Ћирилица Latinica
30.10.2018.
Politika

Prava CG: Podrška inicijativi tri konfesije

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Prava Crna Gora sa zadovoljstvom je pozdravila inicijativu tri konfesije, koju su potpisali Don Keljmend Spaći, ef. Mujdin Milaimi i protojerej stavrofor Slobodan Zeković, u vezi sa sadržajem jednog od poglavlja udžbenika za predmet „Zdravi stilovi života“ .

"Kao politički subjekat čije su osnove tradicija i poštovanje vrijednosti zdrave i jake porodice, osuđujemo svaku vrstu indoktrinacije mlađih generacija sadržajima koji pozivaju na nemoral, blud, razvrat i svaku vrstu rušenja tradicionalnih vrijednosti koje su naš narod činile jakim i vodile ga kroz najmračnija vremena.

Pripadnici tri vjere, uz maksimalno poštovanje jasnih međusobnih različitosti, moraju biti ujedinjeni oko ovakvih pitanja jer su od fudamentalnog značaja za opstanak naroda" - stoji u saopštenju barskog Odbora Prave CG.

Ujedno, kako podvlače, svaka vrsta zajedničkog dogovora tri konfesije u Baru, treba da bude pozdravljena od svih političkih subjekata bez obzira kakvoj ideologiji pripadali.

"To se naročito odnosi na ona najosjetljivija pitanja vezana za društvo, porodicu i vaspitavanje koje u današnjim vremenima globalizacije i sveopšte dekadencije, mora biti jače nego ikad.

Svi trebamo da slijedimo one vrijednosti koje traju vjekovima, a da se istovremeno sa velikim žarom opiremo malignim trendovima koji dolaze, ko zna sa koje strane svijeta" - zaključuje se u saopštenju OO Prave Crne Gore.

Podsjetimo, predstavnici tri konfesije, prije neki uputili su barskim školama i medijima svoj stav u vezi sa spornim sadržajem o seksualnom vaspitanju iz knjige za osmi i (li) deveti razred osnovne škole, konstatujući da je riječ  o promociji razvrata i najdirektnijem napadu na slobodu vjeroispovijesti, kao i na tradicionalne vrijednosti naroda Crne Gore.

Komentari
Kk mornar
Kk mornar: Opa zivi su.Dobro je da se obraca paznja na ovakve poteze konfesija. Dobra inicijativa. Ajmo i ostali da podrze
30.10.2018 11:36
Vuk
Vuk: Ako mi popovi i Prava zabrane onaniju, kao što su namjerili, na.ebo sam!
31.10.2018 15:22
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Koliko je droge rijalitija borbe za pedere pse životinje nakaznu i falsifikovanu istoriju lažne borbe za zdravu okolinu nakaradnog jezika za uništenje svakog morala vazda je cg od pamtivijeka bila prosjačka država najsposobniji i najpošteniji vladar joj je bio scepan mali
06.11.2018 14:40
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar