostavite komentar

PIŠE: Ivan Milošević

Digla se velika buka oko čestitke Alekse Bečića albanskom Kosovu*. Kao da je to nešto neočekivano! Ukoliko se prati razvoj Demokrata od osnivanja do danas jučerašnja čestitka ne bi trebalo nikoga da iznenadi, jer je njihovo ponašanje u skladu sa njihovom ideoološkim, odnosno komunističkim pogledom na svijet. Demokrate se od osnivanja prepoznaju po komunističkim potezima, ne samo u sferi ideologije, nego i svakodnevnog nastupa. Njihove crvene kravate uvijek su mi mirisale na nekadašnje pionirske marame, a nastupi njihovih funkcionera i prvaka na deklamacije nekadašnjih srednjoškolaca na prijemu za Savez socijalističke omladine. Uostalom i nastali su izdvajanjem iz jedne jasno profilisane komunističke stranke – SNP-a, koja je od osnivanja imala komunistički pedigre i od DPS se razlikovala samo po tome što nijesu mogli da kažu da nijesu porijeklom Srbi, dok je DPS sa tim odmah raskrstio!

Crna Gora danas ima puno važnijeg posla nego da se bavi Kosovom. Niti će ko Crnu Goru da pita hoće li Kosovo priznati Srbija ili bilo šta sa time u vezi, pa je nejasno što je ovo trebalo Bečiću. On nije toliko neiskusan niti neznaven da nije mogao da pretpostavi da će njegova čestitka izazvati buru negativnih komentara i to iz redova sopstvenih birača. Ipak, Bečić je svjesno sve to rizikovao i uradio što je uradio. Kao da je morao i kao da je gubitak podrške nekoga sakrivenog iza političkih kulisa važnija i od volje birača Demokrata. I ova čestitka, kao i slična ponašanja Zdravka Krivokapića, pokazuje da iza ove vlade ne stoje birači koji su je doveli na vlast, nego neko moćniji od njih. Ko je to vjerovatno nije teško pretpostaviti!

Da se vratim crvenim maramama, pardon kravatama. Bečićeva čestitka me je uvjerila da Srbima nema spasa ukoliko jednom za vijek vjekova ne raskrste sa komunizmom! I to u svakom segmentu, pa čak i onom modnom i koloritnom. Srbi ne bi trebalo ni da nose odjeću koja nije mješavina tradicionalnih srpskih boja, a isticanje samo crvene jasan je predznak da u njima još uvijek čuče komunisti. A čitava komunistička ideologija jasno je antisrpska i nastala je još prije 100 godina sa jasnim ciljem da se bori i slomi bitne srpske vrijednosti. A to su prije svega crkva i kruna! Mogu da se Demokrate ljute na mene koliko hoće, ali mislim da njihova ideologija pripada ateiziranom pogledu na svijet, gdje je maksimum njihovog obzira prema crkvi da prema njoj budu ravnodušni! I mislim da su Demokrate ravnodušne prema crkvi, pa ma koliko oni išli po sahranama i tamo držali govore. Siguran sam da među Demokratama ima istinskih vjernika koji poštuju i žele da grade i čuvaju crkvu, ali takvima nije mjesto pod crvenim kravatama i bilo bi lijepo da u skladu sa svojim vjerskim stavovima odaberu neku drugu stranku! O odnosu prema srpskoj kruni Demokrate se do sada nijesu izjašnjavale, ali ne sumnjam da bi se prema njoj odnosili taman onako kao što se Bečić prije nekoliko godina izjasnio prema srpskom jeziku! 

Pitam se decenijama šta je nama Srbima te nikako da iz sebe izbacimo komunizam? Ta ideologija je načisto propala, u EU su čak njeni simboli zabranjeni i evropski i ostali istraživači još uvijek broje nevine žrtve crvenog terora, a u Crnoj Gori se još uvijek maše crvenim maramama (kravatama), srpom i čekićem. Dok su ova dva zadnja simbola duboko potisnuta u  podsvijest, onaj prvi kod Demokrata ističe se u prvi plan i njihovi predstavnici i danas se diče crvenim maramama, pardon kravatama! Šta je to sa Srbima, pa jedan dio toga naroda ne može da prelomi u mozgu i odrekne se na sve četiri strane komunizma i vrati se i prigrli vrijednosti koji ih čine dijelom evropske kulturne i političke civilizacije. A to su crkva, demokratija i kruna!

Muti, smuti pa prospi, ali uglavnom Bečić je u skladu sa utabanom komunističkom pričom zbog obaveza prema nekom moćnom igraču iza kulisa uradio što je uradio i pokazao kao dobar mladi komunista da mu je vlast preča od svega. A to je klasičan komunistički metod vladanja – opstanak na vlasti vrhovna je politička zakletva koja nema cijenu!

Da je kojim slučajem na Bečićevom mjestu Srbin koji je raskrstio sa komunizmom čestitka albanskom Kosovu u bilo kojem obliku ne bi mu padala na pamet, a moćnom igraču iza kulisa bi rekao da za tu rabotu nađu nekoga drugog, a da on ide kući da se bavi pametnijim poslom od ljigave politike!

Ovako ostaje mi samo da još jednom žalim nad žalosnom srpskom sudbinom i zlim komunističkim naslijeđem, koje Srbi, kao niko u svijetu, i dalje vuku za sobom. Iako ih taj prtljag davi i predstavlja omču oko vrata oni je i dalje stiskaju i sami sebe osuđuju na politička i kulturna samoubistva. Čudo su Srbi, čudo! Koliko mogu da te oduševe, taman toliko mogu i da te razočaraju!

***

P.S: Čitam i neke komentare pravdanja Bečića, a odnose se na ljude sa Srpske liste bliske Aleksandru Vučiću koji su kabinetima albanske države na Kosovu. Kada mogu Vučićevi ljudi da sjede u albanskim kabinetima, zašto da se Bečić pravi veći Srbin od Srbijanaca? Što se mene tiče komunistička dijagnoza kako za Crnu Goru važi i za Srbiju i po tom pitanju nema neke velike razlike između Podgorice i Beograda!

 

www.srpska24.me 

Komentari
Vladislav
Vladislav: Nakon onakvog govora nad odrom mitropolita Amilohija odmah noz u ledja Crkvi i Srbiji. Sve zarad vlasti. Jado jadni, kome sam ja dao glas neka je proklet i dan kad sam te zaokruzio, smrdino izdjanicka. Vi nijeste volja naroda vi ste prodate duse, kupljena banda izdajnika, gori od DPS smrdina
04.04.2021 14:03
Drnodje
Drnodje: Splacina izdajnicka. Pi, pi, zanavijek pi, kurac ces vise dobit glas od moje familije skote prodati. Kako nas zajeba, a govorili mi ovi iz SNP/a, kad je izdao nas izdace sve... Nisam vjerovao. Sto se moje sire familije tice imas 35 glasova manje, IZDAJICE I NESOJU !!!
04.04.2021 14:05
Чарли
Чарли: Патуљак искомплексирани. Колико си узео пара,аљекса Бећићи, шиптару?!
04.04.2021 14:06
Vatra- voda
Vatra- voda: Pravi odgovor, postuje tudju zemlju!
04.04.2021 14:21
Bogdan C
Bogdan C: Vrćite se svome nesretnici nemojte davas vuču za nos nemate vi nikoga bez Crne Gore.Bez obzira jeste li Srbi ili Crnogorci a ne nečija krpa i metla.Zato svi u 18h pod jednom zastavom,himnom,državom i slobodom.EVIVA MONTENEGRO!!!!!
04.04.2021 14:28
Tomic
Tomic: Malji Milo braco srbi u pamet se
04.04.2021 14:50
Mirso
Mirso: covjek se distancira od cetnika iz df, leposavica, braticke i ostalija i postuje prave stvari. Od sade glasam za becica i sa nasom susjednom DRZAVOM KOSOVO zelim najbolje odnose. to je realnos dzaba frontu cetnikovanje, ahahaha
04.04.2021 15:04
Нина
Нина: Иста говна друга паковања!!
04.04.2021 15:06
Саво
Саво: Одувијек сам тврдио да је Бечић фекалија и подметнуто кукавичје јаје америчке амбасаде. Сад је касно овим знезнајућим који су ми говорили супротно. Сад се усра у Црну Гору и све вас који сте Срби а вјеровали сте овом фекалном монтенегрину
04.04.2021 16:18
DEMOKRATija
DEMOKRATija: Vi ste cetnici cudo nevidjeno ne valja vam Milo i DPS ni Liberali ni SDP ni SD ni Muslimani, Albanci Crnogorci, Hrvati evo sad ni Demokrate i Becic spala knjiga na dva slova pa sto se ne zapitate kakvi ste vi da nije greska do vas. A sto vam je tu pa nejasno pa zar nije bio dogovor kad se vlada sastavljala da se nece nista mijenjati sto se tice NATOa, Kosova, zastave himne I cemu onda nervoza covjek se ponasa normalno slusa glas razuma tj modernog politicara zato je on predsjednik skupstine a vi samo lajte ko pascad na zvijezde to samo govori o vama koja ste fela.
04.04.2021 16:23
Dragance
Dragance: Cetnici mirni ponasajte se ko da ste normalni.
04.04.2021 16:25
Доналд Бајден
Доналд Бајден: Хтједох нешто о Бечићу и Демократама написати, али ми пажњу узеше неки коментари ... Мирсо момче, ипак си ти само Мирсо. Нема даље,то је што је. Зато, бави се нечим другим, пушти политику ђа'оље ! Жао ми је заиста твога ентузијазма .. Драганче, ипак си ти само Драганче. Напуни толико година, а остаде Драганче ?!? Да си ваљао што и да те је терен препознао био би Драган, како доликује једном озбиљном човјеку, што ти свакако нијеси ... Више но што ће ико рећи о њима Бечић и компанија су рекли сами о себи ... Ето, малко се брзински испричасмо. Вас двојица, памет у главу. Учите од великих. Мили сте ми, но сте тупани. А имате потенцијала да будете узорни омладинци ... Лијеп поздрав и замолио бих вас - без лајања по портала !
04.04.2021 20:31
Штрумф
Штрумф: Вазда је у Црну Гору било љубитеља козојеба!
04.04.2021 20:32
Mićo
Mićo: Mir je nasa nacija a vlast i privilegije inspiracija!!govna!!govna na kub,na m3!!pola drpsa je prelećelo kod njih,kod tija serdara!!piiii
04.04.2021 21:47
Dana Baranka
Dana Baranka : Becicu svaka cast.Vi koji ga kudite nemate pojma ni ko ste ni sta ste.
04.04.2021 21:49
Oooo
Oooo: Sta bi?
04.04.2021 22:36
Suza za Crnu Goru
Suza za Crnu Goru: Oni samo izvrsavaju naredenja .Sraman smo mi narod .Preko nas Balkanaca se velika koplja lome.Sralo je evropi i Americi do nas.Malo Morgen.Mjesto da se postujemo medu sobom mi se koljemo.To im bas treba A i nama tako treba sa ovom Pamecu.
04.04.2021 22:40
Dragance
Dragance: Kako se cedo pronasao miran ne drmaj kavez ljaperu.
04.04.2021 22:49
Za. Draganceta
Za. Draganceta: Je li cedo cetnik ili je to ime ove protuve Donald Bajden pitam za komsiju.
05.04.2021 12:55
rolls royce
rolls royce: Bečić je pokazao zrelost proeuropskog, zapadnog političara, za razliku od balkanskih, radikalnih političara koji žive u 19 vijeku. Od takovih političara Crna Gora ima štetu, zato premijer lično pokreće smjenu razrješenja ministra pravde, koji očito ne shvaća da je ovo 21 vijek.
05.04.2021 14:33
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar